Vervoer naar Dolomieten


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
C

Corne

Guest
Wie kan mij goede suggesties geven voor vervoer (trein-bus-vliegtuig) naar de Dolomieten.

Ik wil begin september de Alta Via 1 of 2 gaan lopen. Nu ben ik op zoek naar ervaringen en suggesties van mensen die dit ook gedaan hebben. Vooral ben ik geïntresserd in het vervoer ernaar toe en de ervaringen met de beschikbaarheid van hutten langs de route. Is reserveren een noodzaak?

Groet Corne
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Corne,

Zie voor het eerste deel van je vraag, de laatste Hoogtelijn van de NKBV, daar staat net een artikel in over het Klettersteigen. En dus ook hoe je er kan komen.

Over hutten kan ik je niets vertellen.
 
reserveren in de dolomieten is een must, zeker vanaf 15 juli is het een van de drukste streken van de alpen :(

vervoer: wij belgen vliegen met ryanair vanuit charleroi naar trieste (bij ventetië), bus naar cortina d'ampezzo, en dat tegen superlage tarieven. Weet niet of jullie met ryanair kunnen vliegen.:eek:
 
Hoi Corne,

nou wij zijn vorig jaar op de bonnefooi naar o.a. de Sextener Dolomieten gegaan en hebben daar in het hoogseizoen(laatste 3 weken aug.) bij de 3Zinnenhutte en de Bulelejochhutte aangeklopt. Daar konden we zonder problemen blijven. Dan moet het echter niet veel later zijn dan 3 a 4 uur 's middags, anders zou ik ff bellen. Verder in de Tofane groep (rif. Pomedes) ook geen probleem, Christallo groep rif Son Forcia (aanrader, goedkoper en luxer). Maar ze sturen je niet weg hoor, je kunt altijd nog onder een tafel of in het winterbivak slapen als het moet. Als je altavia 1 doet is er kans dat je bij Giovanni of Dibona hut wilt slapen. Deze zijn wel druk,bellen dus. Alhoewel in september zal het wel weer rustiger zijn. Wij waren er met de topdrukte, nog extra doordat het (zomer 2003) beneden in de dalen zo warm was. Wij gaan er trouwens volgende week weer naar toe, en raad eens: ook de av1 lopen.

Groetjes,

Jos:D
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan