Vaude Taurus II of North Face Tadpole 23D ?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
ik zit te twijfelen tussen 1 van deze 2 tenten.
welke zou jij nemen en waarom?
het gewicht van beide tenten is ongeveer hetzelfde (ong 2.5 kilo) en de kleur is donker, het gaat me vooral om de functionaliteit/kwaliteit van de tent.
kan maar moeilijk kiezen.
 
Het belangrijkste verschil lijkt mij dat de Tadpole vrij krap is voor twee personen, terwijl je in de Taurus II met gemak met z'n tweeën kun vertoeven.

Kwalitatief zullen ze niet voor elkaar onder doen, alhoewel ik de Vaude nog niet live bekeken heb. Verder is het wel handig als je iets meer details geeft over het hoe, waarom, waar, waarvoor en dergelijke je hem gaat gebruiken. Ga je hem bijvoorbeeld gebruiken in erg regenachtig of winderig gebied of in koude omstandigheden, dan zou ik in ieder geval de Tadpole niet nemen. De buitentent sluit niet aan op de grond, waardoor de wind vrij spel heeft en de binnentent is van gaas, waardoor je vrij veel last van condens kunt hebben. Voordeel van de tadpole is dat je alleen de binnentent kunt opzetten als je alleen bescherming wilt tegen beestjes, maar het weer verder stabiel is. Maar ik weet dus niet hoe dat allemaal zit met de Taurus.

Harold
 
Geen van beide maar dat is niet van belang lijkt me....

Wat van belang is zijn jouw overwegingen:

Wil je wel eens met z'n drieen, helaas is dat wel héél cosy, erin liggen? Zo ja dan de Vaude want dat lukt niet in de North Face.

Wil je een stevige windvaste tent hebben? Zo ja dan de North Face, deze heeft drie stokken met een vrij stabiele constructie. De Vaude heeft twee stukken en het doek moet je van de binnen tent afhouden door scheerlijen aan de zijkant verplicht vast te zetten.

Wil je een vrijstaande tent, dwz enkele haringen moeten voldoende zijn? Zo ja de North Face. Deze staat met wat gewicht in de binnen tent met twee haringen, zo op de bouw van die tent te zien.

Wil je een tent waarbij je alleen de buiten tent kan opzetten of de binnentent als laatste erin kan hangen zodat deze droog blijft bij vies weer? Zo ja de Vaude, dat lukt niet met de North Face.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan