Veiligheids/Wandelschoenen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Sinds een paar jaar werk als bijbaantje naast mijn studie als stagebouwer op grote (outdoor)feesten. Het is zwaar werk en je bent de hele dag aan het lopen. Dat kan tussen de 12 en 16 uur per dag zijn.
Het is daarom heel belangrijk dat je goede schoenen hebt. Echter, veiligheidsschoenen zijn verplicht.
Het bedrijf waarvoor ik werk biedt wel veiligheidsschoenen aan maar dat zijn vreselijke dingen van het allergoedkoopste soort. Ze lopen werkelijk rampzalig en passen voor geen meter.
Aangezien ik (vooral in het verleden toen ik nog tijd had) veel gewandeld heb, droeg ik tot voorkort altijd mijn Meindl B/C categorie bergschoenen. Super als je zoveel moet lopen.

Helaas kreeg ik een paar maanden geleden mijn voet ergens tussen en brak mijn teen. Die schoen is nu sowieso afgeschreven. Was al een jaar of acht oud en zit nu ook nog eens vol met bloed.

Derhalve ben ik op zoek naar nieuwe schoenen. Schoenen waar ik absoluut in de toekomst weer trektochten mee wil maken. Maar ook schoenen die voldoen aan het predikaat "Veiligheidsschoen". Bij normale buitensportzaken slaag ik niet. Niemand weet ook waar je deze schoenen wel kan krijgen omdat bv de importeur van Meindl werkschoenen een andere is dan die van wandelschoenen.

Heeft iemand enig idee waar ik dergelijke schoenen kan vinden?
Liefst in de omgeving Utrecht, anders in het hele land.

Bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


hey,

meindle heeft de ideaale schoen voor jouw, de maindle workers of zoiets. een vriend van mij heeft ze ook en hij is er heel erg over te spreken. je ziet ze idd ook nergens, hij heeft ze dan ook bestelt in de plaatselijke outdoorshop. ze zien eruit als wandelschoenen maar hebben ook een stalen neus.
ik zou gewoon een navragen. ik weet wel dat ze niet de goedkoopste wandelschoenen zijn.

suc6 ermee, rens
 
De combinatie "veiligheidsschoen/wandelschoen" zal altijd botsen door je stalen neuzen en andere extraas die veiligheidsschoenen moeten hebben.(Afhankelijk van de klasse, die van mij mogen niet eens metalen onderdelen hebben ivm eventueel vonk gevaar)

Maar er is ook goed nieuws:
Inderdaad, die goedkoper dan goedkopere schoenen zijn naatje, lopen slecht en zijn soms gewoon slecht voor je voeten.
Maar merken als Meindl maken ook veiligheidschoenen die wel prettig zitten.
Elke goed uitgeruste zaak met veiligheidsartikelen heeft wel een en ander op voorraad, je kan het beste gewoon de gouden gids een pakken.


Yr DDraig Goch
De oorsprong van Murphies law; in het begin was er niets.. En dat ontplofte.

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hallo dan,

Al naar het merk Magnum boots gekeken? Volgens mij vallen die wel in die categorie.

Raymond
 
Naar mijn mening ben je beter uit met een paar wandelschoenen plus een paar veiligheidsschoenen. Financieel maakt het niet eens veel uit, aangezien de door jou gezochte combinatieschoen natuurlijk wel veel sneller slijt dan twee paar schoenen.

Voor wat betreft die veiligheidsschoenen. Merken als Bata en Emma hebben een ruime keuze aan schoenen, en die lopen dus echt hartstikke goed (en zijn helemaal niet zo duur).
Jouw baas is voor die schoenen waarschijnlijk een stuk goedkoper uit bij een groothandel, dan jij als particulier... Misschien toch nog eens overleggen?
 
Niet langer zoeken, kijk op de links en ik denk dat dit precies is wat je zoekt. Die link met het pdf bestand geeft een mooie folder weer.

Eric

http://www.safetygreen.nl

http://www.safetygreen.nl/pdf/Binder%205%20(zaag)%20schoeisel.pdf


ps:
(zaag)%20schoeisel.pdf

moet je er even achter typen.
knippen/plakken werk niet.
Heb via Google gezocht: meindl veiligheids schoenen
 
Dit is inderdaad precies waar ik naar op zoek ben!
Ga morgen meteen even bellen.

iig bedankt! Zal nog op dit forum nog wel even laten weten in hoeverre het gelukt is...
 
Ik heb de schoenen inmiddels in huis.
Via het bedrijf Safetygreen heb ik ze besteld.
En zoals in de reacties al vermeld staat, ze zijn zeker niet goedkoop.
Eigenlijk ging ik voor de goedkoopste uitvoering, die zijn ongeveer 200 euro ex btw. Helaas maken ze die niet groter dan 47 en laat ik nou net maat 48 hebben. Nu ben ik 227,50 kwijt, gelukkig neemt mijn werkgever de btw voor zijn rekening.

Over de schoen:

Het gaat hier om het type Meindl Waldlaufer Pro. Deze schoen is gebaseerd op de bekende Meindl Island (mijn oude schoen). Er zitten echter een aantal verschillen aan. Hij is een stuk hoger, zo'n 5 centimeter & heeft een kevlar neus en iets dat zaagbeveiliging heet. Bedoeld voor de bosbouw, zodat je met een motorzaag per ongeluk in je voet kan zagen, zonder die te verliezen.
Ze zitten echt prima, qua pasvorm is er weinig anders dan de standaard Island. Qua uiterlijk zijn ze wel iets agressiever. Waar de normale Island meestal bruin of groen is, is deze schoen pikzwart. Ik kreeg eerst even het idee dat ik onderdeel van de ME uitmaakte ofzo.
Verder heeft hij gewoon een goede vibram zool en gore-tex voering.
Ik werd gewaarschuwd dat hij wat zwaarder aan zou kunnen voelen dan de Island maar daar merk ik niets van.

Ik heb m nog niet in de praktijk kunnen uitproberen en krijg daar voorlopig ook de kans niet toe, aangezien het ID&T-festival NJoy in zijn geheel geschrapt is. Maar voor alsnog heb ik geen reden om aan de kwaliteit van de schoen te twijfelen.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan