Vancouver island - Canada


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey,

We zijn van plan om gedurende 3-4 weken te gaan trekken in vacouver island. Alle info die jullie hieromtrent hebben is handig aangezien wij nog nooit gaan trekken zijn (maar dit is de enige kans om zo lang weg te gaan en was altijd al een soort droom).
*Is er ergens een goede kaart om de wandeling voor te bereiden? (google earh is handig maar kan moeilijk ne pc meepakken he) :)
*zijn er mensen die al gaan duiken zijn (vooral in buurt van walvissen/orka's)
*Ben je er al geweest, heb je mooie plaatsen gezien?

Laat het allemaal maar weten.

Heel hard bedankt,
koen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Koen,

ik heb vorig jaar op het gebied van hikes heel veel informatie gevonden op http://www.clubtread.com/ (o.a. een trail-database).

Dit is een outdoor-site over vooral BC en een beetje daarbuiten.
Op het message-board vind je ook veel topics over Vancouver Island. http://www.clubtread.com/sforum/default.asp

Ik heb vorig jaar Vancouver Island op het laatste moment als het ware een beetje aan mijn rondreis door west Canada 'vastgeplakt' (driehoekje Nanaimo - Tofino - Victoria) en heb daardoor geen echte wandelingen gedaan, maar van Victoria en vooral Tofino heb ik erg genoten. Beide plaatsen zijn zowiezo erg goed voor walvistochten (duiken weet ik niet, ben ik ook niet tegengekomen eigenlijk). Ook de stranden van Pacific Rim Nat. Park zijn schitterend en het park zelf ook, zelfs als je geen uitgebreide wandelingen kunt maken!

Er is verschrikkelijk veel informatie te vinden op internet.
Bijvoorbeeld http://www.vancouverisland.com/
Gewoon google-len op alle dingen die je wilt gaan doen werkt ook perfect. Wat dat betreft zorgen ze in Canada wel dat er meer dan genoeg info voorhanden is. En kaarten en wandelboeken heb ik allemaal bij amazon besteld. Zoek bijv. maar eens op 'hiking vancouver island'.

Hoop dat je er wat mee kan! Het is een schitterend eiland en ik heb eigenlijk nog te weinig van Vancouver Island gezien. Je hebt die 3-4 weken wel nodig als je een rondreis wil maken over het hele eiland!

Als je nog andere vragen hebt dan hoor ik het wel. Ik ben verre van expert, maar je pikt gaandeweg best wel veel informatie op en dat komt er nu lang niet allemaal uit :p

Gr. Dennis
 
Hoi Koen,

Ga je alles op vancouver island te voet afleggen of gebruik je nog andere middelen?
Ben je een ervaren hiker van meerdaagse wandelingen of alleen dagwandelingen?

Rene
 
Hey,

Wij zouden het tevoet willen doen. Hebben ongeveer 30 daen voorzien voor onze reis. We zijn niet ervaren. Maar aangezien het pas volgend jaar is gaan we ondertussen meedere keren enkele dagen trekken (meerdere keren 2-3 dagen achter elkaar).

Koen
 
Ik ben vorig jaar twee weken op Vancouver Island geweest.
De westkust is natuurlijk erg mooi, maar daar heb ik niet veel gewandeld. Wel heb ik daar een zesdaagse zeekayaktocht gemaakt. (vanuit Tofino) Erg de moeite waard.

Verder heb ik in Strathcona provincial park een tweedaagse wandeltocht gemaakt. Achteraf had ik er spijt van dat ik niet een dag meer de tijd had genomen. Een kaart van het gebied is hier te vinden: (Bedwell Lake area)http://www.env.gov.bc.ca/bcparks/explore/parkpgs/strathcn/strath_bedwell_fee_area.pdf

Hier een website met meer wandelroutes in Strathcona Park:
http://66.49.252.104/index cream lake.htm

En ten slotte een link naar mijn reisverslag met foto's dat ik vorig jaar als blog tijdens de reis heb bijgehouden:
http://llev.blogspot.com/

Het Vancouver Island gedeelte beslaat de eerste 3 postings.

Veel plezier

Leon
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan