Verstelbare tentstokken of niet?

Ik ben bezig om van mijn tunneltent (Bergans Fjell 3) te switchen naar een Lanshan 2. Nu gebruik ik geen wandelstokken en zal de tent ook veel gebruikt worden voor fietstripjes, dus zit ik te kijken naar tentstokken voor de Lanshan.

De grote vraag waarmee ik zit... Zijn verstelbare tentstokken echt nodig of volstaan "vaste" tentstokken ook? Wellicht hebben mensen hier wat ervaring met dit soort tentjes.

Ik heb rond zitten kijken naar verstelbare tentstokken, en er is best wat te vinden zoals stokken van MSR, maar ik vind deze stokken met een beginprijs van 40-50 euro per stuk nogal duur. Een paar opties die ik gevonden heb;

- MSR Adjustable Pole (45,- per stuk, verstelbaar https://bit.ly/35zOmmW)
- DD Tarp Pole 180 (15,- per stuk, verstelbaar https://www.tarpshop.nl/nl/product/dd-tarp-pole-180/)
- Luxe Tarp Pole (34,- per stuk, verstelbaar maar vrij zwaar https://backpackinglight.dk/tents/tent-accessories/luxe-outdoor-alloy-tarp-pole)
- Gossamer Gear Pole set (38,50 per set van 2, niet verstelbaar, 125cm https://www.outdoorline.sk/en/tents/gossamer-gear-the-one-and-two-poles-sets)

De Gossamer Gear set lijkt me perfect aangezien ik overal lees dat 125cm de juiste hoogte is voor de Lanshan 2, maar ook omdat de prijs & gewicht relatief laag zijn en het een goede producent is. Het enige wat ze missen is de verstelbaarheid.

Wat denken jullie?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
In principe zijn vaste stokken ook prima. Verstelbaar kan je aanpassen aan het terrein en omstandigheden. Als het ongelijk is (je tent staat op een bult of in een put, dan kan je de lengte aanpassen, en soms is het handig je tent dichter bij de grond tegen muggen of juist hoger af te spannen voor meer ventilatie. Een vaste stok kan je ook in dat geval iets schuin of op een steen zetten. Als je hoofdzakelijk op campings staat, geeft een vaste stok weinig nadeel.

Willekeurige wandelstokken voldoen ook. Bij de Xenos of Lidl of vergelijkbaar verkopen ze die vast voor weinig.
 
@hyz @babelfish

Dank voor de toevoegingen. Ik ben nog online aan het zoeken naar de magische perfecte stok voor mij, maar heb wel allerlei alternatieven gevonden. Wilde ze toevoegen aan de beginpost maar het lijkt erop dat ik die niet kan aanpassen. Ik zal hier de volledige lijst zetten zodat mensen er in de toekomst wellicht wat aan hebben.

MSR Adjustable Pole / Verstelbaar / Aluminium / 119-140cm / 380g per 2 / €40,- per 2 / https://bit.ly/2Ws6DOS
DD Tarp Pole 180 / Verstelbaar / Aluminium / 60-180cm / 390g / €14,95 / https://bit.ly/3foqtDb
Luxe Tarp Pole / Verstelbaar / Aluminium / 110-163cm / 295g / €35,- / https://bit.ly/3fnfkCJ
Rutha Locura Universal Verstelbaar / Carbon / 114-135cm / 120g / €72,50 / https://bit.ly/2A1yb65
Seekoutside Carbon Verstelbaar, Carbon / ca. 124-140cm / 108g / $49 / https://bit.ly/3b5zjm1
Six Moon Designs Pole Niet verstelbaar / Aluminium / 114 of 124cm / 85g of 90g / €16 / https://bit.ly/3b9hMt2
Gossamer Gear Pole set Niet verstelbaar / Aluminium / 125cm / 162g per 2 / €38,50 per 2 / https://bit.ly/2L6V1vv
Easton Pole Niet verstelbaar / Aluminium / 122cm / 119g / €41,95 / https://bit.ly/2Ww56XZ


En... Door het maken van het lijstje heb ik ook de stokken gevonden die precies zijn wat ik wil... Om het lijstje compleet te maken ging ik op zoek naar de gewichten en kon die van de MSR nergens vinden. Dus, even gekeken op hun eigen website en wat zie ik daar... De kleinste stok (119-140cm) komt in een set van 2 in tegenstelling tot de 2 grotere varianten. Dit stond nergens vermeld bij webshops. Dat maakt het ineens heel aantrekkelijk. Ga nog even navraag doen bij de webshop maar het ziet er naar uit dat dit de winnaar is.

Verder, aangezien ik de stokken zoek voor een Lanshan 2, kwam ik op deze topic. Heel veel info over de Lanshan 2 met prachtige foto's. Meerdere modificaties te zien, en meerdere manieren van opzetten (110cm / 120cm / 125cm). Een aanrader! https://bit.ly/2YEmw7q

Ik zal nog even laten weten of de MSR inderdaad in een set van 2 komt.
 
Volgens de mensen van Bergfreunde.nl is de MSR geen set van twee, maar ik heb het gevoel dat ze dit niet goed hebben bekeken en zich vergissen met de 2 grotere formaten stokken. Als ik op Amazon.de kijk staat er wel bij dat de 120cm maat een set van 2 is en aangezien het ook op de site van MSR staat ga ik er vanuit dat dit klopt. Ook als ik foto's van de verpakking zie zitten er bij de 120cm 2 stokken in.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan