Uitverkoop hier en daar.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Rond deze tijd is er bij veel zaken uitverkoop, zo was ik vandaag maar even gaan snuffelen bij 2 Bevers. Aangekondigd als een Donderse Donderdag verwachte ik natuurlijk spectaculaire aanbiedingen en kortingen. In Utrecht stelde het allemaal niet zoveel voor, niets tussen te vinden en uberhaupt niet echt een interessante winkel. Amsterdam was ietsje beter, hingen een paar mooie producten tussen, echter nauwelijks in mijn maat.

de score: een Mammut Denali Tight (gemaakt van Polartec Power Stretch).

magertjes dus.

Vorig jaar was de uitverkoop bij de Demmenie eind februari, dus die zit er waarschijnlijk nog aan te komen.

Iemand nog tips qua opruimingen/aanbiedingen elders?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Iemand nog tips qua opruimingen/aanbiedingen elders?


Het Designer Outlet Center in Roermond, met winkels van o.a. The North Face, Lafuma, Fjalrave, Helly Hansen en dat voor gemideld de helf minder dan wat de te dure Bever er voor durft te vragen!
 
Goedkoop kopen, wel met enig risico: Dit geldt toch voor alle outlet centrums? Het betreft hier dus geen opruiming oid.

En is enige kennis van zaken en een goed advies, zodat je geen miskoopt maakt, niet een beetje geld waard?
Want als je naar het Outlet Center gaat moet je zelf veel verstand hebben van wat je nodig hebt, de verkopers daar zijn eigenlijk alleen maar cassières (ik ben er vaak geweest): ze geven geen goed advies maar rekenen alleen maar af. In tegenstelling tot de mensen bij de Bever, die vaak wel enige buitensportkennis hebben...

Tip: combineer het shoppen met een outdoor-vakantie in de USA of Canada, daar is het veel goedkoper.

Harry
 
>magertjes dus.

Ik denk dat een hoop mensen het niet met je eens zijn...

Ik heb heel wat mensen blij gemaakt met een 3L jack voor 149 euro, een tent voor 299 euro of een rugzak voor 99 euro... :)

Het was errug druk in The Globe afgelopen donderdag... We hebben het wel eens iets drukker gehad, maar ik heb hard moeten werken ;)

Joris
(Bever Den Haag dus)
 
Zeg Joris, het was geen aanval op de Bever hoor. Vandaag was ik in The Globe en ook daar viel het erg tegen. Kan best zijn dat al het mooie spul al weg was hoor...
 
Ik snap in het algemeen de "klacht" niet. Ik ben geen winkelier en ook maar een gewone klant die ook wel eens hoopt op een buitenkansje en soms tref ik inderdaad iets dat ik graag wilde hebben voor een lagere prijs.
Maar je hoeft toch geen winkelier te zijn om een beetje verstand van of begrip te hebben voor goede bedrijfsvoering.

Als een winkelier met duidelijke seizoensartikelen (willkeurig welke branche, maar het geldt zeker voor de buitensportbranche waar alle grote merken ieder seizoen met nieuwe materialen, nieuwe modellen en nieuwe kleurtjes komen) aan het eind van het seizoen bij de opruiming nog een hele ruime keuze heeft en een groot assortiment dat ie nog moet dumpen om weer plaats te maken voor zijn volgende collectie van alle bekende merken, dat heeft hij domweg heel slecnt ingekocht.
Heeft jouw buitensportwinkel juist bij de uitverkoop nog een geweldige collectie, dan kun je je gevoelijk afvragen hoe lang die winkel nog zal bestaan.

Beschouw de uitverkoop nou gewoon als iets waarbij je geluk kunt hebben, maar ga niet zitten klagen over de keuze!

Marla
 
Over de kennis en kunde van het personeel van buitensport zaken kan veel worden gezegd. Mijn persoonlijke ervaring over de laatste 15 jaar is dat deskundig personeel schaars is. De bever is hier uitzondering op.

Het feit is echter dat ik net als de meeste frequente bezoekers van deze site de ontwikkelingen op buitesport gebied volgen en veel kennis en ervaring met elkaar delen tijdens weekenden die je samen in de natuur doorbrengt. Voor mij zelf betekend dit dat ik 1 a 2 maal per maand een weekend in de tent slaap in de Ardennen. Je ziet wat anderen voor producten gebruiken, en besprrekt de voors en tegens en vraagtgewoon of ze het zelfde product nogmaals willen kopen...

Voor advies hoef ik dus echt niet bij de bever te zijn en heb liever wat koring en service in de vorm van garantie. Daarentegen als ik onervaren ben en ik wil advies, ja dan ben ik daar best bereid voor te betalen. Echter de verhalen van verkopers die ik meestal in de buitensport zaken zijdelings opvang doen mij versteld staan.

Stel maar gewoon eens de oprechte vraag hoe vaak zo'n verkoper zelf in een tentje slaapt of een trekking met volle bepakking maakt?

Inderdaad in het outlet center zijn veel, heel veel, fun shoppers. En het winkel personeel is daar ook op ingesteld en het feit dat 90% an het winkelend publiek uit duitsland komt. Desalniet te min loont het als je in de buurt bent om langs te gaan om te kijken als iets van je gadiging bij zit.

En ja, bever sucks in mijn ogen daar ze te duur zijn, een monopolische vorm beginnen aan te nemen en absoluut klant onvriendelijk zijn. Ga eens naar de MEC in Vancouver / Canada als je toevalig toch daar bent. Wat een verandeming en waarom kan het hier niet in Nederland
 
Dag,
De laatste tijd wordt de buitensportwinkel Waterborg in Groningen steeds interressanter, ze hebben ook een webwinkel http://www.waterborg.nl/waterborg-buitensport.htm Je kan ook spullen laten opsturen. Door de combiformule is er goede service. Tenten van allerlei goede merken ( zoals Terra Nova) gaan 25 procent onder de adviesprijs weg.
Ze hebben nu ook opruimingsaanbiedingen
Groeten
Jannie
 
Bedankt voor de tip Jannie!

Heb afgelopen jaar zelf een Terra Nova Ultra Quasar gekocht en de prijzen op hun site zijn inderdaad zeer interessant.
 
Hebben jullie weleens van het fenomeen adviesprijs gehoord?
Ik zou graag van jullie concrete voorbeelden horen bij welke buitensportzaken producten als hardshells, rugzakken, slaapzakken, schoenen goedkoper zijn dan bij de bever.

Groeten Bas
 
Uhm, beginnen we niet weer vreselijk af te dwalen?

We hebben het toch over uitverkoop hier. Voor zover ik weet (en in de kalender van deze site heb kunnen lezen) is er op dit moment bij alle Nederlandse Bevers uitverkoop. Om maar eens terug te komen op de oorspronkelijke vraag.

Verder hebben volgens mij alle bekende winkels nu ook uitverkoop, dus op zich is dat niet zo interessant lijkt me. Wat wellicht veel interessanter is, zijn de winkels die bijzondere uitverkoop hebben, zoals een voordeel-bak/zolder of verbouwings-uitverkoop. Daarbij zijn de kortingen namelijk vaak een stuk interessanter.

Over het algemeen liggen de prijzen van de meeste winkels waar je goed advies kunt krijgen niet veel uit elkaar. Liggen de prijzen wel beduidend lager dan elders, dan zie je dat (in veel gevallen, niet altijd!) weer terug in slecht of geen advies of bijvoorbeeld bekrompen retour/garantie-regels. Maar daar hebben we het nu dus niet over :)

Raymond
 
>Beschouw de uitverkoop nou gewoon als iets waarbij je geluk
>kunt hebben, maar ga niet zitten klagen over de keuze!
>
>Marla

Klopt. Als je afwijkende maten hebt, kun je vaak goed slagen in de uitverkoop. Het hangt altijd vol met goretex jassen in maat XS of XXL. Als je maat M of L hebt, moet je dus gaan winkelen als ze nog wel het volle assortiment hebben of accepteren dat je een slecht zittend product koopt.

Uitverkoop is gewoon leuk om in rond te snuffelen en misschien eens dingen te kopen die je normaal niet zou kopen.

Linda
 
>Wat wellicht veel interessanter is, zijn de winkels die
>bijzondere uitverkoop hebben, zoals een voordeel-bak/zolder of
>verbouwings-uitverkoop. Daarbij zijn de kortingen namelijk
>vaak een stuk interessanter.

Há! Zo neem ik bij elk bezoekje aan Schneider Outdoor in sBosch centrum bijna meer tijd op de zolder dan aan hetgeen waarvoor ik kom. Ook zo'n deze-verdieping-is-altijd-afgeprijsd.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan