Voedsel op fietsreis


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

binnenkort wil ik naar Spanje fietsen. Ik hoop zo'n 100km per dag te maken. Ik merk dat ik minstens elke 2 uur wel nieuwe energie nodig heb. Dat red ik niet alleen op mueslirepen. Heeft iemand een goed idee over "krachtvoer" dat compact meegenomen kan worden. Hiermee bedoel ik dus ontbijt, lunch en tussendoor. Ik zat te denken aan eipoeder om omeletten te maken en natuurlijk liga's etc. maar ik denk niet dat dit genoeg is. Omdat ik niet elke dag inkopen wil doen moet het een beetje compact zijn, vandaar dat ik niet teveel brood mee wil nemen.

mvg
Aad
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het is wel natuurlijk om sportdrank te gebruiken onderweg op de fiets. Dat doe ik ook als ik een tocht van meerdere uren ga maken. Verder aanvullen met mueslirepen o.i.d.

De sportdrank koop je natuurlijk in poedervorm, niet al vloeibaar in flesjes wat veel te zwaar is.
 
Jup fietsen vraagt toch een iets snellere vrijgave van energie dan bij het wandelen, waar je wel een eindje op vet kan komen.
 
OK, bedankt iedereen voor de tips. Die betonpap klinkt goed trouwens, nu nog iets dat in 5 minuten weg te krijgen is tussendoor.
 
Ontbijtkoek! Goede combinatie van suikers en koolhydraten, ik fiets er hele dagen op. Voor de afwisseling een muesli- of sportreep.
 
Ik fiets ook veel, en ook wel wat fietsvakanties gedaan. De betonpap is misschien erg heftig, maar je kan de portie ook wat verkleinen. Als ontbijt moet het wel lukken denk ik.

Tijdens het fietsen is mijn ervaring dat zelfs een boterham al pittig is (m'n zelfgebakken boterhammen zijn erg machtig). Een reep kouw ik zo weg, en ook een banaan werkt goed. Andere zaken eet ik alleen tijdens echte pauzes.

grtz
Henk
 
I bedoel tijdens een korte pauze. Ik eet op een normale dag lchamelijk werk al zo,n 12 boterhammen dus om nou elke paar dagen 3 broden in te slaan wordt een beetje veel volume. Ik ben vrij tenger en ik heb echt veel koolhydraten nodig.
ontbijtkoek had ik nog niet aan gedacht, dat lijkt me wel een goeie.

bedankt voor de reacties
 
Tja wat is de definitie van korte pauzes. Ik zelf eet tijdens korte pauzes (max. 10 minuten) meestal een stuk fruit of een of andere koek waarbij Snelle Jelle's wel mijn voorkeur heeft. Ik ben niet zo into mueslirepen. Bij wat langere pauzes (lunch) eet ik toch liever brood en in de namiddag een lekkere bak noodles.
 
Wat is er nou lekkerder dan een vers baguettje van 20 cent? Met 100 km per dag zul je toch minstens 1 of 2 warme bakkers passeren. In willekeurig welk dorpje waar dan ook.
Hoe los jij je water behoefte op?
Eipoeder, mooi spul maar 100 kilo kost 30 Euro terwijl 100 gram 3 euro kost...Daar zit een goudmijntje tussen...Want 1 kilo is voor de fietser net zo duur als 100 kilo voor de groothandel.
 
Bedankt iedereen voor de tips,

k ben weer terug. Ik heb heeeel veel betonpap gegeten en veel pain d'epices/ontbijtkoek voor zover verkrijgbaar. beide compact en vullend. Ik heb nog nooit zoveel gegeten. Elk half uur n mueslireep, elke 2 uur een echte maaltijd aan brood en ontbijtkoek of meer brinta.
In antwoord op
@sammy: er waren soms geen bakkertjes en trouwens helemaal geen kaas(!!!) op veel plekken. Voor water had ik ook n waterfiltertje. Normaal 1 liter in bidons en 1,5 liter in extra fles. dit was genoeg voor koken, afwassen en drinken/soeppie op een dag. soms nieuwe fles kopen, soms water filteren. Maar ik drink heel weiig tijdens het fietsen.
 
Zeker,
ik heb de 'groene weg' gevolgd, een route uitgezet van maastricht naar narbonne. zoals de naam doet vermoeden, gaat de route zoveel mogelijk door groene gebieden en vermijdt steden en industrie. oktober/november is een beetje koud om de route te fietsen, maar zeker te doen en de moeite waard. Wel een goede slaapzak meenemen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan