universele side pockets voor je rugzak?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
He hoi,

Heeft iemand enig idee waar je universele side pockets / bijzakken kan vinden om je rugzak uit te breiden? Als ik zo via internet naar de produkten van diverse outdoor zaken kijk, lijkt het wel of ze nergens in het assortiment lijken te zitten terwijl er voor rugzakken wel degelijk van die dingen bestaan.

En is er iemand die enige ervaring heeft met het gebruik van die dingen? Het laatste wat ik mee wil maken is dat ze ergens bovenop een steil bergpad spontaan loslaten en ga verliezen of dat ik ze elke dag opnieuw moet gaan vastgespen.:-(

Daarnaast nog een vraagje. Ik zie dat veel aanbieders in outdoor spul ook van die safety pockets aanbieden om je geld en documenten op te bergen en die je draagt als een soort van heuptasje. Maar nu mijn vraag, is dit wel enigzins comfortabel te dragen in combi met een heupriem? Een tasje om mijn nek vind ik zelf niet prettig. Hoe lossen jullie het (diefstal en verlies)veilig meenemen van geld en documenten op?

:+groetjes van Juupje
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Met de uitbereidingsvakken voor je rugzakken kan ik je niet helpen (oplossingen: niet te veel meenemen of een grotere rugzak kopen :p )

Voor het opbergen van geld en documenten gebruik ik meestal de binnenzak van mijn jas als ik die aan heb. Loop ik in de bergen en is het te warm voor een jas dan zitten de documenten en geld in mijn broekzak waar toch je rugzak voor zit. Maarja als in een druk gebied/stad loopt heb ik alles om mijn nek hangen.
 
Hoi,

mijn methode voor reizen is het volgende:

In mijn voorste broekzak "dag geld" (oftewel het geld dat je ongeveer elke dag uitgeeft aan eten/reizen/slapen.)
mocht een zakkenroller daar aan weten te komen is het verlies in elk geval maar beperkt tot een beetje.
(reisbroeken moeten voor mij ook altijd diepe broekzakken hebben, zodat er niet snel iets uit te halen valt, of iets uit valt als je een beetje onderuit ligt)

Bankpasjes en paspoort en extra geld hou ik in een buideltje dat middels twee lussen aan mijn broekriem hangt, aan de binnenkant van mijn broek.
(zie pagina 101 van de online beversport catalogus, de undercover hidden pocket, helemaal onder de pagina)
http://www.bever.nl/images/pdf-bestanden/catalogus/producten/Reisbenodigdheden.pdf


werkt goed.

Overigens ben ik ooit in Manilla "gezakkenrold" . Ik had mijn beurs uit automatisme in mijn kontzak gestopt. Tijdens een ritje in een jeepney werd ik er snel van verlost...sindsdien hou ik altijd de handen van mijn naaste medereizigers in de gaten...die moeten vooral niet te dicht bij mijn broekzakken in de buurt komen.

Gregor
 
Hoi Juupje,

Ik heb een keer van die side pockets gekocht bij Bever. Hadden ze geloof ik bij toeval nog liggen. Moet je volgens mij geluk mee hebben. Je zou het eens bij een legerdump kunnen proberen als de kleur je niets uitmaakt...:)

Voor wat betreft het geld: ik ga naar gebieden waar geen mensen zijn. Vind ik veel gemakkelijker :7 In de bergen zijn die zakkenrollers nog niet doorgedrongen...


Succes ermee!

Groeten Damien
 
Ha Juupje,

zelf gebruik ik een tatonka zijtas als zakje voor mijn kookmateriaal, deze is eigelijk bedoeld als extra zak die je aan de zijkant van je rugzak.

Voor het overige, ik heb altijd mijn portomonaie in mijn broekzak en ik draag een broek met zijzakken waar het overige ingaat. Nog nooit iets kwijt geraakt.

Bas
 
Hoi Juupje,

Gebruik zelf al een aantal jaren de side pockets van RadicalDesign en heb deze ooit gekocht bij de Zwerfkei.

Je bevestigd ze aan de compresiebanden van het grote hoofdvak. (dit is zo bij mijn Nomad Eagle) Voor verliezen hoef je dus niet zo bang te zijn. Het zijn universele zijvakken die dus niet perfect aansluiten op je eigen rugzak. Het blijft altijd een beetje "bungelen". Ook wordt je rugzak breeder waardoor je nog al eens ergens achter blijft hangen.

Al met al zou ik er goed over nadenken want ze zijn ook niet echt goedkoop. Dit jaar heb ik eens goed naar mijn paklijst gekeken en heb ze daarna lekker thuisgelaten. Naast alle bovengenoemde nadelen ook een lichtere rugzak.

Groetjes,

Richard

:) :) :)
 
>Ik wil geen reclame maken maar eeeh, ooit hier aan gedacht?
>http://www.radicaldesign.nl/nl/producten/rugzakken/rugzak_accessoires.html

Ik zie dat de Chest Pack nu ook verkocht wordt? Goed man! (je maakt dus toch reclame pjotr :)) Dit is ook een erg nuttige uitbreiding van je rugzak. Veel beter dan zijvakken want het maakt je rugzak niet breder en je kan tijdens het lopen bij je spullen.

In actie te zien bij diverse hiking-site events en montagefoto's op deze site.

grtz
Henk - iemand wel eens met 2 chestpacks gelopen?
 
>Werken prima, maar zijn alleen wat lastig aan je tas te maken
>met de banden aan de zijkant. Gebruik ze dan ook alleen voor
>m'n 55L tas als t echt nodig is. In die van 65L gaat genoeg
>zooi:7

Eeh Timo.
Een 55 liter + side pockets zullen ongeveel 65 liter zijn.
Dus deze snap ik niet helemaal


D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
He hoi,

Zo die produkten van radical design, die lijken me wel helemaal top!!! Vooral die chestpack. Dan heb je toch je waterflesje bij de hand, kan je je kaart even kwijt als je hem voor een moment niet gebruikt en heb je ook een knabbel en snabbel bij de hand. Niet gek. Leuk te weten dat active leisure ook van die pockets heeft, ik heb zelf een rugzak van active leisure..... Wat side pockets betreft, ik hink nu op twee gedachten. Of ik breidt mijn 55 liter rugzak uit met side pockets (zeker op het moment dat ik alleen loop en alle kampeerzooi ook op m’n nek meeneem) of ik ga voor een grotere rugzak. Nadeel is echter dat ik dan wéér op zoek moet gaan naar een rugzak die fatsoenlijk op mijn kleine ruggetje past, maar die wel lekker aansluit op mijn vrouwenfiguurtje. En na tijden van zoeken had ik die nou eindelijk gevonden in die andere rugzak. Ok, ze zijn er wel, maar dan vallen ze behoorlijk buiten mijn mogelijk te besteden budget.

Dank jullie wel voor de antwoorden, ik ben er zeker wijzer van geworden! :) Zeker ook wat betreft het opbergen van geld. Sorry voor het wat late terugreageren maar een niersteen met bijkomende infectie gooide ff wat roet in het eten.

:+Groetjes van Juupje
 
>Eeh Timo.
>Een 55 liter + side pockets zullen ongeveel 65 liter zijn.
>Dus deze snap ik niet helemaal
>
>
Ja misschien net iets minder, maar zowel de 55L tas(nomad)als de side pockets er nog aan zijn niet van het meest ideale draagcomfort. Bovendien kan je 't topvak van de 65L nog wat ophogen, dus nog wat extra plek voor overbodige dingen, vandaar.:+

Groetjes,
timo
 
Hoi hoi,

Eventjes een idee: aan de hand van de fotos en een middagje achter de naaimachine kan je ze ook namaken.... gebruik de bandjes aan de kant van je rugzak om ze vast te zetten.

Je lokale zeilmakerij kan wel de spulletjes ervoor verkopen.

Nadeel van zijzakken is wel dat ze overal blijven haken. (ervaring)

Maar de opmerking "Alles wat je niet meeneemt is meegenomen" is wel heel belangerijk...

Success & groetjes

Arjan
 
Hey Juupje,

zelf heb ik al een jaar of tien een Lowe Alpine Alpamayo 70+20 zonder crossbow. Dacht er toen verstandig aan te doen de optionele bijpassende LA zijtassen bij te kopen (4 liter per stuk), maar heb deze slechts zelden gebruikt. Ze zijn wel praktisch vast te maken omdat de zijcompressiebanden door speciale sleuven van de zijtasjes gaan en deze dus nog steeds te bedienen blijven. Daarnaast kun je dan alsnog lange spullen tussen de tasjes en de rugzak stoppen.

Verder heb ik geen ervaring met een heuptasje. Wel met een tasje om mijn nek en de secret pockets in mijn fjallravenbroeken. Dan gaat het toch alleen om een bankpas, creditcard, contant geld en eventueel een identiteitsbewijs.

Die radical designschoudertas lijkt me overigens wel heel praktisch!

Groets, Rutger
 
Hoi,

Om een een hoender het hok in te knuppelen: is het aanbrengen van side pockets niet de garantie dat je meer dingen gaat meenemen die je eigenlijk niet nodig hebt...? Ik bedoel, ik mopper ook nogal eens dat ik te weinig ruimte heb, maar dan kijk ik de hele stapel nog eens door en is er altijd wel iets dat ik thuis kan laten.

Groetzels,
Dennis
 
Niet persé. Mijn rugzak is zo groot dat als ik hem helemaal vol stouw, ik veel te veel mee heb (dat is in ieder geval dus niet de reden waarom ik teveel meeneem). Zijvakken of kleine vakken zijn handig om kleine zooitjes in op te bergen. Nu slingert er een hoop los door de rugzak, of zit in allerlei stuffbags. Als je tijdens het lopen, of met een korte pauze even iets wil pakken, moet je altijd het hoofdvak open maken, da's niet handig.

Overigens heb ik het topvak in gebruik voor de waterzak, dus daar wil ik niet teveel andere dingen bij hebben (voor zover er plek overblijft).

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan