Vakantie in november


Hallo,

Dit jaar overweeg ik een vakantie in november. Nog helemaal niets conreets, maar ik denk aan een plek met lekker klimaat (20-25 graden), waar je mooie dagtochten kunt wandelen, iets interessants kunt bekijken en lekker kunt eten. Ik denk aan een hotelvakantie.

Ik wil niet naar de andere kant van de wereld vliegen. Maar hoe zit het bijv. met de diverse eilanden, zoals de Canarische eilanden. Marla schrijft over Madeira als goed wandeleiland. Is dat wat in die periode? Heeft iemand een goed idee?

Groeten,

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Van wat ik heb gehoord, is La Palma het beste hiking eiland van de Canarische eilanden. Erg veel meer kan ik er echter niet over zeggen, want ik ben er nooit geweest :p Dit kan ik alleen van horen zeggen vertellen. Verder heb ik gehoord dat de Teide op Tenerife met zijn 3718 meter ook een hele mooie tocht is. Voor de rest is Tenerife dan weer iets minder een wandeleiland.
 
Hey Linda,
Het wandeleiland bij uitstek is La Gomera, voor november dan. Het is er tamelijk rustig omdat je eerst naar een ander eiland moet vliegen en dan met een bootje of vliegtuigje moet oversteken. Er bestaan verschillende, meest Duitstalige, gidsjes van en ik dacht dat Op Pad er kortgeleden nog aandacht aan heeft besteed.

Groeten,
Boelo
 
Hoi Linda,

Zoals David ook schrijft is La Palma errug geliefd onder wandelaars. Maar dan weer net niet zo geliefd dat je meteen in file loopt, want je komt eigenlijk verdomd weinig mensen tegen zodra je van de gebaande (lees: geasfalteerde) paden gaat.

Er zijn veel routes, goed gemarkeerd en er is voldoende keus voor wat betreft hotelletjes/pensions en lekker eten.

Een aanrader dus!

La Gomera is overigens ook schitterend, zoals Boelo ook schrijft, maar heeft volgens mij als nadeel dat je er buiten het seizoen iets meer je best moet doen om restaurantjes en hotelletjes te vinden dien open zijn. Althans, de ervaring in mijn kennissenkring is dat ze vaak voor een dichte deur stonden (eind oktober/begin november).

Maar je hebt er voor een vakantie natuurlijk maar een paar nodig :)

Alvast veel voorpret!

Raymond
 
Bedankt voor de antwoorden. Dan klinkt La Palma het meest praktisch, vanwege open restaurants en de kortste reisweg. Nou nog mijn man overhalen. ;-)

Groeten,

Linda
 
Het eerste waaraan ik dacht toen ik je omschrijving las is Marokko.

Niet ver weg en toch exotisch. Mooie bergen, lekker eten, warm genoeg in November en ook goede hotels als je die zoekt.

Norwegian vliegt rechtstreeks op marrakech vanaf Oslo.
 
Hmm, nog niet aan gedacht. Is het niet alleen maar woestijn (vooroordelen...), maar ook een beetje groen?

Linda
 
The valleien aan noordkant van het Atlas gebergte zijn groen.
Het rift gebergte is helemaal groen.

Ten zuiden va de Atlas wordt het droger. Een palm oase in een ruig en droog gebied is echter ook een fantastich gezicht :)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan