video bewerking


Status
Niet open voor verdere reacties.
Heeft iemand van jullie toevallig ervaring met het bewerken van videobeelden?. Ik ben een tijdje naar zweden gweest en heb daar gekanoet en heb met mijn gps een mooie tracklog bijgehouden( inclusief de terugvlucht), en wil hier graag mee een video maken. Ik wil graag de kaart inscannen als achtergrond en daar dan een soort lijntje op laten lopen waar ik precies geweest ben. Om dat op een foto te doen ( stilstaand) is een eitje maar weet iemand mischien ook hoe dat met video moet?
 
Het bewegende lijntje is het makkelijkst te maken met Adobe After Effects. Met After Effects kan je verschillende beeldlagen over elkaar heenleggen, dus je gescande kaart onder en het lijntje bovenop. Het lijntje is met een bewegend masker te animeren. Het is ook heel eenvoudig om andere figuurtjes zoals b.v. een vliegtuigje over de kaart te laten bewegen. Nadeel is dat After Effects niet super gebruiksvriendelijk is.

Als je geen After Effects hebt maak dan in bijvoorbeeld Photoshop verschillende still's van de kaart met daarop de groeiende lijn. Het is meer werk maar als de route niet te ingewikkeld wordt kan het gedaan worden. Je moet dan plusminus 8 tot 10 stills per seconde hebben voor een redelijk vloeiende animatie.

voor vragen mail naar olivier@oeoe.nl
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan