verzekeraar

  • Onderwerp starter Onderwerp starter marrtin
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Prutser,

Geen ervaring mee, maar ik weet wel wie er achter zit: de mensen van Labyrinth.nl/Outdoor.nl.

Ook wordt de polis actief door Bever gepromoot.

Die zijn continu bezig met outdoor, dus ik neem aan dat ze wel weten waar ze het over hebben en wat ze aanbieden.

Raymond
 
In hun polis op internet staat wel dat zelfstandig bergsporten
niet verzekerd is..

..knip polis..
6 Algemene uitsluitingen
6.1 Geen uitkering of hulp wordt verleend voor gebeurtenissen:
6.3.2 het beoefenen van bergsporten anders dan onder begeleiding van een instructeur, tenzij over wegen of terreinen die zonder bezwaar ook voor ongeoefenden begaanbaar zijn.
..knip polis..

Ben geen verzekerings specialist, maar volgens mij betekend dit dat je
niet zelfstandig met touwen de bergen in mag. :)


Greetings martijn..Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
Hoi


Ik zou uit kijken naar een andere verzekering! En Labytinth niet vertrouwen! Heb namelijk zelf zeer slechte ervaring mee! niet te vertrouwen!!!!!!

Maar ze bedoelen hiermee dat je niet verzeker ben voor alles wat zij uitsluiten. vaak zijn uitsluiting ( catastrofe),
- alleen onder begeleiding van een gids. dus heb je nixs aan!


zal deze polis ook niet nemen!!!

Ga liever naar de europese of Aegon.

Bij aegon kan je een dlr nemen je moet wel je inboedel meevezekeren daar.
Maar deze polis heeft een hele goede dekking meteen wereld dekking en wintersport dekking en annuleringsverzerkering er bij !!

aegon was dit jaar de beste reisverzekering van jaar. heb ik gehoord!
Alles beter dan outdoorpolis!!!!!!!!!!!!!!!


groetjes sylvia
 
Hoi Sylvia,

>Ik zou uit kijken naar een andere verzekering! En Labytinth
>niet vertrouwen! Heb namelijk zelf zeer slechte ervaring mee!
>niet te vertrouwen!!!!!!
>
> Alles beter dan outdoorpolis!!!!!!!!!!!!!!!
>

Leg 's uit. Dan begrijpen mensen wellicht beter waarom.

Raymond
 
Ha martin,

Zeker de hele bubs van het prikbord bij climbing.nl geplukt? :) Op Climbing had ik er al een reactie op gegeven, hier nog een keer: knip-plak:

(de vraag was daar meer NKBV-verzekering of outdoorpolis, waarbij de NKBV wegens imagoprobleem afviel. De "jij" tegen wie ik het in het bericht heb was iemand die zei "en raad me niet de NKBV verzekering aan want dat doe ik toch niet")

vanaf hier
==============

Ja, waarom niet de NKBV? Outdoorpolis ziet er leuk uit, levert je een, zo op het oog zeer complete verzekering voor 69 euro voor amateur-gebeuren of 99 euro als outdoor je beroep is. Ik zie echter een addertje onder het gras: Bij outdoorpolis betaal je behoorlijke meerbedragen als je je uitrusting (tot 2500 euro) wilt meeverzekeren, kost je 45 euro. Je mountainbike idem, ook 45 euro voor een fiets twv max 2500 euro. Je zit zo boven de 150 euro per jaar, dure grapjes allemaal...

De NKBV verzekering daarentegen kost je 40 euro voor het lidmaatschap, en 18 euro voor de verzekering. NKBV is dus goedkoper. Ik weet niet waarom jij, de NKBV niet zo ziet zitten? Imago-probleem ofzo? De verzekering van de NKBV dekt voorzover ik weet nagenoeg dezelfde sporten en risico's als die van outdoorpolis, en dat voor aanmerkelijk minder dan de outdoorpolis. Bovendien heeft de NKBV die verzekering al jaren, en bestaat de outdoorpolis nog maar net, dat kan een argument zijn.

Verder vraagt iemand zich af of zo'n polis voor binnen klimmen nodig is. Wat heb je dan aan waardevols bij je? Letsel wordt toch wel gedekt door je gewone ziektekostenverzekering, indoor sportklimmen wordt voorzover ik weet niet als risicosport beschouwd. (weet ik niet zeker) , en materiaalschade loop je bij het binnenklimmen niet zo vaak op. Voor buitenklimmen is het dan wel weer handig om een NKBV verzekering of outdoorpolis te nemen.

Samengevat: De NKBV is meer dan 2 keer zo goedkoop, en de verzekerde zaken en bijbehorende bedragen zullen elkaar niet zo veel ontlopen. Ik kan van de outdoorpolis geen polisvoorwaarden vinden, en heb bovendien geen zin om die kleine lettertjes allemaal te gaan vergelijken... kennis van me heeft onlangs geclaimd bij de NKBV nadat z'n hele auto met enkele duizenden euro's aan klim & kampeermateriaal, was leeggejat.
<Jep, dat gaat over ons vogezentochtje vorig jaar>
Alles teruggekregen. verder nog nooit iets negatiefs over de verzekering van de NKBV gehoord. en over de outdoorpolis nog helemaal niks, want die bestaat nog maar net :-)

Nou ja, tot zover wat ik ervan vind, iedereen moet natuurlijk vrij zijn om voor bijna dezelfde diensten meer dan het dubbele te betalen... Ik weet het wel. Goedkoop verzekerd, en meteen lid van de grootste belangenvereniging voor bergsporters in dit land. Niet dat ik er wat mee doe, maar mocht je ooit gebruik willen maken van de kennis van de NKBV, dan weet je dat die mogelijkheid er is.
het lijkt me dus geen moeilijke keus welke verzekering het aantrekkelijkst is...

============================
tot zover de knip-plak van climbing.nl

De uitkomst was dat outdoorpolis bijna 100 euro per jaar duurder is dan de NKBV verzekering, en dat ze evengoed zijn. (NKBV misschien zelfs iets beter) Maar niemand wil NKBV lid worden want ze hebben een suf imago... Nou ja zeg.
En ervaringen hier waren er dus, afgezien van die van Sylvia nog niet...

Pieter
Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
kennis van
>me heeft onlangs geclaimd bij de NKBV nadat z'n hele auto met
>enkele duizenden euro's aan klim & kampeermateriaal, was
>leeggejat.
><Jep, dat gaat over ons vogezentochtje vorig jaar>
>Alles teruggekregen. verder nog nooit iets negatiefs over de
>verzekering van de NKBV gehoord. en over de outdoorpolis nog
>helemaal niks, want die bestaat nog maar net :-)

He Pietje,

Voor de duidelijkheid: Zowel Martin als onze auto was leggeroofd. Martin was/is verzekerd via de NKBV en Carl en ik via de VVAA.
Ik weet niet precies hoe het met Martin zit, maar wij hebben zeker niet alles teruggekregen.
De gang van zaken gaat namelijk via een 'lijst' en aangezien wij dezelfde meneer de Bruin over de vloer kregen als martin, vermoed ik bij hem dat dezelfde 'lijst' is gebruikt.
Voor je buitensportspulletjes is de afschrijving namelijk echt belachelijk snel. Hoewel je jaaaaaaren kunt doen met je brandertje, is ie na een jaar nog maar 50% waard van wat ie kostte... en zo ook de rest. Er waren zelfs catergorien in geloof ik, weet jij dat nog Swinkels?
Anyway, zowel VVAA als NKBV hebben zich wat ons betreft bewezen, zij het dat de genoemde 100% wat optimistisch is....helaas....
Groetsels
Petra
 
Hm,

2 auto's of 1, ik weet niet of dat voor dit verhaal veel uitmaakt, maar duidelijk is dus dat de afschrijving op buitenspeelspul heel snel gaat? Je zou eens kunnen uitzoeken (als je daarin geinteresseerd bent) of outdoorpolis en de NKBV en WAA daarvoor dezelfde afschrijvingspercentages hanteren.

groeten,
Pieter


Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Hoi,

Krijg van een aantal jaar geleden nog geldt van ze! Eigenlijk moet je er gewoon niet voor werken! Maar dat gebeurd je 1 seizoen en dan weet je genoeg. In z'n gezicht (baas) ben je de beste maar achtert je rug ben je slechtste van allemaal! Het is namelijk niet alleen bij mij gebeurd maar bij heel veel andere!
Heb daar meer vertrouwen in Europese dan in een outdoorpolis!
Heb met de Europese zelf nooit problemen gehad! alles geregeld zonder dat ik zelf iets een cent heb betaald ! en Aegon nog geen ervaring mee, maar daar werk ik zelf nu!


Het is eigenlijk een persoonlijke kwestie!
misschien dat er wel mensen zijn die ervaring hebben met de outdoorpolis! Die dit hebben opgegeven via Bever Zwerfsport!


Groetjes sylvia
 
Mooi verhaal.. Maar heb je er ervaring mee was de vraag???

that's all..
 
euhh..

Ik ben niet op zoek naar een andere verzekering of iets.. Mijn ervaring met Hienfeld was bevredigend. NKBV verzekert o.k. wat mij betreft. Beetje suf qua uitstraling maar dat ben ik o0k.. :)
 
Hee Martinus, maar dat was toch net het hele wezen van de NKBV???
Duizenden leden die alleen voor de verzekering lid waren ondanks of zelfs dankzij de suffe uitstraling??
Zo: who cares? :D

Overigens vindt ik tot nu toe de bijdrage van Martijn de enige echt nuttige: Die clausule geeft veel te veel mogelijkheid tot intrepetatie, en dan waarschijnlijk meestal in het nadeel van de verzekerde.
Bovendien is ergens de essentie van bergsport voor veel mensen juist de minder begaanbare wegen te bewandelen/klimmen en dus voor veel van hen is deze verzekering bij voorbaat zinloos.Rob
Als je verzekerHaar maar goed zit
Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Op het prikbord van climbing.nl staat in de volgende thread (na die waar je dit stukje uit hebt ;) ) dat iemand outdoorpolis gemaild heeft, en dat ze beloofd hadden het aan te passen in de polisvoorwaarden. Zelfstandig de bergen in mag dus wel in.

Overigens, als dit een foutje in de polis is, vind ik het wel een zwaarwegend foutje.. ik nam die verzekering juist om zelfverzekerd en zelf verzekerd de bergen in te kunnen gaan. Maar goed, we gaan het zien, of ze het aanpassen.

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan