Via ferrata / wandelen catalonie in mei - tips?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo!

Naar aanleiding van het via ferrata weekend in mei dat door de webmaster georganiseerd word, hebben wij besloten maar een dikke week naar spanje te gaan eind mei.

Nu vroegen wij ons af... zijn er mensen die nog goede wandel- of ferrata-tips hebben?

Ennuh... is het lekker in mei of regent het elke dag? :)
 
Hoi Sander,

Over het algemeen is het redelijk tot goed weer in mei in de ochtenden. Voor de ferrata's hoef je dus over het algemeen niet te vrezen voor onweer, tenzij je laat in de middag nog in de kabels hangt. Ze hebben hier een leuk gezegde dat er op neerkomt dat er in mei elke dag wel ergens scheut water naar beneden komt :)

Ik ben zelf nog aan het inventariseren welke routes in mei het mooist zijn om te doen en ook daadwerkelijk open. In ieder geval wil de route van Baumes Corcades in het programma opnemen. Deze is medium tot zwaar, met enkele overhangen en een flink brug. Voordeel van deze route is dat hij is opgedeeld en er gemakkelijk gekozen kan worden welke stukken je liever overslaat.

Mocht het net vóór het weekend geregend hebben, dan gaan we zeker ook weer naar de Gorges de Salenys. Deze is zonder water voornamelijk leuk en avontuurlijk, maar als het net flink geregend heeft hang je nagenoeg continu boven een kolkende rivier. En dat is dan wel weer leuk.

Ben je erg ervaren, dan kun je voor de Regina gaan, de koningin van de routes in Catalonië. Erg zwaar en lang, maar schijnbaar ook de moeite waard.

Wellicht dat Jurgen wat van zijn recente ervaringen kan posten ;)

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan