Verrekijker advies


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben van plan een nieuwe verrekijker te kopen mijn oog is gevallen op de Bynolyt SparrowII 8x32, 8x42 of de 10x42.
Ik wil hem gebruiken voor vakanties en wandelingen, dus een algemeen kijker, geen extreem werk. Wie heeft ervaring of tips omtrent deze aankoop.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


een tijdje geleden stond een test van compactkijkers in de consumentengids. Ik weet niet precies welke. Kijk eens naar Vanguard; een nederlands merk met aardige kijkertjes.
 
Ik ben een aantal jaar medewerker/bestuurslid geweest op de sterrenwacht in Rijswijk. Een kennis daar schrijft waarschijnlijk nog steeds de bijschriften voor de catalogus van Bynolyt (dit is hij gaan doen als gevolg van een brief die hij naar Bynolyt stuurde, waarin hij schreef dat hij het niet eens was met hun toenmalige bijschriften).

Hij weet veel van verrekijkers af en heeft zo'n beetje al hun verrekijkers wel in handen gehad.

info@sterrenwacht.net (Dhr. J. Baars)
 
Hallo Mai,
Ik heb ook een Bynolyt Sparrow. Ik heb 8x42, daar ben ik erg tevreden mee. Het is een beetje een tussenformaat, niet te klein en zeker niet te groot. Hij ligt erg fijn in de hand en is niet te zwaar.
Ik heb ook eens een kleinere kijker gehad, merk onbekend, maar 10x20. Dat beviel me erg slecht, als je namelijk iets zag wat je beter wilde bekijken, kon je dat met zo'n kijker nooit vinden. Of niet volgen als het een vliegende vogel was.
Mijn advies is: koop niet 10x42 maar 8x42.
Ik heb mijn kijker de afgelopen zomer laten vallen, daarna zag ik alles dubbel. Ik stond al op het punt om hem weg te gooien, maar toch maar even laten nakijken. De reparatie was helemaal niet duur. De Bynolyt geeft overigens een levenslange garantie als de verkoopprijs boven een bepaald bedrag ligt. Althans, dat was zo. Vallen valt natuurlijk niet onder de garantie. Ik neem aan dat alle goede merken een goede garantie geven.
Veel succes,
Henk
 
Hoi

Ik ken dit type niet, dus kan daarover niet zoveel zeggen. Geloof dat bynolyth wel betrouwbaar spul maakt voor een redelijke prijs, maar zeker weten doe ik dat niet.
Over die 3 types die je noemt het volgende. Ik heb zelf altijd iets tegen een 10x vergroting. Bij deze vergroting wordt het al een stukje moeilijker om je kijker stil te houden (ook de trillingen worden 2x meer vergroot) dan bij een 8x.
Als je dan tussen een opening van 32 en 42mm moet kiezen, ligt het eraan waarvoor je hem wil gebruiken. De 42 laat meer licht door en is dus ook beter in de schemering te gebruiken. Hij is daarintegen ook weer een stuk groter, dus ook zwaarder, wat weer lastig is bij het wandelen. Bedenk ook dat een 10x42 ongeveer net zo lichtsterk is als een 8x32.

Ik heb zelf net ook een nieuwe verrekijker gekocht, ik ben uiteindelijk voor een 8x32 (Leica) gegaan en ndat bevalt me nog steeds uitstekend.

Succes met je keuze.

Groeten Arjen

"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
bedankt voor jullie advies. Ik heb net de Bynolyt SparrowII 8x42 gekocht. Ik heb hem nog niet veel gebruikt maar eerste blikken door deze kijker lijken erg goed
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan