V&D heeft leuke aanbiedingen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zit net een foldertje van de V&D door te bladeren en daar staan toch best hele leuke zaken in voor de mensen die wat op de materiaalkosten moeten/willen besparen:
Best leuke tentjes, niet super, maar goed genoeg voor een paar seizoenen zomerkamperen, vanaf 80 euro.
Matjes, slaapzakjes, er is een soort starters pakket waarmee je je tieners zo de wijde Veluwe mee op kunt sturen voor 99 euro (Tent, slaapmat en slaapzak)
Rugzakjes, waterzakken, sig flessen...er is genoeg

En ja ik weet het, het is geen North Face of Arcterix maar goed genoeg voor een leuke zomervakantie of een scouting kamp...






Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Oh, jij bent toch die man die z'n zoontje met een inferieure V&D tent in de levensgevaarlijke spaanse pyreneeën liet kamperen? :p

Vaak leuke dingetjes bij de V&D: mijn imitatie softshell en zomerslaapzakkie voldoen nog steeds naar alle tevredenheid!

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Gisteren kreeg ik dus ook dat foldertje binnen.

En ik keek......en zag zo'n binnenslaapzak/lakenzak/linertje te koop staan.

En ik dacht.....die hebben ze bij de buitensportzaken vast wel te koop in allerlei soorten en Mummy-formaten.


En mijn vraag luidt dus: Werkt dat? om een te koude slaapzak op te waarderen met een dergelijk product.

Heeft iemand daar ervaring mee?

Dank u,
Ruud
 
Hoi Ruud,

Ik heb zelf een binnenzak gemaakt van dik (goedkoop) fleece. Ik had het idee dat die in mijn dunne zomerslaapzak ongeveer 5 graden ekstra isolatie gaf.

Ik zou niet zo'n ding kopen. Het is echt heel makkelijk zelf in elkaar te fabrieken, zelfs nog wel in een beetje mummiemodel.

Groeten,

Linda
 
Yep, dat werkt inderdaad. Heb er bij Tatteljee eentje laten maken van hetzelfde materiaal van wollen gronddekens voor in de tent. Erg zwaar (dus alleen geschikt als ik met de auto ben), maar erg fijn slapen.
Vorig jaar bij de WWH was het -15 à -20 's nachts en lag nog comfortablel in mijn dekenmodel slaapzak tot -10 mét wollen lakenzak.

Groetz,
Dennis

- Heeft nu een slaapzak tot -20, dat kan natuurlijk ook -
 
Ruud,
ik zie dat de tread zich weer geheel naar gebruikelijk richting -20 slaapzakken ontwikkeld...:) :)
Ga er alsjeblieft niet vanuit dat je met een zomerslaapzakje plus linertje ineens DE oplossing voor echt koude vriesnachten hebt...
Dan zal je nl. echt in de buidel moeten tasten.
Om je slaapzakje wat op te waarderen kan het voldoen, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Nogmaals: de TRAIL lijn van V&D is heel leuk spul, maar wel alle waar naar zijn geld!



Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Rob,

Je hebt gelijk, het zou dom zijn om er op te vertrouwen dat je met een liner van V&D de comforttemperatuur meer dan 5 graden kan verlagen...
En zeker niet bij temperaturen dik onder nul...

Groetz,
Dennis
 
Dame en heren,
Bedankt voor de welgemeende adviezen.

Nog even voor de duidelijkheid! Ik was zeker niet van plan om met een opgewaardeerd zomerslaapzakje bij -20 te gaan kamperen....

Grtz,
- heeft het tot nu toe nog nooit koud gehad in zijn slaapzak -
Ruud
 
Hmmm, een tent van V&D. Ik heb daar helaas hele slechte ervaringen mee. Twee jaar geleden een TRAIL tent gekocht waar vorig jaar, net buiten de garantieperiode, de lussen voor de haringen van de binnentent uitscheurden, gat in het grondzeil en dus redelijk onbruikbaar.

Toch maar terug naar V&D met de tent, twee keuzes, de tent kon gerepareerd worden voor ongeveer €150 (de hele binnentent zou vervangen moeten worden omdat deze niet zou kloppen wat betreft spanning) of we konden een oud showmodel aanpakken, waarvan de rits niet helemaal in orde was. Aangezien de nieuwprijs van onze tent ongeveer €160 was een reperatie van €150 niet echt een zinnige optie, dus maar voor het showmodel gekozen. Ook van deze tent scheurden binnen drie weken de lussen voor de haringen uit het grondzeil. Het lijkt er dus op dat er een fout in het model van de tent zit waardoor de spanning op bepaalde punten van het grondzeil te groot wordt.

Kortom voor ons nooit meer een tent van TRAIL.
 
Ook van mijn kant een hele slechte ervaring met trail spul. Ik had een self-inflatable matje gekocht van trail. Taps toelopend bij hoofd en voeten, ideaal dus. Na 2 nachten slapen bleek het ventiel lek te zijn. De verkoper was niet op de hoogte van het materiaal en vertelde me dat het mijn eigen schuld was. Ik heb geen geld terug gehad en een andere vorm van compensatie was al helemaal niet te bespreken.

Daarentegen heb ik wel 3 zomers veel plezier gehad van mijn trail jas (jaja de bevroren jas van de WWH groep 2). Nu heb ik laatst een 'softshell' van trail gekocht en ook daarmee blijkt niets mis te zijn. Dus kleding is goed in orde!
 
Heb helaas dezelfde ervaring(en) met zo'n V&D (maar ook HEMA) matje en ben nu gelukkig al jaren heel tevreden met mijn echte Thermarest.

Groets, Estu/Rutger
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan