type wandelbroek: 'klassieke', Tights of ex-defensiebroek?

Betse allemaal,


dank voor het nemen van de moeite van het lezen van deze vraag!

Ik wil een andere wandelbroek aanschaffen. En de keuze is reuze! In de basis moet er al een paar keuzes gemaakt worden. Hieronder de verschillende keuzes.

--> aan jullie de vraag: hebben jullie ervaring met de alternatieven ( tights of ex defensie materiaal). Wat bevelen jullie aan?

Tights: een klein aantal merken ( waaronder Fjallraven linkje) maakt voor zowel dames als heren een trekking Tight. Ik doe ook aan survivalrunning dus ik ben gewend aan de strakke pasvorm en het soms wat raar kijken van mede-buitenlucht gebruikers :). De prijs is niet meer dan een goede klassieke wandelbroek van hetzelfde merk. Maar hoe zit het met de duurzaamheid? slijt het harder? is het wel even warm? hoe strak zit de tights? enzenz.

Daarnaast denk ik aan een ex-defensie uniformbroek van het Nederlandse leger (GVT broek voor kenners). Ik heb een korte ervaring met defensie, en wat mij bevalt aan de broek is de goede comfort, instelbaarheid , slijtvastheid en de prijs ( wanneer een broek gevonden is natuurlijk). Mijn idee is om een gekochte defensievariant te kleuren om de - in mijn ogen malle- camouflage op te heffen. de stof is ook goed te behandelen met BV de Greenland wax van Fjallraven. iemand ervaringen er mee?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
De standaard defensie broek in dpm[woodland bij de KL] isiets teveel katoen , Erg onhandig bij koud nat weer. Behandelen met nikwax cottonproof helpt dan wel. De zomer broek KL heeft een andere materiaal mix ,minder katoen. Ik zou zelf denken aan een Arctic broek of windproof broek .UK of Mariniers gebruikt. Winddicht sneldrogend ,hoog over de heupen goed voor de nieren.Met cottonproof een ijzersterke broek . Die ook goed is na te kleuren.
 
Voor mij: 100% tight. Ik heb, lang geleden alweer, verschillende broeken geprobeerd. Standaard buitensportbroek van TNF en de standaard G1000 broek van Fjall bijvoorbeeld. Resultaat: zeer pijnlijke vuur rode binnenkanten van mijn bovenbenen wegens schuren. Toen overgestapt op een korte hardlooptight, met eventueel een windshell broek van Montane en sindsdien nooit meer last gehad van pijnlijke benen.

Eins
 
Mijn favorieten zijn: 1) een fjallraven g1000 waar ik alle overbodige zakken vanaf heb gehaald (90 gram lichter). Gaat jaren mee, lekker stevig, droogt snel, ademt goed, niet snel te warm en je kunt ze waxen naar behoefte (meer wax = beter water- en windproof maar warmer). 2) een superlichte softshell zoals de Bergans Moa pants. Goed winddicht, stretchy, sneldrogend, licht in de rugzak.
Ik draag graag leggings in het dagelijks leven en met hardlopen, maar vind het echt niks om in te wandelen. Snel te warm, drogen veel te langzaam en je kunt ze niet zo fijn oprollen.
 
Tegenwoordig heb je ook veel wandelbroeken van een heel licht super stretch softshell achtig materiaal. Vaak nylon met elasthaan. Dan heb je stretch maar ook een echte broek.
Denk er ook aan dat G1000 muggen kan tegenhouden en dunne broeken niet of minder.
Hoe lichter de broek hoe minder je hebt aan allerlei zakken op de pijpen. Volle zakken vragen om een steviger materiaal. Dat geld vaak ook voor jassen.
Loop je veel bergop dan is een elastisch materiaal of een wijde broek handig.
 
Ik heb nog nooit een tights aangehad, maar de fjallraven broeken zijn favoriet bij mij, en dan de G 1000 broeken. Lekker stevig met struinen. Het enige nadeel vind ik wel dat je de meeste op maat moet (laten) maken. enkel de Vidda en nog een paar hebben een vaste lengte. Een broek met een vaste lengte, dezelfde stoffen als de vidda, en dan een zakje minder zou wat toevoegen aan het assortiment.

MIrjam
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan