Verrekijkers met permafocus: ervaringen?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo dan,

Onlangs kreeg ik een vraag over verrekijkers met 'permafocus'. Dat zijn kijkers waarbij je niet meer hoeft scherp te stellen omdat ze altijd scherp zijn (oneindige scherpte/diepte).

Heb wat zitten Googlen en kwam uiteindelijk uit bij de Permafocus-serie van Bushnell: http://www.bushnell-binoculars.com/bushnell-permafocus-binoculars.shtml

Is er iemand die ervaringen heeft met dergelijke kijkers (van Bushnell of enig ander merk)? Zijn er naast het voordeel van niet meer hoeven te focussen ook nog nadelen aan deze kijkers verbonden? Iemand?

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Geen ervaring mee. Maar aangezien ze zelf zeggen: "makes them ideal for spectator sports, distant wildlife observation", lijkt het me een typische lange afstandskijker. Dus misschien minder allround dan een kijker die je wel kunt verstellen. Ik gebruik mijn verrekijkertje ook thuis om de vogelkastjes mee te bekijken op 4-10 meter afstand. Dan heb ik een hele andere scherpte nodig dan als ik naar hertjes op 150 m afstand kijk. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat zo'n kijker allebei deze afstanden vlijmscherp krijgt.

Linda
 
>Het lijkt me onwaarschijnlijk dat zo'n kijker allebei deze
>afstanden vlijmscherp krijgt.

Schijnbaar wel dus, want vanaf 5 meter zijn ze al scherp.

Raymond
 
>>Het lijkt me onwaarschijnlijk dat zo'n kijker allebei deze
>>afstanden vlijmscherp krijgt.
>
>Schijnbaar wel dus, want vanaf 5 meter zijn ze al scherp.
>
>Raymond

Op hun eigen site staat anders:
* Note: the PermaFocus models are designed for viewing distant objects. The close focus limit is subjective, and dependent on the user's eyesight.

Het ligt er dus blijkbaar aan, hoe goed je zelf ziet...
 
Linda, ik heb zo een kijker ... En inderdaad van dichtbij gaat het niet! Ik heb voor zo iets gekozen omdat ik dat bijstellen zo'n onhandig iets vond. Of ik er tevreden van ben ... Jazeker maar wel bijvertellen dat ik totaal geen ervaring hab met ander zodat ik echt uitkijk naar de verhalen (antwoorden die op komst zijn.

Luc
 
Nee hoor Raymond, vanaf 12 met zekerheid 15 meter is het haarscherp ik zou eens goed de handleiding moeten lezen maar mijn English is niet echt DAT: (wacht) varying distances about 40 feet to oneindig begrijp ik hier. 40 feet = 0.3048 meter, dus is het vanaf 12 meter werkbaar.

Luc
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan