Vervoer naar de Pyreneen

  • Onderwerp starter Erik Gouw
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

Erik Gouw

Guest
Dag allemaal,

Eerder heb ik al gevraagd om wat advies voor een solowandeling in de Pyreneen. Nu beginnen mijn plannen wat concreter te worden en kom ik op het punt van vervoer daar naar toe.

Ik heb zelf wel een auto, maar om nu in mijn eentje daarnaartoe te rijden, dat gaat me iets te ver. Dan kom ik daar gebroken aan en het lijkt me ook gewoon niks.

Dan blijven er drie opties over:
- vliegtuig
- bus
- trein

Mijn doel is ongeveer Cauterets en dan is de bestemming daarvoor dus Lourdes, dacht ik. Maar nu gaat er toch mijn grote verbazing geen enkele bus of vliegtuig naar Lourdes (eind juni)! Ik had toch wel gedacht dat met al die bedevaartsgangers er wat meer aanbod zou zijn.

Blijft over de trein, alleen de website van de NS wil vandaag niet echt meewerken, dus dacht ik, ik vraag eerst wat advies op de Hikesite......

Iemand ervaring of tips voor me?

Bedankt en gegroet,

Erik
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Erik,

Geen ervaring, maar ik ben ook op zoek naar vervoer naar de Pyreneen voor mij en mijn fiets. Het viel me op dat de KLM dagelijks Amsterdam - Toulouse vliegt voor ongeveer €260,-. Vandaar gaan er treinen naar Lourdes (zie franse spoorwegen; www.sncf.com). En dan? Bus, neem ik aan?
Hoe dan ook, op die manier ben je er binnen een dag (ruim een uur vliegen, 2 uur met de trein) terwijl als je met de trein helemaal vanuit Nederland moet ben je wel 2 dagen onderweg....

Groetz & succes,

Dennis
 
[laatste wijziging op 06-02-03 om 18:47]Geen vliegtuigen naar Lourdes?
Vreemd.
Lourdes heeft nochtans een vlieghaven.
Je zou eens kunnen opzoeken of de Europa-bussen al die richting uitgaan.
Heb het wel al eens opgezocht. Ik zou toen bijna 24u onderweg zijn.(ze zijn natuurlijk wel goedkoper dan de trein. Maar 24 uur!!!!
hier is hun site:
http://www.eurolines.nl/bestemmingen.php3)
Ik zie dat ze nog geen uurregelingen voor de zomermaanden geplaatst hebben.

Er is een goede busverbinding tussen Lourdes en Cauterets.
Ik zou met de trein gaan. Je kan beter opzoeken via de sncf site(en die werkt heel behoorlijk).
Je zal waarschijnlijk toch via parijs gaan (en naar ik vrees zal je ook even de metro moeten gebruiken).
Ik ben benieuwd wat je plannen zijn. Cauterets: mooi wandelgebied
Ivo
 
je kan inderdaad het vliegtuig nemen naar Lourdes, maar je landt dan wel in Tarbes. Van daar moet je nog de trein op naar Lourdes.
Met de trein heb je naar mijn weten twee opties. Je kan de Thalys nemen naar Parijs en van Parijs de TGV naar Lourdes. Ik heb dat traject al in omgekeerde richting afgelegd. Lourde-Parijs duurt ongeveer 5 uur, Parijs-Brussel anderhalf uur. Je moet in Parijs nog wel een uurtje uittrekken om van het ene naar het andere station te verhuizen per metro.
Je zou ook kunnen overwegen om een nachttrein te nemen. Vanuit België heb je dan een rechtstreekse verbinding met Lourdes.
In beide geldt dat als je 's avonds kan vertrekken vanuit Brussel, dan moet je 's morgensvroeg in Lourdes kunnen zijn. De kostprijs zou rond de 200 Euro liggen, afhankelijk van welke rductie je eventueel nog te pakken kan krijgen.
In Lourdes kan je aan het station de bus nemen naar Cauteret. Eventueel moet je onderweg nog overstappen. Mocht je tijd genoeg hebben, dan kan je overwegen om vanuit Lourdes te voet naar Cauteret te gaan. Vanuit Lourdes kan je dan de GR-101 nemen die nabij de col de Soulor aansluit op de GR-10 doe je dan naar Cauteret volgt. Op drie dagen is dat zeker te doen.

Woubeir
 
Bedankt voor de reacties allemaal,

Ik heb even gebeld naar de NS en inderdaad komen de kosten voor een retour met de trein zo rond de 200 euro. Het is iets duurder als je de slaaptrein neemt.

Ben bij 2 reisburo's geweest, maar rechtstreekse vluchten gaan gewoon niet meer vanuit Nederland of Belgie, je moest via Nurnberg! Das dus geen optie.

Eurolines en eigenlijk geen enkele andere maatschappij ging naar Lourdes. Misschien komen die roosters nog, maar 24 uur in een bus is ook geen optie. Ik zou juist met het OV willen gaan om een beetje uitgerust aan te komen en met mijn lengte (1,95) is 24 in een bus niet echt comfortabel.

Dus dat wordt dus met de trein of toch zelf met de auto.

De auto heeft als voorbeeld dat je precies naar een camping kan rijden, dicht bij het begin van je tocht. Bovendien ben ik in de gelukkige positie dat de benzine gratis is. Misschien kan ik iemand zoeken die ook kan rijden en mee wil rijden.

Dennis, ik ga binnenkort een trekhaak op mn auto zetten dus als jij zo'n fietsrek hebt (ongetwijfeld) dan kunnen we misschien iets bedenken? Zomaar een ideetje hoor.....

OK, ik ga nog even verder onderzoeken.....

Groet,

Erik
 
Yep, ik heb zo'n fietsenrek. Ik kan verder nog geen uitspraak doen over het combineren van onze plannen aangezien ik nog wacht op antwoord van een Amerikaan die met mij komende zomer in Europa wil gaan fietsen. 'k weet nog niet wat hij gaat doen....

Ik hou het niettemin in gedachten.

Groetz,
Dennis
 
Erik,

Tipje: moi gaat nagenoeg elke maand op en neer tussen Nederland en Spanje met de auto (en trekhaak). Mocht je dus een keer een lift nodig hebben richting de Pyreneeën...

Als ik je bijvoorbeeld in Narbonne of Perpignan bij het station afzet, dan kom je met de trein al een stuk dichter in de buurt (en bovendien zit je niet te lang in de trein).

Raymond
 
ik ben een aantal jaar geleden met Intertrek met de trein naar de Pyreneeën geweest, inderdaad ook naar Cauterets. je moet een paar keer overstappen, helaas weet ik niet meer precies waar. ik zou Intertrek (interek.nl) eens vragen hoe ze dat precies doen, ik denk dat ze je dat wel willen vertellen.

succes!
 
OK,

Bedankt allemaal. Raymond en Dennis ik zie jullie op de WWH, dan hebben we het er misschien es over.

Gegroet,

Erik
 
>Erik,
>
>Tipje: moi gaat nagenoeg elke maand op en neer tussen
>Nederland en Spanje met de auto (en trekhaak). Mocht je dus
>een keer een lift nodig hebben richting de Pyreneeën...
>
>Als ik je bijvoorbeeld in Narbonne of Perpignan bij het
>station afzet, dan kom je met de trein al een stuk dichter
>in de buurt (en bovendien zit je niet te lang in de trein).
>
>Raymond

Hoelang doet u er over om naar nederland en weer terug te gaan dan?

Ik had trouwens niet verwacht dat die trein zo duur zo zijn. :-( Ik zou zodra ik ervaring heb gr-11 vanaf Col du Somport deze zag op een database enzag er mooi uit.

Helaas kan ik je geewn tips geven maar ik wens je wel veel plezier ;)
 
Met de auto zo'n 13 uur (Barcelona-Den Bosch). Een beetje afhankelijk van de drukte op de weg.

Raymond
 
[laatste wijziging op 14-02-03 om 20:08]Ik ben zelf ook al druk bezig met het uitpluizen van de goedkoopste mogelijkheid om in't zuiden van Frankrijk te geraken.
Heb nog tussen al mijn kaarten een brochure van eurolines (1999) gevonden.Vanaf 26/6 waren er verbindingen met Lourdes. De prijs heen en terug was (omgerekend) 132 euro (vanaf brussel)De bus deed er 17 uur over (vertrek brussel 22.30u) heen op woensdag en zaterdag
terug op dinsdag en vrijdag. Ik denk niet dat er dit jaar grote veranderen zullen zijn.
Een andere interessante mogelijkheid vond ik op de site van de belgische spoorwegen (Ik moet het nog uitzoeken of het wel degelijk klopt, wat ik denk gelezen te heb).
Op de nachttreinen verkopen ze ook stoelen (helaas voor jou niet naar lourdes doch Toulouse/narbonne is ook al een eind in de richting) http://www.b-rail.be/internat/N/destination/france/languedoc_roussillon/winter_night_fares.html
Ivo
 
Erik,

Vorig jaar ben ik met mijn vriendin de HRP wezen lopen (geheel). Ook voor ons was vervoer een issue. Wij zijn naar barcelone gevlogen met van die extreem goedkope tickets van Easyjet of anderen. Daarna een auto gehuurd. Avis rekend geen "drop off" fee als je in Spanje blijft.

Groet
Peter
 
Nog even een aanvulling voor vervoer.

Een goede tip (geloof uit de op pad jaren geleden) is deze site:

http://www.bahn.de/

Deze bevat veel meer treinopties dan de NS, en heeft ook alle NS opties. Let wel, noteer de treinnummers, daarmee kan je aan het internationaal loket van de NS de kaartjes krijgen.

Tip: Ga met de gewone trein naar Brussel, en boek van daar de TGV. Veel goedkoper, slechts 15 minuten meer reistijd (op vele uren

Peter
 
Beste Erik,

Na wat gesurf op het internet ben ik er toch echt achtergekomen dat vliegen een stuk goedkoper is dan de trein. Ik vind eigenlijk dat een rit naar Z-Frankrijk prima per trein kan, maar het is onbetaalbaar geworden. De Thalys, maar ook TGV en nachttrein maken het er niet goedkoper op. Daar sta je dan met je goede wil en je wens de vervuiling van het vliegen tegen te gaan. Ik ben gezwicht voor het geld.
Ik vertrek half juni ook naar de Pyreneeën voor de grote oversteek. Ik heb in 3 minuten een vlucht geboekt van Eindhoven naar Londen en van Londen naar Biarritz voor nog geen 100 euro (Ryanair)! Het betreft dan wel een enkeltje, maar aangezien ik hoop de andere kust te bereiken vlieg ik wel vanaf een andere plek terug.

Een overzichtje van andere lowcost carriers:
- Easyjet vliegt op Barcelona en Toulouse (via Parijs).
- Eventueel kan je met Easyjet via Parijs (overstap) naar Toulouse vliegen.
- Basicair vliegt van A'dam op Bordeaux en Barcelona.
- Ryanair vliegt vanaf Brussel S. Charleroi naar Carcasonne
- Ryanair vliegt vanaf Londen naar Perpignan, Biarritz en Pau (Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Londen! Zorg wel voor ruim voldoende overstaptijd omdat je zelf je bagage van de band moet halen en weer opnieuw inchecken voor de volgende vlucht.

Marleen
 
Hoi,

>Ik heb in 3 minuten een vlucht geboekt van
>Eindhoven naar Londen en van Londen naar Biarritz voor nog
>geen 100 euro (Ryanair)! Het betreft dan wel een enkeltje,
>maar aangezien ik hoop de andere kust te bereiken vlieg ik wel
>vanaf een andere plek terug.
>Ryanair vliegt vanaf Londen naar Perpignan, Biarritz en Pau
>(Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Londen! Zorg wel voor
>ruim voldoende overstaptijd omdat je zelf je bagage van de
>band moet halen en weer opnieuw inchecken voor de volgende
>vlucht.

Interessante optie die ik ook reeds had onderzocht.

Wat ik heb gezien is een overstaptijd van 1 uur op Londen Stansted. Dus aankomst 9:10 en vertrek 10:10. Is dat voldoende denk je?

Ryanair schema op 7 juli:

Eindhoven 9:10 - Londen Stansted 9:10
25,68 euro incl. belastingen (vluchttarief 0,99!)

Londen Stansted (STN) 10:10 - Biarritz (BIQ) 13:00
67 euro incl. belastingen

Groet,
Gertjan Groen
 
Even een kleine zijsprong. Vliegt een van de goedkope vliegtuigmaatschappijen ook van Zuid-Frankrijk (Embrun, Gap, Grenoble) naar Rimini of daar in de buurt? Ben even aan het zoeken geweest, maar kom er niet uit.
 
Dat zal niet eenvoudig te vinden zijn. Van Girona (nabij Barcelona) naar Venetie is echter bijvoorbeeld weer wel mogelijk voor een heel laag tarief. Dan zit je niet eens zover van de diverse plaatsen af, als ik het wel heb. Daarvoor kun je bij Ryanair terecht (www.ryainair.com).
 
Hoi,

Een uur overstaptijd is niet genoeg! Voor het inchecken van je volgende vlucht moet je minmaal 40 minuten aanwezig zijn anders kunnen ze je weigeren. Daarnaast moet je rekening houden met vertragingen en ophalen van bagage en paspoortcontrole etc.etc...
Ik heb het een paar keer met 1 uur en 3 kwartier overstaptijd gered maar het is wel stressen dan.

Hier een goeie site in het oerwoud van ale low cost maatschappijen: http://www.etn.nl/lcostair.htm

Succes!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan