Verbaal


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hay!

Nah, ik zou nog even melden wat nou een verbaal kost als je je in het NP Hoge Veluwe ophoudt na sluitingstijd, en dan hebben we het alleen maar over er een uurtje te laat rondlopen zonder aanwijsbare intentie tot wildkamperen oid. Kon mijn vorige bericht daarover niet meer vinden, dus een nieuw draadje, maar het is dus €75,= Daar heb ik dan wel een paar reeën, acht edelherten en twee of drie zwijnen voor gezien. Toch een prijzig uitje geweest. :)

"Omschrijving strafbaar feit: Zich bevinden op grond van ander, waarvan toegang op blijkbare wijze was verboden."

Dus!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Wel een duur geintje zeg... niet normaal!
Ik stond vorige week op de SBB camping in Kootwijk en daar zag ik om half 10 's avonds toen ik nietsvermoedend mijn hond uitliep twee herten voor mij lopen op het pad. Ze liepen niet eens weg, terwijl mijn hond toch echt hard blafte. 'n Stukje verder nog een reegeit met kalfje.
En dat voor 6 euro kampeergeld...
 
Hahaha, iemand hier moet eens de eerste zijn.
Maar ik vind dat je het sportief opvat gezien je smilie.

Ik doneer graag, spontaan 5 euro aan je, ter compensatie.
Ook voor het vermelden van dit accurate nieuws.

Tja de staatskas is nu eenmaal een bodemloze put.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Hallo Anna,

Dat was dan een duur uitje.
Nu vraag ik mij af, staat het aangegeven wat de tijden zijn dat je in het natuurpark aanwezig mag zijn en is het ook duidelijk wanneer je het grondgebied van het natuurpark betreedt?

Groetjes, DutchFog
 
Ik doneer graag, spontaan 5 euro aan je, ter compensatie.
Ook voor het vermelden van dit accurate nieuws.


Ik hou t wel van je tegoed. ;-) Ooit kom ik erom bij je!
 
Nu vraag ik mij af, staat het aangegeven wat de tijden zijn
dat je in het natuurpark aanwezig mag zijn en is het ook
duidelijk wanneer je het grondgebied van het natuurpark
betreedt?


Jazeker, dat is erg duidelijk. Er zijn drie legale ingangen en bij alledrie koop je een toegangsbewijs waarop de tijden vermeld staan, bij alledrie staat een groot bord met de tijden erop en bij de in-/uitgang van de camping direct binnen de poort (dus op grondgebied van het park) staat ook duidelijk vermeld waar je je aan dient te houden.

Kortom: billen > blaren > etc.
 
Was het schrikken?

Neu, het was eerder lachwekkend. Ik was een paar dagen onderweg en hoe langer ik van huis ben, hoe wereldvreemder ik word. Dus ik was me van geen kwaad bewust eerlijk gezegd (sluitingstijden? ohja, sluitingstijden!) en wees de boswachter nog op de roedel edelherten die ik stond te bekijken. Ik lachte maar wat toen hij t geintje maakte dat hij me ging bekeuren, maar toen hij mijn ID wilde en ging schrijven, begon het pas te dagen, dat hij serieus was.

Hoezo dozig. ;-) Nouja, toen was het schrikmoment eigenlijk al voorbij.
 
Door wie ben je bekeurd? Politie/boswachter/BOA?

Het was een boswachter, maar schijnbaar met voldoende in zijn akte van bevoegdheid om als BOA op te treden. Hij heeft mijn gegevens genoteerd en dat opgestuurd naar justitie.
 
Vandaag een :grappig" gesprek met de eigenaar van een camping alhier.
Ik zocht hem op om eventuele alternatieven voor wildkamperen bij de komende nachthike te vinden maar op de camping kon hij ons niet helpen. Ja ze waren nog net open tot eind September maar om om 2 uur s nachts de camping op te komen?? NO WAY. Rust moest er heersen.

Uiteindelijk kwam het gesprek op wildkamperen uit en daar was hij niet gelukkig mee:
Valse concurentie voor een eerlijke ondernemer was het!
Beetje gratis in een bos gaan staan.
Op mijn verweer dat we niet direkt tot zijn doelgroep behoorden en er simpelweg geen alternatief is met alle campings dicht in de herfst/winter kwam geen echt antwoord.
O ja, de boswachter die hij persoonlijk kent is niet mals! Als we betrapt worden konden we rekenen op een nachtje politieburo!:p
Gelukkig ken ik deze boswachter ook van enige telefoongesprekken en ik ken hem als een genuanceerd persoon die mijn aanbod om te helpen 1 of 2 paalkampeerplekken aan te leggen en te onderhouden met graagte aannam. Helaas is zijn werkgever Brabantsch Landschap een beetje achterlijk op dit gbied en ging het feestje niet door.Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan