Vakantievoorpret : waar ga jij dit jaar heen ?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Jur,

Goede zet, ben ik ook wel benieuwd naar.

En om meteen antwoord te geven: Wij (Yolanda, Lluc en ik) gaan ook naar de Zwitsere Alpen (goh, toevallig), daarna nog een paar dagen naar de Bodensee (Zuid-Duitsland) en om de vakantie af te sluiten willen we noordwest-Spanje eens van dichtbij bekijken (Picos, Galicia, etc.)

En verder vooral veel dagtochies richting Pyreneeën en relaxen aan de kust.

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Jurgen,

Echt op vakantie ga ik pas in december; namelijk 6 weken fietsen in Nieuw-Zeeland.
Voor die tijd zit ik nog wel voor mijn werk in het buitenland (en da's ook bijna vakantie;-)), namelijk in augustus 2-3 weken in Australie (Perth + Sydney) en in oktober een week in Mexico. Misschien dat ik ergens tussendoor ook nog een weekje naar Chili moet.

Groetz,
Dennis
 
Onze vakantie begint dit jaar in Den Haag: 2 volle dagen North Sea Jazz, met oa de Duke/Clarke band, Roy Hargrove en nog vele uren meer fantastische muziek...:)

Als we daar dan weer van zijn bijgekomen zijn en Wilco terug is van Scouting kamp is het linea recta naar de Spaanse Pyreneen.
Wilco heeft na zijn beklimming van de Aguile de Tour vorig jaar nadrukkelijk aangegeven dat hij nu de Posets en liefst ook de Aneto wil proberen te beklimmen, en ach, pa sjokt er wel achteraan...:)
Als weer en andere omstandheden goed zijn zal hij het makkelijk moeten kunnen halen. Vergeleken vorig jaar is hij alleen maar sterker geworden,oa door de dagelijkse fietstocht naar en van school.

Verder willen we zeker eens de Breche de Roland een keertje door en ook meer genieten van dat gedeelte van de Pyreneeen wat nog onontgonnen gebied is voor ons.

En uiteraard veel tijd voor een BBQtje voor de tent, een goed glas koude Cava op zijn tijd..(Hmm, ik wil een camping met een bad!)
tapas, fuetjes en quesootjes en wellicht nog een bliksembezoek aan de webmaster van een of andere website en een paar daagjes strand voor Anja.


Yr DDraig Goch:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ik ga van 10-16 juli een C1 cursus volgen in het Wallis in Zwitserland (Arolla) en daarna reis ik direct door naar de Franse Alpen (Embrun) om daar 4 weken te werken als buitensportinstructeur.

Jurgen, welke klettersteigs ga je doen? Of in welk gebied?
 
eind juni in zwitserland zit de camping die ik op het oog heb bijna tegen de Tälli-Klettersteig aan vlak bij Innerkirchen ( zie http://www.viaferrata.nl/Zwitserland/zwi berner talli.htm ) en er zijn nog meer steiges in die regio. Nog even kijken of ik die kan doen :)

In september gaan we waarschijnlijk naar de Savoie in Frankrijk, in de omgeving van Aussois zitten er veel dus dat is een van de opties. zie http://www.viaferrata.nl/Frankrijk/frankrijk.htm#73 savoie

Veel plezier met je C1 alvast , tijdens mijn cursus ben ik aan het klettersteigen verslingerd geraakt ;)
 
Hoihoi,

Deze zomer zit ik sowieso 2 week met een groep als reisbegeleider in Hongarije en de rest staat op het moment helemaal open... Misschien dat ik in de zomer nog meer weg ga, anders in de herfst!
 
Voor mij eerst eeen weekje met de vrienden van de middelbare school op een camping in de ardennen hangen, en kijken of ik ze kan bewegen tot net iets meer activiteit dan spiesjes op de BBQ leggen. Klimspullen gaan iig mee :)

Aansluitend met maarten 2 tot 2,5 week op pad met een gids in de ecrins. Wat ijs, rots, nut en friend-techniekjes leren in de eerste week, en dan nog 1,5 week zelf leuke tourtjes maken.
En natuurlijk de nodige weekend uitstapjes naar klimgebiedjes of wandelen met een groepje malloten...

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Schotland natuurlijk! Ik begin op Mull (gelijk maar Ben More op heb ik die alvast maar gehad) en dan via Ardnamurchan peninsula en Ardgour verder noordwaarts. Alleen niet in de zomer (midges!) waarschijnlijk pas ik oktober.

Eins
 
De bedoeling is om deze zomer een tweetal reizen te gaan leiden. Waarschijnlijk een stuk van de GR10 in de Franse Pyreneëen en een trektocht door IJsland. Ach, echt vakantie is het niet, maar je bent er wel lekker op uit en je ziet nog wat mooie plekjes.

Daarnaast heb ik nog vage plannen om eind september / begin oktober wat te fröbelen in Oostenrijk met de Wildspitze als einddoel.

groet,
Richard

- krijgt net een o.d. werk op zijn bureau geschoven }(
 
Wij zijn d’r thuis nog niet uit, maar hebben nog tot augustus om een referendum te plannen.
De opties zijn:

- Spaanse pyreneeen.
Met voor als hoofddoel een trektocht door het Ordesa-gebied incl. de Perdido en de doorsteek bij Roeland.

- Noord-Italie.
Een van de basisplaatsen wordt dan bijv. de omgeving van het Lago Maggiore.
Vanuit een camping aldaar kun je redelijk snel in de buurt van het MonteRosa massief komen…
En dan maar zien waar we verder terecht komen.
En ja, de Punta Penia staat nog om mijn lijstje. Da’s de hoogste top van de Dolomieten met niet te moeilijke klettersteig.
Ook het Aostadal/GranParadiso lonkt alweer, mhh…lekker dicht bij het MontBlanc-gebied.

Oftewel vaag, vaag, vaag.
Maar we komen er wel uit hoor!!!

Ruud
 
Dit jaar wordt het (eindelijk) Canadaaah!

Omdat ik het toch niet prettig vind om in mijn uppie 3 weken door bear-country te sjokken zal het waarschijnlijk geen Yukon/Alaska worden. (tenzij iemand dezelfde plannen heeft, er is nog plek!)

Anders in september met een "actieve" reisorganisatie (Mambo) een vrij standaard tripje langs de national parks in het westen: Banff, Jasper, Whistler en Vancouver Island. Lijkt me zo ook al een aardig tripje :+

Daarvoor/na nog ff een vriend bezoeken en misschien toch een weekje met rugzak op stap. En dan zijn de vakantiedagen op dit jaar!

Groeten en tot haiks,

Harry
 
Hoi

Leuk om te lezen.

Ik ga deze zomer eerst weer lekker 2 maand op IJsberen jacht in Spitsbergen en Groenland. Als reisgids dan wel te verstaan.

Als ik dan eind september weer terug in dit koude (??) kikkerlandje ben, heb ik een week om bij te komen, waarna ik op het vliegtuig stap om met een vriend ruim een week in midden Zweden te gaan lopen (Jamtland). Lekker een paar dagen met zijn 2en in een verlaten land rondlopen, en hopen dat het 's nachts niet te koud wordt enzo.

Heerlijk :p
 
Over een paar weken (jemig nog maar 3 :9),
ga ik een vriend van me opzoeken in de VS:

Van Seattle via de kust naar San Francisco en weer terug (via mt St Helens en Olympic National Park). Daar hebben we dan 2 weken de tijd voor. Onderweg lekker wandelen.
Daarna met de trein naar Michigan om daar nog een weekje rond te hobbelen.


Verders nog geen echte plannen gemaakt om de rest van de vakantiedagen op te maken.......

groetjes Nanda
 
Hallo allemaal

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur, en bij ons is de vakantievoorpret al flink begonnen .. websites afstropen, foldertjes aanvragen, boeken doorlezen etc.

Nu ben ik nieuwsgierig waar de bezoekers van dit prikbord de komende maanden allemaal weer heen zwerven en wat we daar gaan doen :)
Kunnen we weer spannende schrijfblok verhalen en virtuele foto-exposities verwachten ?

Dus : Waar ga jij deze zomer heen ?

Om de spits af te bijten :

Ik ga met Conny eind juni naar de Zwitserse alpen om te relaxen, wandelen, kamperen en misschien een dagje klimmen of klettersteigen.
In het naseizoen staat nog een weekje fanatiek klettersteigen in de franse alpen op het programma.

Veel vakantie(voor)pret allemaal vast !
 
:)

Ut begint er op te lijken dat de trend van 'verweg' nu echt heeft doorgezet ;)

Raymond
 
Mee eens.

Volgende maand een weekje op de motor door west Eurpoa crossen terwijl het doel nog niet bekend is. Missschien de Vogezen.
En in september waarschijnlijk eerst 2 weken Tirol en daarna hopelijk de GR 5 uitlopen. Dat word ook eens tijd maar ik hoop dat dat lukt.

Pjotr
 
Dit jaar zal ik mijn vakantie grotendeels besteden in m'n nieuwe huisje... Een echt Henk's House dus! Ik verhuis over een maandje naar Stellendam (nog verder in het midden van nergens:)) Als ik nog weg ga, zal het hooguit een weekje fietsen ofzo worden.

grtz
Henk
 
Hoi,

Nou aangezien ik de afgelopen tijd al genoeg van de wereld gezien heb blijf ik es lekker thuus. (Vooralsnog) Mischien dat ik es een lang weekend hier of daar naar toe ga. Dat weet ik nog niet.
Maar je weet maar nooit he? Voor hetzelfde geld ga ik in Ierland een tijdje werken. Ben ik ook nog nooit geweest.

Groet,

Degro
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Binnenkort een lang weekend wandelen in de Weerribben.
In augustus een week wandelen in de Vogezen.
In september wandelen in Kroatië.
Helaas zijn de laatste 2 ovb want mijn man is ander werk aan het zoeken en als het lukt kan hij 1 juli beginnen en hebben we ff geen vakantie deze zomer, want dat kun je niet maken om meteen vakantie te vragen bij een nieuwe baas. Maar wandelen gaan we zeker en veel ook. Als het niet ver weg is, dan vele weekendjes in de Ardennen en Nederland.
Groetjes,
Digna

PS: Ben 2 keer in Arolla met wintersport geweest. Supermooi gebied, zal zeker in de zomer ook erg mooi zijn. (ik las dat iemand er heen gaat binnenkort)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan