verlichting


Status
Niet open voor verdere reacties.
Aan die het willen weten.
Verbaasd was ik dat er bij de fa. Xenos van die leuke hebbedingejtes te koop zijn. voor nog geen drie euro leuke koplampjes die heel lang meegaan en ook een knijpkat met geweldige lichtopbrengst. Een aanrader voor wie voor weinig veel wil hebben. Ennu, dit krekeltje heeft echt geen aandelen! Voor kamperen vind ik het een extra voor weinig!
Veel succes ermee voor wie het wil proberen. Geen geklooi meer met ledjes aan batterijtjes etc.
Krekel:) :)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


De knijpkat is knap irritant als je net even twee handen nodig hebt en het maakt een pokke herrie.
 
Als het de knijpkat is die hetzelfde werkt als de mijne dan zit je helemaal mis:)
Ik had voor mijn verjaardag van een vriend een kleinigheidje gekregen voor in de meterkast. Het was een knijpkat, rood en zwart zwartrubber-achtig van kleur. Het is een hele leuke LED knijpkat. 1 keer knijpen en minstens voor 1 uur licht! Ik heb 'm zelfs al een keer meegenomen tijdens het kamperen als reserve. Heel grappig ding. Maakt dus géén herrie. Een paar knijpen en uren licht:D
 
Een keer knijpen kan zelfs met de efficienste led nog geen uur licht produceren. Weet je zeker dat dat niet de batterij is? Die van de xenos en veel andere hebben ook een knoopcel batterij er in zitten.

Ook veel van de schudlampen, hebben vaak een batterij zitten.
 
Het LED lampje met knijpen heeft geen speciaal batterij klepje. Ik heb 'm ook niet opengeschroefd om te kijken wat erin zit. En wat ik schreef is echt waar. Bij het krijgen was er géén licht. Ik heb een paar geknepen et voila licht. Een week later zonder knijpen nog steeds licht. Dus er zal idd iets van een batterij inzitten. Tijdens het weekend dat ik hem heb gebruikt (om te testen) heb ik géén eenmaal geknepen en toch minstens 1 uur licht verbruikt.

Uiteraard zal zo'n batterij op een gegeven moment lui worden en zal je vaker moeten knijpen maar voor een krijgertje of een goedkoop Xenos lampje ga je niet zeuren m.i.
 
Helemaal mee eens. Inderdaad is er eigenlijk geen pokke herrie te bemerken. Als ik ergens allergisch voor ben is het wel herrie. Er zit een klein schuifje op waarop je de lamp gewoon aanzet. Heb je hem niet meer nodig? schuifje gebruiken. Weer nodig? Even schuiven (dus niet knijpen is helemaal niet nodig) en voila er is weer licht. Ik weet niet of het mogelijk is anders kan ik er een foto van maken en die ergens plaatsen?
Enne, we praten echt over maar 2,99 euro....:9
krekel
 
die van de xenos heeft een batterij, dat weet ik zeker. Dat is de knoopcel die achter de Led zit. Die zit niet achter een duidelijke batterijklepje. Zelf vind ik een batterijlamp, met een knijpkat erom heen, redelijk onzinnig wat betreft gewicht en ruimte. Kan je net zo goed een klein ledlampje kopen voor minder dan een eurie.
 
Ik heb de mijne even opengemaakt. Ik heb er een knoopcel in gevonden. Het is een grotendeels zwartrubber-achtige lamp met rode knopjes en roodplastic kop. Er zitten 2 LED's op. Eén aan-uit knop. Eén vergrendelknop voor het knijpmechanisme en het knijpmechanisme. Idd het enige voordeel van het knijpmechanisme is dat je niet iedere paar 100 branduren een nieuwe knoopcel moet kopen voor een paar eurie. Maar ik vind het gewoon een grappig gadget. Hij is in ieder geval niet zwaarder dan mijn Petzl hoofdlamp met drie AAA batterijen erin (geeft wel meer licht).
 
Hoi,
Ik heb vanmiddag de knijpkat gekocht. Een mooi dingetje van 70 gram. Toen ik er heel verheugd in zat te knijpen werd mijn hond erg nieuwsgierig en sloeg met zijn poot de lamp uit mijn hand. Nu hebben wij een kurkvloer, maar toch lag het lampje toen in onderdelen onder de bank. Dat is toch wel een nadeel voor een outdoorlamp dat hij zo snel in ontbinding gaat. Ik heb alles weer in elkaar gezet en gelukkig doet hij het weer, Nu heb ik stuk tape om de plek gewikkeld waar hij open kan barsten. Voor de anderen is dat misschien handig om dat preventief te doen, dus voor dat ie in duigen valt. Het lampje weegt nu 73 gram
Er is trouwens nog veel meer klein outdoorspul bij de Xenos. Handenwasgel, lichtgewichthanddoekjes, minizeepplakjes in een doosje, onbreekbaar noodspiegeltje, reddingsdekentje etc. Je zou er haast hebberig van worden.
Groeten
Jannie
 
Bij de Kruidvat liggen sleutelhangers met een blauw ledje. Geven een flinke dot licht. Kost twee euro, maar kruidvat kennende zullen ze dat ook nog wel afprijzen! :)

grtz
Henk
 
Van die goedkope dingen heb ik er een stuk of 5 gehad. En toen had ik het helemaal gehad er mee, sommige zijn gevallen, op gewoon uitelkaar gevallen. Ik heb nu sinds een jaar een Petzl tikka XP en ben er dol blij mee, zeer robust, ding is al 10 keer gevallen en doet het nog prima, zelfs een keer bovenop gestaan en werkt nog. Verder valt het me ook op dat het batterij verbruik veel lager is.

Anand
 
ben ik het mee eens
ik kocht zo'n led ding voor 3 euro
wel veel licht en na een poos niet meer uit te krijgen
loeiheet werd het lampje
een flinke tik op de grond en toen was tie voorgoed uit

Bert
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan