van Frankrijk naar Spanje via Port Aula


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo, ik wil eind Juli met mijn zonen van 17 en 15 via port d'aula naar Vielha lopen. Mijn vraag is of iemand weet of er onder weg in het spaanse pyreneen deel voldoende water te vinden is en of er onderweg voldoende kampeer gelegenheid is, op de kaart zie ik voldoende stroompjes staan maar ik heb geen idee of die ook in juli nog voldoende water bevatten.

graag reactie,
groeten Leo van Zelm
 
Leo,
Normaal vindt ik overal in de Pyreneen in dat gebied volop water, zeker in de lagere delen, en zeker aan de Franse kant.
Vielha ligt ook nog net aan de natte kant van de regenscheiding en het regent er een stuk vaker dan bijvoorbeeld 15 km naar het zuiden in Pont de Suert. (Ik zeg altijd: na de tunnel in Vielha schijnt ineens de zon)

Maar ik hoorde toevallig eergisteren dat dit jaar nu al als extreem droog wordt bestempeld en dat nu al op veel plaatsen drinkwater op rantsoen is in Spanje en zelfs de Pyreneeen...
Dus denk ik dat je in ieder geval ruimte zal moeten creeeren voor wat extra water in je bagage...

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi Leo,

Ik weet niet precies hoe je gaat lopen, maar ik ben een paar jaar geleden onderlangs de Port d'Aula via de vallei van de Noguera Pallaresa van Esterri d'Aneu naar Vielha gereden met de fiets over de 4x4 track die daar loopt dus ik ken de buurt enigszins.
Als je van de Port d'Aula naar beneden gaat de genoemde vallei in kom je precies bij een hut uit. Vanaf daar gaat de 4x4 track wat hoger in de vallei lopen, in het bos, richting Montgarri. Als je daar te voet de rivier blijft volgen moet het geen probleem zijn om een kampeerplekje te vinden zonder dat je vanaf de 4x4 track wordt gezien.
Ik was er eind augustus en heb nog diverse beekjes waar gewoon water in stroomde moeten oversteken, dus het lijkt me dat water geen probleem is.

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan