Uit de krant


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
"SAINT-DENIS - Een 38-jarige inwoner van Den Haag is zaterdag om het leven gekomen tijdens een bergtocht op het eiland Réunion in de Indische Oceaan. De man deed mee aan de 'Grand raid', een gevaarlijke tocht dwars over het eiland die vrijdagavond al aan een 48-jarige Fransman het leven had gekost.

Binnen de organisatie is vernomen dat de Hagenaar, die zeer ervaren was in soortgelijke gevaarlijke tochten, bij het beklimmen van een rots ten val kwam en vijftig meter naar beneden stortte. Meer dan 2400 mensen begonnen vrijdagochtend aan de 'Grand raid', die van het zuiden van Réunion naar het noorden van het eiland gaat en 126,7 kilometer lang is."

Bron: www.nu.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Lijkt me inderdaad een bizar zware tocht. 8000 hoogtemeters te klimmen schijnt (en tussentijds dus ook steeds weer afdalen):
"Fancy running eight marathons in a row ? It seems crazy and yet this is what is achieved by those who complete the race. When they eventually wear the final tee shirt stamped " I survived " presented to each finisher when crossing the line, they have climbed up 8000m, which is the same as climbing the Eiffel Tower twenty five times !"

http://www.grandraid-reunion.com/index.asp

Raymond
- Da's best bikkelen!
 
gaaf hoor.....

Maar toch, er vallen dus best wel veel mensen af bij zo'n race. Oh, dit is erg slecht, ik bedoel natuurlijk dat ze afvallen, neit van een rots af vallen.
Laat mij maar lekker een beetje (b\h)iken, ipv al die extreme dingen, dan is het risico om dood te gaan tijdens het beoefenen van je hobby ook iets minder groot.

groeten, Piet!
(zoveel Hiking-siters zijn er volgens mij niet die zulke races hollen)

"Not all those who wander are lost!" -J.R.R Tolkien-
 
Hmmmmm, ik hou wel van een uitdaging, maar dit?!

" In between, one has to climb five passes, each reaching 2000 m ( the highest point in the race being 2411 m high). "

En de snelste doet het in 16 uur.... ay.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan