Uitlaatgassen en maar..


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo medehikers,

Ik heb nogal een gekke vraag, dus vooral niet lezen als je lekker je bordje op schoot hebt..x(

Ik heb tijdens het wandelen altijd het probleem dat ik een sch&%t moet laten, soms kleine gevolgen.x( Ik ben vaak net op tijd bij het toilet, maar moet soms onderweg noodgedwongen in de bosjes.
Volgens mijn man, die de 4-daagse gelopen hebben, hebben meer (lange-afstands) wandelaars hier last van. Gisteren waren idd diverse groepsleden ook sch#$en aan het laten...
Mijn vraag is: is dit te voorkomen en zo ja, hoe?

Mijn voedings- en drinkpatroon voor en tijdens de wandeling:

S'morgens als ontbijt 2 bruine boterhammen,

-Mee met de wandeling gaan max. 4 bruine boterhammen, komen lang niet altijd op, plus een pakje sultana wat ook nogal eens overblijft.
Als drinken gaat er 2 liter water mee, in een waterzak die nogal eens in de vriezer verblijft om primitief leven te voorkomen. Is als het heet is op, anders niet.
In de zomer Extran o.i.d., maar dat flesje is meestal alleen leeg als het echt heet is. In de winter een pakje Wicky o.i.d.
- voor de wandeling: glaasje cola, expres geen koffie, omdat dat laxerend werkt. Soms met iets als appeltaart erbij.
- tijdens de wandeling als de gelegenheid zich voordoet, afhankelijk van de temperatuur cola of thee, na afloop altijd thee.

Kortom, wat doe ik fout?

groetjes, Mirjam
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hey Mirjam,

Scheten laten tijdens het wandelen is volgens mij niks mis mee. Beter tijdens het wandelen zelf dan later in de tent ;)

Ik heb het idee dat er in het onderwerp 'meer' in plaats van 'maar' moet staan, maar van dat 'meer' heb ik tijdens het wandelen in ieder geval geen last. Scheten laten wel af en toe, maar daar heb ik zelf niet zo'n problemen mee als ze niet te luid zijn (en anderen ze dus horen). In dat laatste geval is het eerder wat genant dan wat anders. Toch?

Raymond
 
Hay!

Bij langere wandelingen werkt mijn spijsvertering ook beter. De darmpassage wordt gestimuleert door het lopen. Veel last van scheten heb ik niet, maar ik zoek wel een keer vaker per dag de struiken op. Ik plas minder vaak tijdens het lopen, maar dat zal er wel mee te maken hebben, dat mijn lichaam meer vocht verbruikt.
 
Inderdaad Raymond, er moet "meer" staan.

De geluiden bij het scheten laten vind ik niet erg, maar soms de bijverschijnselen die de wasmachine dan weer moet wegwerken..

x(

Maar gezien de post van Anna ben ik niet de enige op dit forum bij wie de darmen sneller werken.


In de bosjes werkt ook, maar je bent ff bezig het resultaat buiten beeld te werken ( volgens mij is hier al eens een draadje over gepost)

groetjes, Mirjam
 
>Mijn vraag is: is dit te voorkomen en zo ja, hoe?

Bananen werken verstoppend. Zou je kunnen proberen. Toch lijkt het me vreemd dat je sporen hebt bij het laten van een scheet. Ieder mens doe dit en het is een heel normale lichaamsfunctie. Als je een gezond dieet hebt dan zou een scheet zelfs niet eens bijzonder hard horen te stinken. Alhoewel bepaalde voedingsmiddelen natuurlijk wel hun invloed hebben, zoals ui.

Wat echter niet normaal is dat je ontlasting blijkbaar dun genoeg is om mee naar buiten te komen. Eet je voldoende vezels? Bruine boterhammen zijn iig beter dan witte, maar in een bruine boterham zitten nog steeds weinig voedingsstoffen. Een volkoren bammetje is beter. Eet verder een hoop groenten en fruit en je ontalsting zou mooi vast moeten zijn en relatief geurloos.

Als dit niet zo is raadpleeg dan je huisarts.

Eins
 
Bananen mag ik niet, ben ik allergisch voor.

En wat brood betreft: het is volkorenbrood, walkornbrood of iets met zonne-of pompoenpitten.
Ik heb wel de ervaring, dat als ik witbrood eet, dat ik dan een tijd niet naar de pot hoef.
Nadeel van witbrood is dat ik het a) niet zo lekker vind ( ik mis de pitjes etc.) en b) dat het niet zo goed voedt.
Ook heb ik het de ene keer erger als de andere keer, meestal gaat het dus goed. Groentes eet ik natuurlijk ook, al zul je mij geen hele bakken sla naar binnen zien werken, dat geef ik wel aan het konijn...

Iets anders: ik gebruik maagzuurremmers omdat mijn maagportier niet goed werkt. Mss heeft dat invloed op de vertering van het geheel.
Afgelopen week trouwens ook 2 keer onrustige darmen gehad, vandaar wellicht de wilde reacties gisteren..

Alvast bedankt voor het meedenken.

groetjes, Mirjam
 
Gebruik je light producten?

Dat brood klinkt als die van de AH die best donker er uitzien maar zacht aanvoelen van binnen. Klopt dat?
 
Geen tips maar ik weet wel dat ooit tijdens het 2e Hiking-Site evenement ergens iemand na een dag lopen zoiets had van: doei, ik blijf niet moeilijk doen! En Prrrrffffffffff, de rust werd wreed verstoord. De sfeer is sinds dat moment wel een stuk losser en vrolijker geworden, dus mocht je nog eens met ons mee lopen: gewoon laten knallen.:+Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Niets als je het mij vraagt. Alles wat je verliest onderweg hoef je mooi niet meer te sjouwen:D

Remsporen? Mwoah zou kunnen door overmatige vochtontrekking aan je lichaam door de inspanning dat het vocht nievau in de endeldarm stijgt en dat kan wat dunnere ontlasting geven. Lucht dat dan ontsnapt kan wat vochtiger zijn en idd wat remsporen veroorzaken. Maar dat moet niet in diarree eindigen. Als je echt last hebt van diarree dan is er iets mis (verkeerde voeding, medicijnen ?)
 
Hoi Mirjam,
Wat jij beschrijft lijkt wel een lichte vorm van het prikkelbare darm syndroom (PDS). Dat komt best wel veel voor en is meer lastig dan een ziekte. Je kunt uitleg vinden op http://www.mlds.nl/pages/aandoening...b2c6f67ed05c6641b6a559fb7891b5&aID=202&char=P Een van de dingen die helpen bij PDS is het gebruik van yakult of andere probiotica. Daar worden de darmen rustiger van. Het is geen wondermiddel, maar helpt wel. Je kan het allemaal nalezen op de site van de maag-lever-darm-stichting.
Groeten
Jannie
 
Nee, ik gebruik geen "lighgt" produkten, daar heb ik een hekel aan (aspartaam en dergelijke troep dus)

Het brood is soms idd van de AH, maar soms ook gewoon van de bakker. Die laatste zit redelijk in de buurt, AH niet, maar heeft veel meer keuze als de supers bij mij in de buurt.

Voor de goed orde: ik heb dit probleem dus uitsluitend als ik wandel, afgezien van het feit dat ik deze week wel wat extra last van mijn darmen had.
Het verhaal van Sander vind ik dus aannemelijk. Vaak (maar dus niet altijd) zit er een remspoor bij, en dit weekend was-ie erg heftig, van daar de vraag. Zou het met de hoeveelheid water die je drinkt te maken kunnen hebben.
Trouwens, als het ff kan vraag ik of ze geen ijs in mijn frisdrank doen. Lijkt me ook beter voor de maaag( hoewel de frisdrank vaak uit de koelkast komt, zijn die ijsblokjes amper boven nul.

groetjes, Mirjam
 
Geen oplossing van je probleem, maar een inleg kruisje lijkt me een oplossing voor de gevolgen.

En trouwens in cola zit net zo goed cafeine als in koffie en die cafeine is nu net de veroorzaker vanhet laxerende effect.

Eins
 
Zomaar een gedachte: misschien zijn de remsporen niet werkelijk van natte scheten, maar meer vanwege het zweten. Hierdoor komen 'laatste restjes' die normaliter niet ehh, loskomen nu wel mee?

Jesis wat een onderwerp, ik weet niet hoe ik t minder plastisch moet omschrijven hoor. :)

Maar ik heb bij een beetje temperatuur of bij flink ploeteren altijd het zweet tussen mijn billen staan. Gebruik ook speciaal bij het wandelen vochtige doekjes na de grote boodschap omdat alleen papier dan niet volstaat als er ook nog eens niet iedere dag douchegelegenheid is. Vind ik. Denk ik. Hou ik mij zo voor.
 
Hoi Mirjam,

vrouwen hebben nou eenmaal vaker last van de stoelgang (en dus ook winden ed) dan mannen. Veel velzels wil daar bij helpen.
Jou probleem is alleen bij het wandelen. Wat ik nog zou kunnen bedenken is de langdurige inspanning. Ik weet niet of je nog meer aan sport doet dan alleen wandelen? of hoe regelmatig je wandelt?
Ik zelf heb altijd last van mijn darmen. Met goede voeding en flink sporten en de zo genoemde pro-biotica heb ik weinig tot geen last. Vooral het sporten werkt bij mij erg goed.
Verder qua voeding: weinig of geen vlees, je darmen hebben het daar moeilijk mee om te verteren en je krijgt er vieze stink-winden van. En veel fruit. Appeltje onderweg. Regelmatig eten is ook goed voor de spijsvertering. Wat jij zo eet tijdens een stevige wandeling lijkt me vrij weinig. Het is beter om wel gewoon te blijven eten. Dat houd de spijsvertering op gang en heb je optimale verbranding.
Ik weet niet of dit wetenschappelijk is te onderbouwen, maar voor mij helpt het. Succes.

gr Danielle
 
>Verder qua voeding: weinig of geen vlees, je darmen hebben het
>daar moeilijk mee om te verteren
>Ik weet niet of dit wetenschappelijk is te onderbouwen

Niet, dus. Vlees is het makkelijkst om te verteren. Daarom hebben carnivoren ook maar een hele korte darm, terwijl herbivoren vele meters darm nodig hebben om te verteren. Bedenk ook maar dat wanneer je alleen vlees hebt gegeten (bv. een BBQ - of een flinke steak in Argentinie :) ) je al redelijk snel weer een honger gevoel hebt, terwijl je dat na een maaltijd van voornamelijk groente niet hebt...

Verders heb ik niks aan te vullen - ik ruft me van nature altijd helemaal rot, maar slechts zelden met stank :) Dat lijkt onafhankelijk van de hoeveelheid fruit, bonen, vlees of wat ik dan ook eet te zijn.

Groetzels,
Dennis
 
Danielle,

Weinig eten lijkt me niet het probleem.
want 2 boterhammen bij het ontbijt, 4 mee, nog sultana, en ook vaak nog een kleine snackt, maakt toch best wel veel. En inderdaad regelmatig. Ze komen niet alijd op, maar dat is afhankelijk van de lengte van de wandeling.
Die theorie van het vlees geloof ik niet zo in, het spijt me. Ik ben van mening dat juist bonen de grootste hoeveelheid gas verzoorzaken. Nou ben ik ook niet zo'n liefhebber van enorme steaks gelukkig.

Die Yakult drankjes en zo lijkt me echt een mode-hype, want voor die tijd was er nooit veel animo voor yoghurt, terwijl allang bekend is dat het goed is voor je darmflora.

Groetjes, Mirjam
 
Dag Mirjam,
De probiotica zijn bewezen goed voor mensen met onrustige darmen (ik heb geen aandelen) Kijk maar op de site van de eerder genoemde maag-lever-darmstichting Ze zijn niet goed voor alle kwalen, wat sommige mensen denken
Groeten
Jannie
 
Nou, daar wil ik dan even een kleine kanttekening bij plaatsen...
De maag-lever-darm stichting wordt door de probiotica industrie redelijk stevig betaald voor het recht om het logo van de maag-lever-darmstichting op de verpakking te mogen zetten. Je kan dus moeilijk van de m-l-d-stichting verwachten dat ze iets negatiefs over probiotica zeggen. Volgens mij is het nog nooit aangetoond dat het echt werkt.
Ik zou hier dus niet te veel op vertrouwen, maar gewoon gezond leven zodat je de probiotica niet nodig hebt.

En voor men het zich afvraagt: een zelfde financiele regeling geldt ook voor de hartstichting en Becel Pro-Actief. Dat laatste is zelfs in een paar europese landen verboden als voedingsmiddel ivm onduidelijkheid over de bijwerkingen...

Groetzels,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Even een sidestep in de discussie: veel wetenschappelijk onderzoek wordt betaald uit subsidies vanuit de industrie.
Er zijn legio gevallen bekend waar er met cijfers gesjoemeld wordt (voornamelijk achterhouden van de negatieve resultaten) om die subsidies veilig te stellen. Het gaat hier om miljoenen!
Vaak worden die resultaten dan wel weer gebruikt om een product te verbeteren, maar het grote publiek, de potentiele klanten dus, hoeft niet te veel te weten.
Grootste voorbeeld is natuurlijk hoe de tabaksindustrie in het verleden gehandeld heeft.

Tel daar een voorliefde voor semi wetenschappelijke prietpraat op met alles belovende lipisoden, rechtsdraaiende aromavergrendelaars en kleurherstellende radicalen en je weet ineens een stuk meer over hoe de reclame werkt..:)
Het lijkt heel wat maar uiteindelijk zit je alleen maar een verdund joghurtje te drinken...:9Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan