Verslag fotowedstrijd tijdens JongerenHike 2009 Stichting VakantieKind


Hoi allemaal,

In april van dit jaar plaatste ik een oproep op het forum op zoek naar vrijwilligers voor het begeleiden van een vakantieweek voor jongeren, de JongerenHike 2009 van Stichting VakantieKind. Naar aanleiding hiervan en na mailcontact kwam Raymond met het idee om tijdens de JongerenHike een fotowedstrijd te organiseren. De wedstrijd bestond eruit een originele foto te maken met daarop zichtbaar een Hiking-site.nl vlag. Door Hiking-site.nl werd een geweldig prijzenpakket aangeleverd en tijdens onze week kregen de deelnemers de kans dit pakket te winnen.

Op 1 augustus 2009 ging de JongerenHike 2009 van start in Zwolle. Het thema van deze week was ‘Een tocht door het land van Bartje, langs hunebedden en over heide
terug naar de Veluwe’. Na een stukje met de trein en de bus was daar de eerste hike, we gingen naar Witteveen. Daar mochten we bij een van de vrijwilligers van Stichting VakantieKind in de tuin overnachten. De start was goed, de sfeer zat er al snel in.

Voor de zondag stond er een pittige hike op het programma en door de weersomstandigheden (het regende zo goed als de hele dag) werd deze nog een stukje pittiger. Maar ondanks alle regen liep iedereen prima door, werden er onderweg wat blaren verzorgd en kwamen we moe, nat maar voldaan aan in Elp. Gelukkig werd het wat droog en na het eten uitgelegd wat de bedoeling van de fotowedstrijd was. De groep vond het een erg leuk idee en een aantal gingen gelijk aan de slag om te verzinnen wat ze wilden doen.

De maandag werd doorgebracht op een outdoorpark in Grolloo waar we een survival-baan deden, vlotten bouwden en door bomen klomen. De eerste foto’s werden hier gemaakt (ook de foto’s die uiteindelijk tot de winnende gekozen werden). Het was een vermoeiende maar ontzettend leuke en geslaagde dag. We sloten deze dag af met spelletjes en een kampvuur, de sfeer werd steeds beter.

De dinsdag en woensdag werden vooral lopend doorgebracht. Op dinsdag van Elp naar Gasselte via het Boomkroonpad, de woensdag van Gasselte naar het dorp van Bartje (Rolde) via zwemplas ’t Nije Hemelriek. Op de camping in Rolde stond onze eigen Mc-Drive al klaar en vermaakten we ons in de avond met spelletjes en lekker hangen.

Op donderdag kwam het einde van de week al in zicht. In Assen deden we de Assen-Quest, vakkundig gemaakt door 1 van de begeleiders en was het tijd om even te stadten (de dames hadden het shoppen toch wel gemist). Aan het eind van de middag was het tijd om Drenthe weer te verlaten en stapten we op de trein naar Nunspeet toe om vanaf daar de laatste hike van die week te lopen naar Vierhouten toe.

De vrijdagmorgen begon gelukkig zonnig zodat we alle spullen droog konden inpakken en in onze opslag konden opruimen. Daarna snel naar Emst om als afsluitende activiteit nog 2 uur te gaan waterskien. Deze activiteit blijft een groot succes en ook nu zat het weer heerlijk mee.

Terug op ons thuishonk (de Paasheuvel te Vierhouten) was het alweer tijd om afscheid te nemen. Hierbij mocht natuurlijk de uitreiking van het prijzenpakket voor de fotowedstrijd niet ontbreken. Na onderling overleg binnen het leidingteam werd er besloten om Fleur de hoofdprijs te geven.

Allereerst vonden we haar foto’s erg leuk en goed passend in het thema van de hike, lekker buiten bezig zijn, outdoor etc. Ook speelde mee dat Fleur vanaf het begin heel enthousiast was over de wedstrijd en door de week heen hier leuk mee bezig is geweest. Daarnaast mag Fleur graag wandelen, ook buiten kamp en om zal ze de spullen zeker goed gebruiken.

Het was een erg leuke groep, druk met hele verschillende achtergronden en insteken. Begonnen met slecht weer maar gelukkig duurde dit maar 1 dag in een geweldige provincie. Al met al een hele geslaagde hike-week!

De foto’s die gemaakt zijn tijdens de week heb ik in een album gezet:
http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3449

Namens het team en de deelnemers van de JongerenHike 2009: Raymond bedankt!

Groetjes, Jolanda

www.vakantiekind.nl
 
Hoi Jolanda,

Wat ontzettend leuk om op deze manier terug te lezen over de hike. Fijn dat de gevulde rugzak een winnaar heeft gevonden, een terechte winnaar als ik haar foto-serie zo bekijk! Fleur van harte met het winnen van de prijs en heel plezier met je nieuwe buitensport-materiaal.

Raymond
 
Leuk.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).

.....oooO.............
.....(....).....Oooo...
......\..(......(....)...
.......\_)......)../....
................(_/.....
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan