Upgrade van slaapsysteem

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }

Meestal gaan we tegenwoordig samen kamperen, mijn vrouw en ik. Beiden kamperen wij al bijna heel ons leven dus we zijn wel wat gewend zeg maar. De laatste jaren hebben wij een simpele setup gebruikt zoals zo velen, een standaard TAR matje (maal2) met een mummy slaapzak.In de zomer gebruikten we twee van deze http://www.hiking-site.nl/materialen_bespreking.php/77/birdland+serai+ultra+i slaapzakken in combinatie met twee aan elkaar gemaakte lakenzakken met twee TAR prolite matjes met couplekit. Prima combinatie, echter zit je met de rits bovenop en als de een het warm heeft en de ander niet dan wordt het een gevecht…. Ook in en uitstappen is wat omslachtiger.


Zelf heb ik de standaard prolite en de vrouw een prolite winter wms. Deze matten zijn al weer wat jaartjes oud en we wilden wat mee comfort…. Tja buiten lekker buiten bezig zijn is een goede nachtrust zeker ook iets om goed over na te denken.

25ps2ky.jpg


We hebben een upgrade gedaan naar twee matten van het minder bekende merk Klymit V. De static V insulated. Wat een lekkere matten zijn dat! Door de V structuur (die we laatst ineens ook terug zien bij nieuwe matten van TAR bv..) blijft het gewicht perfect verdeeld en door de iets hogere randen lig je ook perfect op je mat zonder er af te rollen. Door de extra vulling in de matten zijn deze net ietsje zwaarder en groter dan de zomer matjes van Klymit, maar dit is echt heel prettig. Gewicht en pakmaat is gelijk aan de prolite winter mat. Na een aanpassing aan de couplekit blijven deze ook prima aan elkaar in de tent.


Na de laatste Cumulus inkoop actie zijn wij ook voorzien van een ander type “slaapzak”, nl een quilt in de xl versie. Wat een ding is dat, echt super groot als je deze uitvouwt, zeker een pak breder dan de twee serai’s aan elkaar, en met de cocoon 2p Egyptisch katoenen lakenzak is dit een super combi.


2u55r2b.jpg


2wovexz.jpg


De quilt hebben wij boven op de twee matten, deze heb ik met het bijgeleverde elastiek tot op heuphoogte bijeen getrokken zodat je een “trappelzak” krijgt. Hierin gaat de lakenzak en heb je dus eigenlijk een vergelijkbaar systeem als bv de Vaude Navajo en Tattljee heeft ook zoiets.

Het gemak zit hem in het in en uitstappen van je “bed” en dat je onder een “echt” dekbed ligt. Dus ik kan nu veel makkelijker mijn romp blootleggen als het te warm is…


Dit hele systeem hebben we gecomplementeerd met twee Sea to Summut kussentjes. Eerder hadden we altijd twee van die TAR kussens mee waar je zelf nog kleding in moest proppen om er vorm aa te geven. De oude kussentjes lagen zeker niet gek, maar die van Sea to Summit zijn echt te gek, slapen erg comfortabel, zijn klein en erg licht.

ieqr1x.jpg


Al met al slapen we nu veel comfortabeler in vergelijking met het oude vertrouwde systeem en het totaal weegt een stuk minder, ongeveer een halve kilo en alles past in een slaapzakvak van een rugzak in plaats van verdelen over 2 rugzakken.Nu ik dit zo aan het tikken ben krijg ik direct weer zin om op pad te gaan….
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Goed om te lezen. Ga toch eens die Klymit proberen. Heb al meerdere matten 'versleten' en ben over geen enkele super tevreden (TAR en Exped).


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Goed om te lezen. Ga toch eens die Klymit proberen. Heb al meerdere matten 'versleten' en ben over geen enkele super tevreden (TAR en Exped).

stuur mij anders even een e-mail. heb een uitgebreide review liggen.

Maar de trail king heeft ook het V patroon:

THRM_TrailKing_Macaw_Overhead.jpg
 
Ik heb zo'n kussentje van Exped - slaapt inderdaad prima. Heb er wel een losse hoes bij besteld want dat vind ik fijner liggen.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan