vacuum verpakte koffie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey mede-hike(ste)r's

Ik had een vraagje aan jullie ik was vandaag aan het werk op een nieuwbouw project, waar nog geen stroom en dergelijke aanwezig was, nou zag ik daar een timmerman met vacuumverpakte koffie van douwe egberts, deze vacuumverpakking bevatte een soort filtertje met 5,8 gr koffie erin, dit werd dan weer in een soort lichtgewicht houdertje gelegd waarna je er water op kon gieten, enne ik heb het gedronken het smaakt echt beter dan alle soorten oploskoffie die er in de markt zijn.... en aangezien ik een koffieaddict ben, meteen gevraagd waar hij het kocht alleen dat wist ie me niet te vertellen, iemand van jullie enig idee ??, ik heb vandaag al gekeken bij de edah en de bas maar ik heb het niet kunnen vinden. ::'(

Ohja het heet "coffee for one" van DE
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo.

misschien voor de gewone hiker niet handig maar voor de man met accupack wel
wij hebben een omvormer van 12 volt naar 220 en kunnen zo ieder electrich apparaat gebruiken tijdens onze tochten(alleen de magnetron word echt te veel van het goede)
deze aparaten zijn zeker handig voor de auto boot en caravan en zijn bij dat soort dealers meestal ook wel te krijgen.
dus nu ook eindelijk echte koffie of een expressotje ipv die oplos #####

drink smakelijk (net als thuis)
 
Duur en moeilijk.

Wat mmoeilijk allemaal......
Mijn spotgoedkope oplossing is deze:
Bij diverse winkels verkopen ze een soort koffiefiltertje van stof aan een houdertje. De mijne komt geloof ik van "Dille en Kamille" vandaan. Ze worden daar verkocht als theefilter, but hoe kers.
Gewoon een soort theezeefje maar dan van stof.
Verder heb ik bij me: een plastic busje met genoeg echte koffie voor de tocht, bus pas ik aan aan de duur van de tocht en aantal mensen.

Koffie in filter, kokend water er overheen en hoppa: krakend verse koffie van de gewenste sterkte. Na afloop filter leegkiepen, afspoelen en in een boterhamzakje doen.
Totale kosten voor de hele apparatuur: 1,50 euro of zo iets...
Rob,
Die al menige hike heeft opgevrolijkt met een sterke bak koffie in de vroege ochtend.Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Duur en moeilijk.

Rob, Dille en Kamille, wat is dat voor winkel? Ik zoek ook zoiets, gebruik nu een plastic herbruikbaar filter, maar voor het zetten van meerdere kopjes houdt het moeilijk vast.

Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
RE: Duur en moeilijk.

D & K is een winkelketen met redelijk veel vestigingen in het land, een soort kruising tussen Xenos en reformzaken.
Veel houten keukenspulletjes, theesoorten, kuiden en veel glaswerk
En de bewuste t-zeefjes.
Rob

"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Duur en moeilijk.

wat is hiking is dat overleven met koffie en hoe lang gaat dit door voor een simpel koffie zetten.

als het niet gaat stop je er gewoon mee of zoek een andere alternative

Drink gewoon water de echt hiking's kunnen wel zonder een bakkie koffie.

drink gewoon water uit de sloot dat lijkt ook op koffie

de goedkoopse manier van koffie zetten is gewoon water drinken.

Groete,
ADB :+
 
RE: Duur en moeilijk.

[laatste wijziging op 15-07-02 om 22:55][laatste wijziging op 15-07-02 om 22:52 ]Voor mij is Hiking een manier om op een mooie intensieve manier heel dicht bij de natuur te zijn, zo goed en kwaad als dat gaat. Een beetje afzien draagt dan ook bij aan de intensieve beleving van het gebeuren.
Ik ben bereid om heel veel dingen te doen of te laten tijdens een hike: wassen, vuile kleren, poepen tussen de natte struiken, kreeftensoep met Ceasar's Salade en reerug in truffelsaus.

Maar een paar dingen dragen voor mij, en veel anderen ook denk ik, bij aan de fun, en zullen niet snel "vergeten" worden:
Koffie of thee in de morgen, en een borreltje voor het slapen, al is het nog zo klein. Koffie kikkert je zowiezo op, en draagt zeker bij aan de sfeer in een groep, net als een bakkie gluhwein.:7
Slootwater heeft hooguit de kleur van koffie , net het minst belangrijke aspect...


En anders kan het CAD er nog wat over vertellen: Ik haat Decafe, en zoek nog steeds naar het merk dat 2-cafe op de markt brengt
:9

"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
(Die eigenlijk de sch.... heeft aan het communiceren met een anonieme afkorting ipv een naam.)

http://www.twenot.nl
 
RE: PS: Nog even dit...

En als je een echte vieze sloot opzoekt heb je nog schuim op je Cappuchino Slootwater ook :9

Ik heb meestal gewoon een klein plastic busje oploskoffie mee. Als je de korrels eerst verpoedert kan er nog best veel in zo'n busje!

Groetz,
Dennis
 
RE: PS: Nog even dit...

echte koffie is natuurlijk het lekkerste, wel het meeste werk maar heeft uiteindelijk m'n voorkeur. Zo'n stoffen koffiefilter heb ik al eens gekocht bij de Blokker, maar al lang niet meer gezien.
Zaterdag nog wel zien hangen in een supermarkt in Zweden, niet dat je daar veel aan hebt.
Maar uiteindelijk gaat het niet om de koffie maar om het bijproduct cafeine, en dat zit ook in oplos- en andersoortige koffie.

Frank.
 
RE: PS: Nog even dit...

Aangezien de meeste hikers soms ook wel es naast koffie ook lichtgewicht adicten zijn kun je om dat te compenseren (oftewel wat extra gewicht meenemen, ongeveer 500g) een espresso pruttelpotje meenemen. Kan mooi op/in het kampvuurtje gezet worden en je kan er een voortreffelijke espresso meemaken. Geen papierfilters nodig. Neemt wel wat ruimte in, maar in het potje kan je in zakjes/busjes je koffie meenemen.
Of toch maar met zeefjes of oplos werken?


Dirk.

-Wat is wijsheid?-
 
RE: Duur en moeilijk.

Een echte koffieverslaving is geen pretje,althans het afkicken dan. Ik heb in het verleden wel "eiscafé" bij de K&K markt (net over de grens in duitsland) gekocht.Als je dit aanlengt met melk(gemaakt van eventueel poedermelk)is dit koude brouwsel heerlijk opwekkend en ook een stuk minder gepruts met brandertje lucifers etc. Kortom sneller op te drinken en te maken en nog lekker ook en "last but not least" je krijgt zo je noodzakelijke portie coffeïne binnen. Hmmmmm.
groeten Erik
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan