Verschil in tentprijs?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vandaag mijn nieuwe tentje binnengekregen: Fjallraven AKKA R/S-2, weegt zo'n 3 kilo, een ruime 2-persoonstunnel en de afwerking/materialen is niets mis mee. Voorzien van een uitgebreide reparatieset en vooral de haringen maakten indruk...grondzeil 10.000mm waterkolom, doek 5.000mm en binnenin nog aandacht voor zaken als waslijnen en aansluitingen voor een loftje

Puristen zullen zeggen: dat is gewoon een copie van een Hilleberg model, maar waarom kost die dan 3 keer zo veel?
Waar zitten de verschillen die zo'n prijsdeviatie rechtvaardigen?
Ik ben gewoon benieuwd.....:9Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wij hebben een Hilleberg Nallo 2GT en deze vooral aangeschaft omdat vriendlief dat zo wilde ;) Hij bevalt echt super, ik ben ook benieuwd naar de verschillen... Zo heeft onze Nallo een super systeem voor de stokken; je kunt ze er maar via 1 kant inschuiven maar je hebt geen enorme kracht nodig om dan de stok in het daarvoor bestemde houdertje te stoppen want daar zit elastiek en een "sjorbandje" aan (ben ik zo duidelijk??) Maar ach ik vergelijk het met onze andere tenten (perry en coleman) dus wie weet is dat wel een hele slechte vergelijking. Ventilatie vind ik overigens niet echt super, de tent kan alleen goed ventileren als de tent super afgespannen is maar wellicht dat dat bij het nieuwe model beter is.
Haringen zijn erg mooi en na veelvuldig gebruik door vriendlief nog steeds niet krom ;)
Tja verder is hij natuurlijk super licht maar dat heb jij ook.

Misschien moeten we ze gewoon eens naast elkaar opzetten :-)

groetjes Chantal
 
Is die Fjall gemaakt van polyester, of van Nylon? Als de fjall van polyester is (en de hilleberg van siliconen gecoat nylon) zou dat het verschil kunnen rechtvaardigen.
En de lichtste uitvoering van de nallo is natuurlijk ook maar 2,1 kilo, op een gegeven moment kom je in het bekende gebied waarin elke gram gewichtswinst 10 euro kost....

Maarre, we zullen m eens aan een onderzoekje onderwerpen te zijner hikes, ik ben benieuwd! :)

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Fabric fly: 30D polyester Ripstop 2 sides silicone, more than 4 000 mm water column
Fabric inner: 30D polyester water resistant ripstop

idd polyester ripstop!
 
Een iets ander doek rechtvaardigt geen 3-400 euro verschil..en het stokkensyteem wat Chantal beschrijft zit precies het zelfde bij de Akka en ook zijn dit de mooiste stokskes die ik tot nu toe gezien heb....
Een vergelijkend warenonderzoek op een toekomstige hike is zeker gewenst. :)


Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Natuurlijk betaal je een (groot) gedeelte voor de naam.
Maar wie van de 2 fabrikanten heeft daadwerkelijk de ontwikkelings kosten en wie heeft gewoon een bestaand ontwerp nagemaakt.

Ontwikkelkosten moeten natuurlijk ook terugverdient worden...

Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
Tja, en hoe zit dat met service?
Ik heb een lightwave tent die afgelopen januari in een 3-daagse storm met wind tot 110 km/h behoorlijk door elkaar geschud is, met wat schade tot gevolg aan mijn binnentent en gebroken scheerlijnen. Aangeklopt bij Lightwave en kreeg meteen een compleet nieuwe binnentent aangeboden en nieuwe scheerlijnen. Dat kunnen ze niet zomaar doen als de marges op hun tenten minimaal zijn. M.a.w, service betaal je uiteindelijk zelf.
Hoe zit dat met Fjällraven, en met Hilleberg?

Groetz,
Dennis
 
>Natuurlijk betaal je een (groot) gedeelte voor de naam.

Neen dat doe je niet bij Hilleberg! 80% vd kosten zijn voor materiaal. En dat is nu eenmaal het beste tentmateriaal dat je kunt krijgen, volgens hilleberg.

Een deel van de prijs zit ook in dat een hilleberg niet door goedkope kinderhandjes wordt gemaakt, maar door goed opgeleide Estse, Litouwse medewerkers die ten eerste zeer zijn gespecialiseerd in hun tent type en een eerlijk loon krijgen.

Verder worden de teneten 3 jaar getest

en stuk voor stuk opgezet en cgecontroleerd voordat ze de fabriek verlaten.

Neemt niet weg dat ik Hilleberg te duur vind en je voor rond de € 400 tenten kunt kopen van vergelijkbare kwaliteit. Doe mijn maar een Exped! (Hee das toevallig die heb ik al :D)

Eins
 
>Ik ben meteen benieuwd welk van de grote/bekende merken z'n
>tenten wel door kinderhandjes in elkaar laat zetten.

Tja, dat weet ik niet, maar zodra je iets in azie laat maken weet je het nooit zeker. Ik heb wel eens gehoord dat Ikea zo goedkoop is omdat hun artikelen door kinderhandjes gemaakt worden. Ikea geeft dat niet toe, maar ontkent het ook niet.

Maar ik raak weer off topic.

Wat ik dus zeggen wil is, is dat je het nooit zeker weet als iets in azie word gemaakt.

Eins.
 
Eins, dat klopt dat je het wel eens gehoord hebt. Enige jaren geleden was er op Nova, Netwerk o.i.d. een item hierover. Ze lieten zien hoe voor Ikea bedden in elkaar werden gezet....door kinderen. Niet alleen dat, ook werden ze daar in een verfbad gedaan, en een volgelaatsmasker kennen ze daar niet... Wel kregen de kinderen er ook halve dagen onderwijs, werd gezegd, ze lieten maar enkele beelden vanuit het schooltje zien. Afgezien dus van de drukte, nog een reden om Ikea hard voorbij te rennen.
Maar idd is het nooit zeker als iets in azie wordt gemaakt, dat het niet door kinderhandjes wordt gemaakt. Mijn TNF jack, made in China. Hoe weet ik zeker dat dat niet zo is? Moeilijk, moeilijk......

Mirjam
 
>Natuurlijk betaal je een (groot) gedeelte voor de naam.

Fjallraven is toch ook niet echt een B-merk... en bovendien ook Zweeds dus daar zal het hem ook niet in zitten.
 
Tenten van Coleman zijn ook relatief goedkoop. Is het dan zo dat die ook door kinderen worden gemaakt. Of is het materiaal van die tenten inferieur?

Groet
Gert
 
id
-nylon met silicone coating ipv polyester
-sterker grondzeil is meestal 1 v/d grootste verschillen; waterkolom bij hilleberg is 50-70kPa
gebruik van beste stoffen en materialen
-strikte kwaliteitscontrole per tent
-gepsecialiseerd personeel, niet in lage lonen land
-afwerking; als je beter naar de stoksleuven, bevestigingspunten en ritsen gaat kijken wordt het verschil ook al wat duidelijker
-innovatie; veel andere merken imiteren wat al bedacht is

het kost een hoop, maar dan heb je ook wat.. :-)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan