Van niet meer waterproof naar terug waterproof?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Goretex jas met was'poeder' gewassen en nu lek dus.Krijg ik die jas nog terug waterproof op de één of andere manier, of ben ik aan een nieuw exemplaar toe?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Een Goretex jas moet je altijd wassen met een niet agressief wasmiddel, lieftst een non detergent wasmiddel. Als je dit nu doet verwijder je zeeprestnaten en kun je hem daarna weer impregneren.
Vraag eens bij een buitensportzaak bij jouw in de buurt. Bijvoorbeeld Walther de Block of Intersport Vermeersch naar speciale wasmiddelen en impregneermiddel. Succes.

Kees Kolbe
Nikwax waterproofing Benelux.
 
Bedoel je met "lek" dat de GTX-membraan beschadigd is? In dat geval krijg je hem nooit meer waterproof toch?

Ik moet mijn gtx-jas ook gaan wassen maar heb dat nog nooit gedaan (wees gerust, hij is gewoon nog niet zo heel oud) dus ben een beetje bang of dat goed gaat uitpakken...

Martijn
 
Om je GTX jas te wassen kan je gewoon het wasvoorschrift volgen dat in je jas staat (op het labeltje). Kijk ook even op de site van de producent van je jas en op www.gore-tex.com voor tips.

Over het algemeen geldt:
- wassen met een fijn wasmiddel (als er maar geen wasverzachters in zitten)
- Niet centrifugeren
- Goed uitspoelen (onder de douche, of gewoon in de wasmachine (spoel functie)
- Terwijl je jas nog nat is: Behandelen met een Repellent middel (Grangers is erg goed) (alleen de buitenkant)
- Jas in de droger
- Eventueel jas nog strijken

Klaar!

Voor degene met een jas die lek is...: dat kan je niet herstellen met een wasmiddel of impregneermiddel. Wel kan je met Seamgrip kleine gaatjes herstellen of speciale GTX repair stukken gebruiken. Of je jas laten repareren, maar dan kan je beter een nieuwe kopen denk ik... ;-)
 
Begrijp ik het goed dat je GTX jas door het wassen met zeeppoeder lek is gegaan? Of issie gewoon oud & versleten voor het eerst in de wasmachine gegaan?
Onze jassen (sinds dit voorjaar vervangen na een jaar of 6 continu gebruik) gingen best vaak in de machine; fijnwas middel en fijne was programma, niet centrifugeren (werk namelijk toch niet) en een extra keer spoelen. Ging prima (die van Anke een Mellows GTX jasje en de mijne een LoweAlpine TriplePoint Ceramic). Gewoon op tijd in de was, dan is ea nog schoon te krijgen, dat mag toch geen probleem zijn??
doegie, Bas
 
Alvast bedankt voor julie reacties.Ik probeer één keer een produkt van Nickwax, helpt het niet dan zal het een ieuwe jas worden.
Maar nu eerst weer en nieuw werkjaar tegemoet.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan