Verkeerde schoenen ?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Y

Yves

Guest
Hoi iedereen,

Ik heb me een paar Meindl Wales Gtx schoenen aangeschaft.
Na er ongeveer een kleine 500 km mee gelopen te hebben zitten ze nog steeds niet lekker.x(
Ik heb ook vrijwel altijd last van klamme , en later ook koude voeten.
Daar deze schoenen voorzien zijn van een Gtx-membraan, vraag ik me af of dit de oorzaak kan zijn van het hierboven aangehaalde probleem.
M'n vorige schoen was de "Lowa Trekking".
Heb er nooit problemen mee gehad.
Terug naar Lowa ?
Weet iemand of ik hiermee bij Meindl terecht kan ?

Groeten Yves :7
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het is denk ik belangrijk, dat je eerst kijkt of schoenen goed passen en dan kijkt of je echt Gtx nodig hebt ja of nee. Lowa heeft over het algemeen een smalle leest. Ik weet niet in welk gebied je loopt en in welk jaargetijde, maar ik heb nog nooit natte voeten gehad met mijn Lowa bergschoenen. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik ze altijd goed invet en nooit langer dan 4 uur in de regen loop. Ik hoor wel van meer mensen dat Gtx in schoenen eerder voor een klam gevoel zorgt dan het ademende gevoel waar het juist voor moet zorgen. In warme klimaten is dat wel te verklaren, maar ik neem aan dat je ze niet 500 km in de tropen hebt gelopen.
Je zou terug naar de winkel kunnen gaan en aangeven waar het pijn doet en vragen of er nog iets aan gedaan kan worden.

succes
 
Hoi,

Het lijkt me dat je niet een maar twee problemen hebt; ten eerste zitten ze niet lekker en dat lijkt een (merkafhankelijk) pasvorm probleem, en ten tweede heb je klamme voeten hetgeen waarschijnlijk aan het Gtx-membraan ligt.
Mijn eerste schoenen waren Meindl's en die zijn voor mij duidelijk te breed bij de hiel waardoor ik mijn schoenen zo stevig moest aantrekken dat ik pijnlijke tenen kreeg. Sinds een paar jaar loop ik op Lowa Trekkings en heb ik dat probleem niet meer.
Met je klamme voeten probleem kan je mogelijk bij Meindl terecht, maar het feit dat de leest minder geschikt voor jou is kan je Meindl niet aanrekenen. Overigens, Lowa heeft ook Gtx schoenen, dus waarom ben je voor de Meindl's gegaan?

Succes,
Dennis
 
Hoi,

Waarom ben ik voor de Meindl's gegaan ?
Achteraf bekeken is dit misschien het stomste wat je kan doen op buitensportgebied,nml. iets veranderen waar je goed mee bent.
Toen ik beide schoenen-de Lowa Trekker en de Meindl's- probeerde voelde ik me toen beter in de Meindl's,en het Gtx-membraan heeft de doorslag gegeven om voor de Meindl's te gaan.
Ik stap in het najaar nogal geregeld in de (vochtige !) Ardennen,vandaar.Het was een goede keuze voor mij zeiden ze in de buitensportzaak.
Ik ben nog niet lang "online" en had dan ook geen weet van deze prachtige site en forum.
Ondertussen weet ik via deze webstek,dat wanneer je gauw zwetende voeten hebt het misschien een niet zo goede keuze is om voor Gtx-schoenen te gaan, maar dat je beter een leren schoen koopt en deze goed onderhoudt.Maar dit hebben ze me dan ook niet verteld in de buitensportzaak.
Uitendelijk zal ik toch opnieuw voor Lowa kiezen.
Wat vinden jullie trouwens het beste middel om een leren schoen, zonder Gtx-membraan zoals de Lowa Trekker te onderhouden of waterafstotend te maken ?

Greetz Yves ;-)

die de pijnlijke voeten beu is!
 
Ik ben bij een outdoor zaak geweest en daar hebben ze gezegt dat ik het beste Snowseal er op kon smeren.
En ik heb er nog geen natte voeten meegehad.
Ik loop trouwens op Hanwag Bergell.

Je moet anders eens op deze site kijken.
http://www.de-schoenmaker.nl

En daar ff een email toesturen met je vraag.
Heb ik ook al een keer gedaan.
En werkt perfekt.

mzzl kevin
 
Hoi,

Op aanraden van "de Schoenmaker" (een bekende persoon op hiking-site.nl) gebruik ik voor mijn Lowa Trekkers nu een spuitbus Himalaya Wax van het merk Woly, te verkrijgen bij Demmenie.
Ik gebruik het te kort om je te kunnen vertellen of het leer er mooi van blijft (het was al verrot, maar ik gebruik mijn Lowa's dan ook al bijna 4 jaar als mijn dagelijkse schoeisel), het maakt je schoenen in ieder geval bijzonder goed waterafstotend. Voor ik in december naar Nieuw Zeeland ging mijn schoenen 2x ingespoten en er op vakantie toch behoorlijk mee in de regen rondgebanjerd zonder vochtige voeten.

Groetjes,
Dennis
- een hiker met pijnlijke voeten is als een fietser met zadelpijn -
 
He Jongens.

De Schoenmaker is voorlopig off-line.
Computer opgeblazen door blikseminslag.
Weten jullie het even.

C.M.
Peter (Spiderman).
 
Ok misschien ff bij een ander proberen dan!!!

Je kan natuurlijk ook ff een outdoor winkel bellen.
En hun vragen om advies.

mzzl kevin
 
Hello Everybody

Wat de schoenmaker mij wel onlangs vertelde is dat bij aankoop van iedere paar schoenen, een boekje word geleverd met de onderhouds aanwijzingen.
Volgens hem leest bijna niemand die dingen door, maar komt iedereen gelijk met snowseal aan kakken.
Daar staan de tips in, specifiek voor jou paar schoenen

C.M.
Peter (Spiderman).
 
Hoi,

Klinkt niet zo goed! Die klamme voeten komen waarschijnlijk door de gore-tex. Als je normaal al snel last hebt van warme- of zweetvoeten kan gore-tex dit verergeren. Het is een ademend membraam, maar met een beperkt afvoerend vermogen. Je keuze van sokken is in dit geval ook belangrijk. Neem je sokken van vnl. wol of katoen, dan zullen je voeten ook nat blijven. Kunststofvezels zijn dan beter. Ik denk niet dat je veel kans maakt als je met dit probleem naar Meindl gaat.
Verder had je schoen nu toch veel goed moeten zitten, maar ik denk dat de pasvorm hierbij het voornaamste probleem vormt!
Succes.

sas
 
Ps. Ik zou echt geen snoseal op zachte leren schoenen als de lowa trekker gebruiken!!! Daar worden ze veel te zacht van en op een gegeven moment kan het leer zelfs gaan doorslaan en dan zijn ze niet meer waterdicht te krijgen. Begin met een licht middeltje zoals nikwax voor nubuck&suede of nikwax aqueus voor glad leer. Langzaamaan (afhankelijk van gebruik van de schoenen) zie je wel of je schoenen een zwaarder middeltje nodig hebben. Snoseal, waar sommigen bij zweren,is meer iets voor de superzware Meindl Perfects. En dan zelfs nog met mate gebruiken!!!!
 
Wat nou middeltjes?

Wat is er nou eigenlijk fout aan het gebruiken van een "ouderwets" kleurloos ledervet?
Lekker dik in het vet zetten en pas de volgende uitpoetsen, werkt bij mijn Meindl Nepals prima. Ook heb ik wel probleemloos Aqua seal en Nikwax gebruikt maar ik heb sterk de indruk dat deze middelen niet lang op je schoen blijven zitten.

Ik heb voorheen Meindl Islands (met Gore Tex sok) gehad dit waren prima schoenen, alleen jammer dat ze na 1 jaar al lek waren.
Ook jammer dat bij een 2e Wales weekje de zolen loslieten van de schoenen. Dit heeft mij weer doen besluiten om een ouderwetse lederen schoen te nemen en dit bevalt mij prima tot nu toe.
Alleen jammer dat ik altijd blaren loop bij lange afdalingen op m'n kleine tenen, maar ja dat overleef je wel (zeker met blaren pleisters).
:p
 
Wat mij door een aantal mensen is verteld, is het niet goed om Snowseal te gebruiken bij schoenen met Goretex. Het middel schijnt je schoenen zo dicht te smeren, dat je de werking van je Goretex wel kan vergeten. In hoeverre dit waar is, kan ik niet beoordelen, maar ik heb het risico niet genomen.

Overigens heeft Meindl een behoorlijke brede leest ten opzichte van Lowa. Ze moeten je passen, maar als ze passen heb je er lang plezier van. Laat ik zeggen 'ik heb er lang plezier van'.
Heb zelf Meindl Perfects en Meindl Island en ik ben daar dik tevreden over. Voor deze schoenen gebruik ik overigens Nikwax.

Groeten,
Patty
 
Die middeltjes halen na verloop van tijd de stevigheid uit je schoenen. Het leer wordt er slap van. Dat zie je niet na een paar maanden, maar wel na een jaar of twee. Zet een paar schoenen die 'lekker' altijd in het vet zijn gezet naast een paar schoenen die wat matiger zijn behandeld en je raakt dat potje vet niet meer aan...

Sas
 
Hola..

Kijk effe op http://www.de-schoenmaker.nl
John (De Schoenmaker) legt het daarna ook allemaal nog eens prima uit op de site van Op Pad..
In dit verband zijn ook een aantal oudere discussies op dit prikbord relevant.. 'Onderhoud Schoenen' bijvoorbeeld.
Ik heb er veel van opgestoken na 15 jaar in de heilige overtuiging verkeerd te hebben alles prima voor elkaar te hebben, wat dus tegenviel.

:7
martin

-Wat nou middeltjes? blarenpleisters..
grapjas..
 
Die pagina op de oppad-site kan ik niet lezen omdat ik geen abbonnee ben, wil iemand dat even ^c ^v-en en mij melen? THX.

Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan