vakantie adres


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste mede buitensporters

ik zit met een dillema. Ik heb een vriendin die (nog) niet zo in het buitensport werelzdje zit (komt wel). Zij wil op haar vakantie dan ook genoeg zon en zee en strand zien.
Alleen zie ik het niet zo zitten om op het strand te gaan liggen wachten totdat mij vakantie voorbij is.

Nou ben ik op zoek naar een leuke en betaalbaar (wij zijn studenten)vakantie land/plek waar we een paar dagen op het strand kunnen verkassen maar waar we ook nog een beetje kunnen wandelen of mischien een kajak huren. Kortom een beetje een mix van beide. Zij wil wel ergens in een hotel of appartement slapen. Camping word dus niks.

Zelf zat ik te denken aan kroatie (weten jullie nog mooie gebieden in kroatie?)
Maar als jullie nog iedeeen hebben, graag.

Alvast bedankt,
Thimo
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Thimo,

Halverwege je bericht dacht ik ook al aan Kroatië.
Je hebt er veel zee, zon en strand, maar ook prachtige natuur om te wandelen. Op het vaste land is wandelen soms niet mogelijk. Er zijn niet overal (geschikte) paden en in het binnenland liggen nog landmijnen. Maar in de Nationale Parken zijn overal wandelroutes aangelegd. De NP's (er zijn er meerdere) zijn erg mooi. Wij zijn naar Plitvice geweest. Bij de ingangen van het NP is het erg druk en toeristisch, maar als je rondom de meren loopt kom je maar weinig mensen tegen. Ook bij Baska op het eiland Krk kan je erg mooi wandelen. De toeristeninformatie in het dorp verstrekt gratis wandelkaartjes met routes van verschillende zwaartes: van wandelen langs de boulevard tot wandeltochten over de bergkammen.

Hoe het met hotels en appartementen zit, weet ik niet. Wij hebben gekampeerd. Dat is ook niet altijd even leuk, want de meeste campings zijn megagroot en staan vol met campers. Misschien is bed & breakfast iets?
Wij waren wel erg blij met de auto die we gehuurd hadden. Zo konden we in twee weken veel zien. Alleen de volgende keer huren we een auto in Nederland. Qua prijs maakt het weinig uit of je dat daar doet of hier en de reis er naartoe kost zonder auto ook geld.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie landen.

Groeten, Saskia
 
Hoi Thimo,

Schrik niet, maar hier in Spanje kun je die combinatie ook prima vinden. Bijvoorbeeld in Salou (op en top strand en uitgaansleven), met op nog geen half uurtje rijden (met de bus eventueel) het Montsant gebied. Daar kun je prima wandelen, zijn enkele leuke hutten en pensions te vinden en heb je dus weer rust.

Overigens is Kroatië natuurlijk ook een optie, maar dat is al genoemd :)

Raymond
 
De eerste bestemming waar ik aan moest denken toen ik dit las was de Noordkust van Spanje. Je kan hier het strand uitstekend combineren met wandelingen in de Cordillera Cantabrica.

Kroatië is ook een uitstekende bestemming. De meeste Nederlanders gaan naar Istrië maar dit deel is eigenlijk het minst mooi. Ik zou wat verder doorrijden naar de omgeving van Zadar. Van hieruit kan je prachtige tochten maken maar Velebit, Krka, Plitvice, enkele eilanden bezoeken....en oh ja, je kan ook aan het strand liggen ;-)


Joost
 
Op Kreta zijn ook wandelpaden, hoewel ik de indruk kreeg dat het geen meerdaagse wandelingen waren. Je hebt o.a. 2 wandelingen door mooie kloven die haaks op de kust liggen (wel wat toeristisch en je moet betalen bij de ingang). En verder nog wandelpaden langs de kust.

Linda
 
Hallo Linda!
Als je: "E4 Kreta" opzoekt, dan zie je dat er een fantastisch mooi en doorlopend wandelpad dwars over Kreta gaat. Ik heb daar helaas maar 1 dagje op gelopen en kreeg toen bij een klooster zoveel te eten en vooral te drinken dat ik het laatste stuk van de terugweg zig-zaggend heb moeten afleggen...
Groeten,
Boelo
 
Thimo,

Je kunt vanaf morgen naar de vakantiebeurs. Al daar kun je bij de verschillende landen genoeg info vinden over wat en waar. Zo zal het personeel van de Kroatie stand vast wat voor je weten te doen in Kroatie.

Eins
 
bedankt iedereen voor jullie mening en advies. We zijn er nu over uit dat het kroatie wordt. Maar waar, daar denken we nog even rustig over na.

groetjes,
Thimo
 
Beste Thimo,

Buiten Kroatië is er voor een ander jaar (of voor een ander "mixed couple") misschien nog iets te overwegen. Aansluitend op wat Raymond noemt is er nog een andere prachtcombinatie in Spanje: Mallorca.

Als sinds jaar en dag een geliefd bergwandelparadijs voor bergwandelaars uit andere landen, alleen in Nederland nog minder bekend.

Zelf liefhebber van Alpen en Pyreneeën, Himalaya en Andes, kom ik ook altijd erg graag op Mallorca. In de Sierra Tramuntana tref je al boven pakweg 800 meter een mooi rotsachtig desolaat alpien landschap aan.

De ultieme combinatie van berg en strand is dan Puerto de Sóller. Een associatie met banale strandvakanties aan Playa de Palma of El Arenal (waaar het massatoerisme van Mallorca zich bevindt) is hier niet op zijn plaats. Het is een kleine leuke badplaats in een komvormige natuurlijke baai waarbij je niet eens hoef te rijden om te gaan lopen.

Vanuit Puerto de Sóller (op zeeniveau dus) kun je direct diverse mooie dagtochten gaan lopen, onder andere naar de Teix of de Ofre, beide boven 1000 meter. Met de bus (één keer per dag heen en één keer terug) kom je in de meer noordoostelijke delen van de Tramuntana en ligt er nóg een hele wereld voor je open.

Marla
 
Aansluitend op Marla's suggestie kun je er volgens mij nog fatsoenlijk klimmen ook, als dat je ding is.

Eins

PS, Ik heb een kaart/boekje van Mallorca, die je mag lenen om eens te kijken of dat wat voor je is.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan