Veluwe

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Cesar
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik had een vraagje; ik ben laatst wezen lopen op de Veluwe, maar ben toen vertrokken vanaf Apeldoorn en heb over de west-kant gelopen (tov de A50 snelweg). Klopt het dat het makkelijker is vanaf Arnhem te vertrekken (als je een rondje wilt maken), en dan over de oost-kant van de Veluwe te lopen?

gr Cesar
 
Hallo,

De Oostkant is rustiger en toegankelijker, aan de westkant van de A50 liggen meerdere omheinde gebiede, vliegveld deelen, militaire oefenterreinen, en het park hoge veluwe. Die kun je omzeilen, maar het is niet zo mooi lopen. Als je vanaf Apeldoorn naar Ede wilt, heb je bijvoorbeeld de keus uit (duur) door het park, of 17 km langs de weg lopen. Overigens kun je Oost en Westkant van de veluwe wel combineren als je gebruik maakt van een van de bruggen, of leuker nog, wildwissels over de A50. Zo'n complete rondtocht heb ik een keer beschreven in een schrijfblokverhaal: http://www.hiking-site.nl/schrijfblok_20021022-3.php Daarbij vertrokken wij ook vanaf Arnhem, of eigenlijk Rheden, vlakbij de Posbank.
Misschien kun je er wat mee

Groet,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Dank je wel Pieter, hier heb ik zeker wat aan. Anders ben je gewoon ff over de harskampse hei gelopen }( Ik zou er toch niet aan moeten denken dat ze een .50 door je kop rammen ;) Ik ga nog eens op mn kaartje kijken en dan ff een nieuwe route uitzetten en binnenkort maar weer dat verdomde eind met de trein naar de Veluwe :P

gr Cesar
 
Het Maarten van Rossumpad beschrijft een mooi stuk ten oosten van de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn. Bij Beekbergen ga je onder de A50 door en komt dan in Apeldoorn uit.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan