Vakantie in de alpen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Wie heeft wat tips? Ik wil namelijk aanstaande zomer wandelen met mijn vriendin ergens in de alpen, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk etc. Wij zouden graag een leuk huisje, bereikbaar per trein, willen huren om van daaruit dagtochten en misschien een korte huttentocht willen maken. hebben wel ervaring met dagtochten in de bergen, zonder ijs- of rotsklimmen.
Alvast bedankt voor evenutele suggesties.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Zoek eens aan de Franse kant van het meer van Geneve in het hoekje tegen de zwitserse grens. Dan sla je twee vliegen in één klap. Vanuit dit gebied kan je goede dag tochten maken of meerdaaagse huttentochten. Een auto is toch onontbeerlijk want treinen rijden helemaal niet praktisch door de Alpen. Als je van het ene dal naar het andere dal loopt moet je al via tokyo treinen.
 
In Zwitserland kun je in de buurt van Zermatt en Grindelwald leuk wandelen. Ik denk dat je bij de laatste plaats meer keuze aan wandelpaden hebt, die niet al te moeilijk zijn, als ik het mis heb hoor ik het graag. Hoe de beschikbaarheid is van huisjes weet ik niet, maar deze twee plaatsen zijn prima per trein te bereiken.. Zelfs vannuit Ned. Wij hadden de IC naar Basel om iets van 10 over 8 in A'dam. en onderweg stopte hij ook nog in Utrecht en Arnhem. Rond 14 uur waren we in Basel, waar ik weet niet hoeveel treinen alle richtingen uitgaan.

Groetjes,

Mirjam
 
Het Karwendel gebied is redelijk goed ontsloten met de trein en overig openbaar vervoer. Je zou als uitgangspunt voor dagwandelingen bijvoorbeeld Achenkirch kunnen gebruiken en vanuit daar ook een trektochtje door de Karwendel maken. Het is dan vrij gemakkelijk om met het openbaar vervoer weer terug naar het beginpunt te komen.

Ook het Stubaital is een optie. met de trein naar Innsbruck en het laatste stuk met de lijnbus. Mogelijkheden voor dagwandelingen trekkings zat.

Joost
 
Het Ötztal in Oostenrijk is ook per (nacht)trein plus een boemel te bereiken.
Vanaf het begin van het dal kan je met de bus naar Vent waar vandaan je een aantal prima hutten kan bewandelen.
Rondom Solden zijn er campings, hotelletjes, pensionnetjes in overvloed. 's Winters is het er namelijk een nr. Uno wintersport lokatie.Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Een auto is toch onontbeerlijk want
>treinen rijden helemaal niet praktisch door de Alpen. Als je
>van het ene dal naar het andere dal loopt moet je al via tokyo
>treinen.

Absoluut oneens! Als je het een beetje uitzoekt kun je prima overweg zonder auto. Ik moet zeggen dat mijn ervaring dan wel beperkt is tot Zwitserland, maar dat bestaat toch voor een vrij groot gedeelte uit bewandelbaar alp. In Zwitserland rijden tot ver in bijna alle dalen postbussen en vaak ook nog best frequent.

In Grindelwald kun je uiteraard uitstekend wandelen, maar je moet er niet heen als je niet van veel toeristen houdt (alhoewel die best te ontwijken zijn door niet de meest populaire wandelingen te maken). Doordat het daar erg toeristisch is, zullen de huisjes wel wat duurder zijn dan op andere plekken in Zwitserland.

Ik heb wel eens gezien dat in Arosa, iets ten zuidoosten van Chur in Graubuenden alle liftjes en OV gratis is als je daar gestationeerd bent. Geen ervaring, maar dat zou dus wellicht ook een optie kunnen zijn. Verder zijn er ook in Wallis wel aardig wat dalen die goed ontsloten zijn met kabelbanen en treintjes enzo. Het Saasdal, het dal van Zermatt en Val de Bagnes, in Wallis, of Kandersteg in Berner Oberland. Keus te over in Zwitserland denk ik. Berner Overland is wel lekker makkelijk bereikbaar vanuit Basel, als je daar aankomt met de trein.

Veel plezier met de voorpret.
Harold
 
Allemaal al erg bedankt voor de info! Ik ga idd eens kijken naar Arosa, ziet er gaaf uit en veel korting! Nog één vraagje aan Harold, is Zwitserland qua levensonderhoud niet veel duurder dan de andere alpen landen?
groeten Nathan
 
Nathan, sorry voor mijn late antwoord. Was even een lang weekend onwijs aan het vebranden in Schotland :).

Zwitserland veel duurder dan andere Alpenlanden, ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik neem aan dat in ieder geval Slovenië een stuk goedkoper is dan de rest, maar daar heb ik geen ervaring mee. Ik ken alleen de Franse en Zwitserse Alpen. Die doen qua prijs niet voor elkaar onder. Uiteraard zijn de prijzen daar sowieso wat hoger dan hier in Nederland. Hoe meer afgelegen een plek, hoe duurder. Maar eerlijk gezegd viel het me behoorlijk mee na alle spookverhalen die je overal leest en hoort. Nu ben ik in Nederland wel gewend veel biologisch te kopen, dus misschien scheelt dat in mijn beeldvorming. Maar ik denk dat als je gewoon een beetje oplet je niet veel duurder uit bent dan bij de Plus of AH in Nederland.

Veel plezier met de verdere voorbereidingen in ieder geval.

Harold
 
Hier trouwens een fan van treinen naar de Alpen, met de CityNightLine rij je al retour (in stoel) voor 54 euro retour naar Milaan en kun je onderweg op verschillende plekken in de bergen uitstappen. Zo ben ik afgelopen najaar nog naar de bergen rond het Lago di Lugano en Como geweest. 19uur vertrek met de trein en om 8uur de volgende ochtend stonden we in Lugano (uur vertraging omdat de trein in de brand stond :+) Oetztal heb ik ook al eens gedaan met de CityNightLine tot Munchen en dan de andere treinen en bus. 's avonds vertrekken om 21uur en om 12uur de volgende dag sta je op de camping in het Oetztal. Verder is dan Zwitserland ook makkelijk te doen met de CityNightLine de kunst is om de goedkope tickets te bemachtingen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan