Veiligheidsmaatregelen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Dennie

Guest
Ik zat me ineens af te vragen hoe ik en/of ik eigenlijk wel m'n leatherman of iets dergelijks mee het vliegtuig in kan krijgen. Stel je voor dat hij in beslag wordt genomen. Dan voel ik me op z'n zachtst gezegd toch een beetje in de zak gepoept.
Iemand al ervaringen met het inchecken met een tool/mes.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[laatste wijziging op 25-03-02 om 20:55]Ga er maar vanuit dat je hem niet mee mag nemen in het vliegtuig!
Afgelopen Januari hing Schiphol nog vol met waarschuwings borden.
Een kennis van mij mocht niet eens een 1:35 plastic schaalmodel van een tank meenemen in zijn handbagage, hij was op weg naar een modelbouwwedstrijd in de UK. In de handleiding van de beveiliging stond nl. dat ook het meenemen van "Replica's van wapens" niet toegestaan is. Toch het ding maar in de normale bagage meegegeven en alles kapot na de vlucht.
Enige advies dat ik kan geven:
Verstop het ding diep in je in te checken bagage, liefst verpakt in nog wat anders en pak hem pas ver van het vliegveld weer uit.

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
[laatste wijziging op 25-03-02 om 22:17]Rob heeft weer eens gelijk.

Ik ben vorig jaar in oktober naar Griekenland gevlogen. Ik had er bewust voor gekozen om mijn messen en tools niet mee te nemen in de cabine. Gewoon in de rugzak gelaten dus. Bij de controle op schiphol, werden 2 mensen vlak voor mij in de kraag gegrepen. Ze hadden een wat groot formaat nagelschaar met vijl in de beautycase.
Je begrijpt het al als je met een mes c.q. Leatherman aan komt zetten. Die douaniers zijn trouwens gek op dat soort items en zullen het snel achterover drukken, zeker in het buitenland.

De controle zal zo langzamerhand wel wat afnemen, maar toch. Het blijft zonde.

Gr. Fred
 
[laatste wijziging op 25-03-02 om 23:19]Dennie.

Ik weet het niet, ik kan alleen maar vermoeden, maar een multitool mee nemen in je hand bagage lijkt me niet zo slim.
Word dan zeker in genomen.
Maar als je deze in je gewone bagage stopt die je bij het in checken afgeeft, zal denk ik minder problemen geven.
In principe kun je daar tijdens de vlucht niet bij, dus is het ongevaarlijk.
Maar ik zou als ik jou was even op Schiphol of de KLM informeren.
Hun antwoord horen wij graag.

C.M.
Peter.

(In een haven zijn schepen veilig, maar daarvoor zijn ze niet gebouwd).
 
Hoi,

ik ben tussen Kerst en Oud&Nieuw in Istanbul geweest en weet nu dat er verschil tussen controle en controle is. Ik had mijn Leatherman in mijn in te checken bagage gestopt, maar voordat ik bij de incheck balie kwam moet ik al door een röntgen poortje. Je raad het al. ik mocht even mij tas open doen. Natuurlijk laat ik het geval uit mijn handen vallen die vervolgens met een, in mijn ogen, hoop lawaai op de grond stuiterd. Ik een rooie kop, zij met drie!! man naast me met de hand op de koppel, naast een leren etuitje waarin wat schiettuig zat verstopt. Een klein kwartiertje later waren ze overtuigd dat ik het niet met mijn handbagage mee zou nemen maar dat ik het heeeeeel diep in de incheck bagage had gestopt. Ze hielden me tot aan de incheck balie in de gaten.

Moraal van het verhaal. Never nooit niet in je handbagae maar diep wegstoppen in de in te checken bagage.

groeten
Richard
 
precies, gewoon in de bagage stoppen wat onder in het ruim van het vliegtuig gaat. Zo heb ik vaker een kapmes van een halve meter ofzo meegenomen in m'n bagage, zonder probleem.

Frank.
 
Hoi,

Ik had in december al het grootst mogelijke gezeur op Heathrow omdat ik een imbussleutel in mijn zak had. Op Schiphol was dat geen probleem maar op Heathrow dus wel. Na uitgebreid fouilleren en bleek dat ik verder niks anders "gevaarlijks" bij me had en geloofde ze maar mijn verhaal dat ik 'em nodig had om mijn fiets te (de)monteren voor de vlucht. 't Was maar goed dat ik de tijd had....

Groetz,
Dennis
 
Ha,


Ik ben ca. 15 jaar geleden al eens door 2 douaniers afgevoerd in Brussel, reden?: Ik had de hamer waarmee ik mijn tentje op wou zetten in de handbagage gedaan. Nadat ik weer bij de incheckbalie ben gebracht en de hamer in een enveloppe had gedaan mocht deze gewoon mee met de in te checken bagage.
Mede door dit voorval op een terugreis vanuit Mexico met een Amerikaanse (!) vliegmaatschappij gevraagd of ik de door mij gekochte pijl en boog set als handbagage mee mocht nemen en dit mocht weer wel (de set schiet echt!!!!)
Moraal: Als je twijfelt berg het dan op in je in te checken bagage en niet in je handbagage.:eek:
 
yep,

Shannon, Ierland.
Soms zijn ze nogal laks. Vorig jaar met een nogal groot uitgevallen plooimes door de scanner, zonder probleem. Laat ik hem dan nog pardoes voor de neus van zo'n uniformke vallen met veel gekletter, weer geen probleem. Kon rustig mee.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan