Type/merk jacket?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi iedereen,

Ik ben op zoek naar een jasje dat winddicht en waterrepellent is. Te gebruiken voor het fiets/woon-werkverkeer, wandelingen...

Er zijn zoveel verschillende types dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Kunnen jullie mij helpen?

thx in advance
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste Cloudsurfer (misschien heb je nog een echte naam? )

Ik denk dat de behulpzaamheid op deze site wat groter wordt als je specifieker bent.
Je kunt je beginnen te oriënteren door via de zoekfunctie en in de rubriek "materiaal" op het prikbord veel te lezen.

Succes.

Marla
 
>Ik ben op zoek naar een jasje dat winddicht en waterrepellent
>is. Te gebruiken voor het fiets/woon-werkverkeer,
>wandelingen...

Hoi

Ben je op zoek naar een waterrepellent jasje of waterdicht? Dat maakt nogal wat verschil. Als je zoekt naar winddicht en duurzaam waterafstotend (dus niet waterdicht) zoek je dan een softshell of een ultra licht jasje?

Ik denk dat de Montane Featherlite Smock of de Rab Quantum Wind top leuke ultralichte jasjes zijn. En ook Golite Wisp of Ether en Patagonia Houdini zijn leuke jasjes.

Als je een softshell zoekt dan denk ik aan de Patagonia Ready Mix, Arc'Teryx Gamma of een jas gemaakt van Schoeller 3xDry met nano sphere (let hier op nano sphere is belangrijk).

Eins
 
Ik heb me net een Patagonia Ready Mix aangeschaft voor mijn hikes in binnen- en buitenland in matig tot koel klimaat. Superieur ademend vermogen, zeer licht, snelle droogtijd, goede waterafstotende laag... . De slijtvastheid heb ik uiteraard nog niet getest, maar daar heb ik toch ook een positief gevoel over. Nu waterdicht is dit niet, dus er gaat nog altijd een waterdichte jas mee in de rugzak voor het geval het weer erg lelijk wordt.

Nadat je heel deze site hebt doorgeplozen met allerhande opties kun je idd misschien best nog een beetje meer speciefiëren wat je juist wilt want wind- en waterdicht zijn nogal vaak voorkomende termen in deze branche met tal van toepassingsvormen.


Jonas
 
Als je interesse uit gaat naar een winddicht/waterafstotend jack heb ik een Patagonia Houdini full-zip te koop voor je (zie ook advertentie op de buitensportmarkt van de hiking-site) Dit is een ultra licht gewicht jack van 107 gram in de maat large en de kleur oranje.Voorzien van capuchon en winddicht en goed waterafstotend.Laat het me maar weten.....

René
 
Hee René,

Ik had gezien dat je een houdini in de verkoop hebt en ik wil al een tijdje een houdini hebben, maar een maat L is helaas te groot voor mij.

Je zegt dat'ie goed waterafstotend is. Nu heb ik zelf een Golite Wisp windshirt die een dikke siliconen coating heeft terwijl een Houdini als het goed is een ongecoat Nylon hoort te zijn. In mijn ervaring houdt mij Wisp regen een klein half uur buiten en daarna begint'ie door te lekken. Hoe lang houdt je het in jouw ervaring droog in de Houdini?

Eins
 
Hallo Eins!
Ja volgens mij is de Houdini ongecoat nylon,volgens een discusie op www.backpackinglight.com is de houdini te vergelijken met het Epic materiaal dat wil zeggen dat de vezels zelf in een soort coating zitten.Wat betreft de regen bestendigheid,ik heb hem zelf nog niet in een harde regenbui getest,maar een lichte nevelregen houdt ie wel een tijdje uit en dan begint ie het eerst op de naden (wat te verwachten valt!) door te lekken.Ik zelf denk dat jou Golite wisp het langer uit houdt in een regenbui vanwege de dikke siliconen coating maar de Houdini ademt weer beter.Het is net wat je in een windshirt het belangrijkst vind.Ik zal hem de eerst volgende keer als ik de kans heb testen in een goede regenbui (mits hij nog niet verkocht is!) en je mijn ervaring laten weten!

Groeten René
 
>Ik zelf denk dat jou Golite wisp het
>langer uit houdt in een regenbui vanwege de dikke siliconen
>coating maar de Houdini ademt weer beter.Het is net wat je in
>een windshirt het belangrijkst vind.

Das dus nou net het probleem. Af en toe is mij Wisp iets te zweterig, maar als het licht regent dan waardeer ik de grotere waterafstotenheid juist deste meer. Aan de andere kant is het betere ademende vermogen van de Houdini soms weer fijner.

Dilemas, dilemas.

Eins
 
Eins is jou Golite Wisp van de laatste generatie of heb je een ouder model? Het schijnt dat de laatste generatie Wisp windshirts beter ademt (maar nog niet zo goed als Pertex of het houdini nylon).Bij de oudere generatie golite windshirts werd het materiaal spottend "sauna-fabric"genoemd! Vanwege het matige ademende materiaal.Maar het is net wat je zegt dilema's,dilema's! Grotere waterbestendigheid/matig ademend vermogen of redelijk waterbestendig/hoog ademend vermogen.Zelf gaat mijn voorkeur naar de laatste uit,maar ja het is maar net waar je voorkeur ligt!

René
 
Ik heb een sauna-fabric Wisp :D, maar in mijn ervaring valt het wel mee. Je moet je gewoon niet zo warm kleden onder de Wisp als dat je zou doen in dezelfde omstandigheden zonder Wisp. Meestal loop ik in Icebreaker en fleece en dat is prima te doen in de meeste omstandigheden. Pas als het hard gaat waaien of licht gaat regenen gaat de wisp aan en dus een van de andere lagen uit en dan blijf ik redelijk comfortabel.

Eins

PS. Misschien moeten we binnenkort eens samen op pad en elkaars shirtje gebruiken :) Ga anders mee met de Veluwe Thru Hike.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan