Vissen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Ik vertrek binnekort op een trektocht door zwitserland. Maar ik had een vraagje ivm met vissen. Als ik er eindelijk eentje zou kunnen vangen, is deze vis dan zowizo eetbaar?? Of waar vind ik info ivm niet eetbare vissoorten?

Mvg
Matthias
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Mathias!

Je zou contact kunnen opnemen met een lokale visvereniging of een hengelsportwinkel. Deze mensen hebben vaak al op heel veel plekken gevist en kunnen je wss wel aan goede en betrouwbare info helpen.

Ik zelf weet dat er in Zwitserland een stuk minder gevist ( in de bergen) wordt dan bepaalde delen in de Pyreneen.

Grtjs en Succes met je zoektocht!

Tim


Ps.
Ik heb een paar jaar geleden mee mogen eten van enkele forellen (" des truites") die een fransman had gevangen en klaargemaakt op een klein BBQ'tje ... ik kan zeggen dat dat wel voor herhaling vatbaar is!
 
Bij "survival" programma's op tv heb ik meerdere keren gehoord dat alle zoetwatervissen eetbaar zijn.

grtz
Henk
 
Van het lijstje van Helene zijn in elk geval de forel en de vlagzalm goed eetbaar. Die eet ik vrij vaak. De vlagzalm schijn je erg vers te moeten eten. De karper ook, want die heb ik wel eens in een Duits restaurant gegeten.

Als je aan het rondtrekken bent, is een zakje vissoep met zelfgevangen vis erin een makkelijke maaltijd. Je kunt ze ook koken (niet te lang) in je pannetje en dan ontleden. Verder zou je een rookzak mee kunnen nemen, als je dat kunt vinden. Dat is een aluminium zak met een laag zaagsel eronder. Die kun je op een zacht kampvuurtje leggen. Op gewoon in aluminiumsfolie op het kampvuur.

Als je sojasaus en wasabipoeder meeneemt, kun je ook Sashimi maken van hele verse forel.

Eet smakelijk.

Linda
 
Hoi Matthias,

Alle zoetwatervissen zijn te eten. Alleen zijn sommige lekkerder dan andere (grondsmaak en graten). Eigenlijk is de water(bodem)kwaliteit reden waarom je ze niet zou kunnen eten. In Zwitserland zal dit wel goed gaan.
Ik weet niet hoe je wilt gaan vissen, maar spinnen lijkt me in dit geval het makkelijkst. De vissen die je dan vangt zijn allemaal goed te eten, waarschijnlijk baars, beek-, regeboogforel en misschien snoek.
Vis hoeft niet veel toevoegingen. Wat zout, peper en eventueel wat citroensap in de buikholte. Zo op het vuur of in alufolie. Paar x draaien en eten:-).

Groeten Sjoerd
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan