Veel negatieve ervaringen met Gore Tex, ben ik de enige?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben intussen aan mijn 4e Gore Tex buitensport jas bezig, en ook deze is nu terug naar de fabrikant vanwege lekkage aan de mouwen. De jas (North Face Kichatna, dus niet de minste zou je denken) is 3 maanden oud, en nog nooit over de grens geweest. MAW: heel veel kreten over extreme waterproof etc. maar nog niet eens opgewassen tegen ons "schitterende" voorjaars weer.
Ik heb soortgelijke ervaringen met 2 Tensons (Lek na 1 jaar, en lek na 1,5 jaar, en een Berghaus (Lek binnen 1,5 jaar)
Overal waar ik mijn verhaal vertel stuit ik op een muur van onbegrip, en krijg uiteraard verhalen te horen over jassen die al 10 jaar meegaan, terwijl er mee geklommen, gewandeld etc. wordt. Wel worden tot nu toe de jassen zonder problemen vervangen of krijg ik mijn aankoop bedrag terug, maar ik begin het een beetje beu te worden, omdat ik liever op mijn materialen wil kunnen vertrouwen dan elk jaar een andere jas te krijgen.
Er zitten weer tochten naar de Pyreneeen en Snowdonia in de pen, dus ik wil gewoon goed spul, het is er duur genoeg voor.
Nu mijn vraag: ben ik echt de eenling hier, of zijn er mensen met soortgelijke ervaringen?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Het is best sneu voor je!!
Hoe dit kan is best vaag, want ik hoor er alleen maar goede ervaringen over. Al heb ik zelf niet zo'n jas, maar ondanks dat weet ik er nu al aardig wat van af.
Ik denk dat je het merk 'MAMMUT'eens moet proberen. Van dat merk
heb ik ook al wat van en dat is echt degelijk spul.
Logisch, want het komt van Zwitserse makelij!! En die weten wel wat degelijk is!! Als ik jou was zou ik dat eens proberen.

En wat betreft Snowdonia.. daar heb je aan een Windblock fleece vest en een goed regenjack alwel voldoende aan. Wel zo ik muts en handschoenen meenemen, het kan er namelijk best koud zijn door de wind.

Succes verder.
 
Exact hetzelfde:

Eerste jas 1,5 jaar (twee maal twee weken met veel regen en rugzak), duurde twee jaar voor ik het toe wilde geven, nieuwe jas gehad: 2,5 jaar, (twee maal twee weken met rugzak) waarvan een met veel regen nu bijna 4 jaar (hoi) met al meer dan twee jaar verdenking op lekken maar pas recent bleek dat ook echt zo te zijn. Ik denk dat ondanks de altijd blijvende problemen met condens,transpiratie vocht en wateropnemende buitenstoffen het voorlopig gezien de mogelijkheden het beste alternatief blijft Als ze wat goedkoper zouden zijn zou dat ook niet zo verschrikkelijk wezen (met een normale jas van zeg tweehonderd gulden hoef je ook geen 10 jaar te doen). Maar nu wordt dat wel flink pijnlijk. Misschien zijn ze wel zo duur door die goede garantie Ik heb overigens nooit een goretex jas gezien die na tien jaar gebruik nog goed was (tezij hij alleen in de kast gelegen heeft).
 
Hai Rob.

Nu ik je ken is het soms gemakkelijker om antwoord te geven.
Mijn vraag is, gebruik je die jassen ook op de motor.
Als je met zo'n jas door de regen rijdt, kan het dan niet zo zijn dat je door de snelheid het regenwater door het materiaal heen perst.

Dat zou een reden kunnen zijn dat hij dan niet waterdicht is of blijft.

Groetjes.

Peter.
 
Ha Peter,
Nee ik gebruik deze jassen nooit op de motor.
Behalve dat ze vrijwel geen bescherming bieden tegen vallen, worden zo dan ook heel snel heel erg vuil, wat ook de waterdichtheid niet ten goede komt.
Verder draag ik de jas wel bijna 3 seizoenen lang, bijv. op de fiets naar mijn werk.
Maar ik ben er verder erg zuinig op, en als zo'n jas na 2 of 3 maanden al lekt is mijn vertrouwen ver weg.
Intussen is de jas bekeken door de importeur en die hebben geconstateerd dat het de naad van mijn polsband is, en dat dat "normaal"is ???
Rob
 
Hey Rob,

zoals ik Vrijdag ook al zei heb ik met mijn 2 laags goretex TNF mountain-guide geen enkel last, ook niet in echte stortbuien ...

hoeveel laags is jou jas ? mischien heeft het te maken met de dikte van de gebruikte gore-tex of iets dergelijks.

Probeer TNF eens rechtstreeks te benaderen via email ofzo ipv via een winkel/dealer !

Greetz,

Jurgen van Vliet
aka GlowDog
http://www.glowdog.net/glowdog.gif
Email : glowdog@xs4all.nl
IRC : Glowdog , #backpack , IRCNet
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan