Vaude Taurus 1 of Eureka Moonshadow Duo?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben me aan het oriënteren op een nieuwe tent om in de zomer mee te kamperen. Ik heb niet al teveel geld helaas (studentenbudget) dus mijn tent moet wel rond de E200,- zitten. (dus geen Hilleberg voor mij, helaas)
Ik ga komende zomer naar Schotland om een lange-afstands pad te gaan lopen, dus mijn tent moet niet al te zwaar zijn. Afgelopen jaar zijn we ook een maand wezen rondtrekken in Schotland (o.a. de Rob Roy Way gelopen) met de Vaude Hogan. Deze is echter aan vervanging toe.
Nu weet ik niet welke van de twee (Vaude Taurus 1 of Eureka Moonshadow Duo) ik moet kiezen.
De Moonshadow duo is langer (2.71), breder (1.44) en lichter ( 2.1 kg) en de Taurus is 2.30 lang, 1,34 breed maar heeft een iets grotere luifel.
De bedoeling is dat we in deze tent slapen met 2 personen, incl. rugzak.
Heeft er iemand ervaring met deze tenten en kan me adviseren?

Bedankt! Cathelijne

www.geocities.com/robroyway
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Cathelijne,

Zelf heb ik een Moonshadow Duo en kan zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Hij is inderdaad lekker licht van gewicht en goed afgewerkt. Groot voordeel vond ik zelf ook dat je bij lekker weer het gewoon bij de binnentent kunt laten en vanuit je bed de sterrenhemel kunt bekijken zonder direct 300 muggen om je hoofd te horen zoemen.

Verder is hij gemakkelijk op te delen in twee pakketjes (handig om gewicht te delen), iets dat voor langere tochten zeker belangrijk is.

Wél moet je goede vrienden met je tentmaatje zijn, want het is een beetje krap voor twee personen. De rugzakken leggen we soms buiten de tent, maar kunnen even goed bij het voeten-eind tussen de matjes worden gedropt.

Overigens is de Moonshadow Duo vorig jaar ook besproken in 'In de kijker': http://www.hiking-site.nl/indekijker_eurekamoonshadowduo.php

En het leuke is: ik heb 'm twee keer uitgeleend en beide keren hebben de 'leners' er na de 'try-out' zelf eentje gekocht!

Grtx,

Raymond
- heeft zelf geen ervaring met Vaude-tenten, maar daar wel ook hele goede dingen over gehoord...(om het kiezen nog minder makkelijk te maken)
 
Ha Raymond,
De Eureka Moonshadow duo is een tunneltent: is die geschikt om storm te trotseren?
En ook om langere tochten ( 6 weken) mee te maken of toch liever een geodeet tent?
 
Tja, voor een langere tocht zou ik zelf voor een wat ruimere tent kiezen. Althans als het gewicht het toelaat.

Met de Duo heb ik één keer in een redelijke storm gestaan en toen had ik no problems. Maar da's misschien meer een kwestie van precies goed neergezet (met betrekking tot de wind-richting) en de scheerlijnen goed bevestigen (ook bij mooi weer kan het handig zijn om ze alvast te bevestigen).

Ik weet overigens niet of er ook nog wetenschappers onder ons zijn die uitsluitsel kunnen geven, maar volgens mij is een tunneltent prima voor in een storm. Ik heb verschillende keren met zowel koepel als tunnel in een storm gestaan en bij beiden had ik geen problemen. Bij de tunnel is het alleen zo dat hij wat meer doorzakt (en vervolgens weer terugflipt) als de wind er van de zijkant opstaat.

Groet,

Raymond
 
Aan wat voor tent of tenten had jij dan precies gedacht Raymond? Ik bedoel, jij zou kiezen voor een wat ruimere tent maar ik heb maar een budget tot 300 euro en ik hou liever van tenten met een maximum gewicht van 3 kg.
Any suggestions?
thx!
 
Mmm, bijvoorbeeld de Hogan van Vaude (2,9Kg en onder de 300 Euro). Is vrij stevig, makkelijk op te zetten en kan wel een beetje storm hebben.

Hetzelfde geldt voor de Amrock 2 van Nomad. Is volgens mij iets meer dan 2,5Kg, maar zeker niet duurder dan 250 Euro.

Is de limiet van 3 kilo een beetje flexibel, dan zou ik ook de Coleman Adrenaline 2, die in januari in 'In de kijker' stond (http://www.hiking-site.nl/indekijker_colemanadrenaline2.php) ook eens bekijken. Het volle gewicht is 3,9Kg, maar dat kan eventueel tussen twee personen verdeeld worden.

Gelukkig is het weer bijna tentenshow-seizoen, dan kun je er weer een hoop bij elkaar zien staan :)

Raymond
 
Hoi Cathelijne,

Ik heb zelf geen ervaring met de Vaude Taurus, maar wel met een ander model tentje van Vaude dat ik gebruik als we met de auto kamperen. Het leek toen ik het kocht een prima afgewerkt tentje en dus een goede prijs/kwaliteit verhouding. Toch heb ik slechte ervaringen met de stokken. De eerste stok werd al tijdens de eerste keer opzetten krom. De tweede stok een jaar later en die is ook nog een keer gebroken tijdens het opzetten. De Zwerfkei gaf overigens wel zonder problemen nieuwe stok-delen plus nog een paar reservedelen. Maar ik kreeg van hen de indruk dat dit problem vaker voorkwam bij Vaude tentjes. Ik kreeg de indruk dat Vaude om goedkoop te kunnen zijn op de kwaliteit van de stokken heeft bespaard.

Deze heb ik:
http://www.vaude.de/hps/client/vaude/public/hxfront/index.hbs/outdoor/en

Groeten,

Linda
 
3.9 kg vind ik een beetje te zwaar maar heb wel interesse voor de Hogan van Vaude: maar volgens het berichtje van Linda P. zijn de tentstokken van slechte kwaliteit.
Dan toch misschien maar de laatste nieuwe tent van Eureka! : de northern Lite 2 die deze week "in de kijker" staat.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan