Voedsel van Globetrotter voeding


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb een groot aantal artikelen gelezen over wat er zoal aan voedsel wordt meegenomen tijdens tochten. Wat mij opvalt is dat er veel wordt ingekocht in supermarkten en dergelijke. Met name dan gedroogde groenten en kant en klare pastamaaltijden. Deze hebben mij nooit kunnen bekoren om 2 redenen : smaakloos en zeer laag caloriegehalte (zelfs na toevoeging van allerlei calorieverhogende items)


Adventure Food is vrij bekend in Nederland maar minder bekend lijkt mij Globetrotter voeding uit, ik dacht, Almere.
Adventure Food heb ik veel gebruikt maar is eigenlijk nooit genoeg, zeker niet voor 2 personen. Sinds een klein jaar gebruik ik regelmatig Globetrotter maaltijden en ik moet zeggen: voortreffelijk.
Weliswaar is alles apart verpakt (eigenlijk het enige minpuntje)maar toch kun je het gros van de maaltijden in 1 pan toebereiden.

Wat mij is opgevallen dat het prima van smaak is, goed vullend, en soms kregen we de maaltijden met zijn tweeen niet eens op (dus erg veel)

Daarnaast een varierend aanbod van zowel ontbijten, lunches en avondeten. Als je dan kijkt dat je met misschien een kleine aanvulling een maaltijd met zijn drieen is te gebruiken , dan is de prijs van rond de €2,10 tot €2,50 voor een avondmaaltijd per persoon ook goed te verteren.

Zijn er mensen die mijn ervaringen delen of is het nog steeds zo (uiteraard) dat smaken verschillen ?

Met vriendelijke buitensportgroet

Buitenbeentje.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hallo,

Inderdaad, ze zijn erg goed! Vaak doe ik het met pastamaaltijden van Knorr, met een worstje erbij redelijk vullend en smakelijk. Maar voor hetzelfde geld, of soms iets meer heb je aan globetrotter maaltijden een stuk meer afwisseling, voedingswaarde, en kookpret. Al die aparte zakjes... Met de kruiden die je erbij krijgt kun je het al smakelijk maken, en als je een aantal van die potjes hebt bewaard, dan kun je daarin een redelijk kruidenrekje van thuis meenemen. Ik heb ook de ervaring dat het goed vullend is, ook tijdens winterkamperen kregen we de turkse stoofschotel (volgens mij het gerecht met de meeste vulling en calorieën) niet op.

Prima spul dus, als je er de iets hogere prijs voor over hebt. Op de lange termijn merk je het verschil wel met calorie-arm voedsel...

Pieter


Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
op www.globetrotter.nl vind je de fabrikant, ze verkopen online, en er staat een dealerlijst.

Happe happe!
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Zeg,

Jullie worden toevallig niet door een of andere producent betaald voor deze postings?

Het klinkt bijna te lekker om waar te zijn... maar ik ga het eens proberen.

Harry
 
Nee.

Het is persoonlijke ervaring en het feit dat ze lang niet overal vrkrijgbaar zijn dat ik dit item wilde delen.
Vooral de hoeveelheid die je krijgt in verhouding tot Adventure Food (waar op zich niks mis mee is) viel op.
Daarnaast caloriegehalte, smaak en variatie.

Eet ze.

Groeten

Buitenbeentje
 
Hey bb-tje,

Zelf heb ik inmiddels vrij veel ervaring met beide merken en vergelijk ze eigenlijk nooit met elkaar. De reden is voor mij vrij simpel: Adventure Food is voor mij gewoon een stevige, maar zeer snel en eenvoudig te bereiden, maaltijd, terwijl ik Globetrotter vooral gebruik als ik op een camping sta en meer tijd heb (of wil maken) om te koken.

Bij Globetrotter vind ik het te veel 'gehannes' om midden op de dag tijdens een pauze te koken, dan doe ik liever wat kokend water bij het eten en klaar (Adventure Food).

Van beiden kan ik zeggen dat ze lekker zijn (smaken verschillen!!), hoewel ik bij Globetrotter een paar maaltijden heb gehad die ik smakeloos vond. Maar toen ben ik gaan experimenteren met hun meer exotische maaltijden met paddestoelen enzo.

Dat de hoeveelheden van Adventure Food te klein zouden zijn heb ik nooit gesnapt. Dat heb ik nu van meerdere mensen gehoord, maar zelf ben ik altijd 'blij' als ik samen met vrouwlief zo'n zakkie leeg krijg. Eten wij nou zo weinig??

Tot slot nog twee tips: één (kies zelf maar, allemaal even lekker!) van de yoghurts van Adventure Food of zo'n heerlijk tiramisu-toetje van Globetrotter. Daar hou ik altijd wél ruimte voor over in de maag :9

Raymond
 
Dag Raymond,

Met de paddestoelvarianten heb ik nog niet veel ervaring dus daar kun je gelijk in hebben. Het is ook niet zo dat ik nu ineens een Globetrotter adept ben. "Keep an open mind". Ik wilde eenvoudigweg via deze weg aangeven dat er meer bestaat dan adventurefood want ik merkte in mijn omgeving dat velen het niet kennen.

Wat betreft het bewerkelijker zijn van Globetrotter. Persoonlijk vind ik dat nog wel meevallen. Juist 's avonds vind ik het nog wel een aangename ontspanning om te kokkerellen. Overdag moet het inderdaad niet teveel werk zijn. Ikzelf kook onderweg eigenlijk nooit. Ik heb dan praktisch altijd trailmix en energiedrank onderweg.
Ik heb deze onlangs trouwens ook geprobeerd van Globetrotter en voldoen ook prima (de verhouding water/poeder neem ik ruimer dan aangegeven).

Wat betreft de hoeveelheid : Ik hoor van mijn kant zelden dat Adventurefood genoeg is voor 2 personen. De meesten geven aan dat zij minimaal 3/4 van het zakje alleen opeten en sommigen zelfs alleen 1 zakje (dit zijn er niet veel maar toch).

Verder blijft het natuurlijk zo dat smaken verschillen.

Om terug te komen op de oorsprong van mijn bericht: Het samenstellen van maaltijden met spullen uit de supermarkt. Ben gisteren nog eens goed wezen kijken naar voedsel om een maaltijd samen te stellen van zo'n 3000 kilocalorieen (in november ga ik met de hond nog een week naar oostenrijk)
Wil je deze hoeveelheid halen die ik voor een pittige wandeling onder koudere omstandigheden denk ik nodig te hebben dan tellen de euro's ook behoorlijk snel op. Want vulling alleen is niet voldoende.
Zeker als je ook nog wat variatie wilt. Ik verwacht zelfs duurder uit te zijn dan dat wat ik betaal voor reeds samengestelde maaltijden en bv. trailmix.


Misschien dat anderen een andere mening zijn toegedaan ?

Met vriendelijke buitensportgroet

Buitenbeentje
 
Heb afgelopen zomer de maaltijden van Adventurefood uitgeprobeerd en ik was zeer te spreken over zowel smaak als hoeveelheid. Met zijn 2-en hebben we meer dan voldoende gehad aan 1 zakje per avondmaaltijd.(tijdens een trekking van een week door een koel en nat (!) Lapland.)
Voor de zekerheid hadden we voor sommige maaltijden wat extra lekkers (appelmoes en boerenomelet), maar daar hebben we geeneens gebruik van gemaakt.

Ow trouwens, de chocoladepudding van AF is ook heeeeel erg lekker (als ontbijt met mueli/cruesli of als toetje)


gr.Nanda
 
Ja Raymond, je bent een kleine eter :)
Ik eet altijd zo'n zakkie Adventure Food in mijn uppie op, gooi er vaak nog een blikkie tonijn of zo bij ook. Is precies genoeg ;)
Overigens vind ik het best te eten, maar echt heel veel verschil in smaak in de diverse dingen proef ik niet. Het is allemaal warm, zoutig en het vult. Voor mij is dat meestal voldoende....

Groetz,
Dennis
 
Ook ik heb ervaring met deze merken en het blijft toch vooral een kwestie van smaak natuurlijk. Van ieder merk heb je je favorieten en mindere maaltijden. Wel vind ik de maaltijden van Globetrotter erg ruim (we houden altijd over) terwijl die van Adventure Food (en een duitse variant die er erg op lijkt) meestal wel op gaan. Overigens ben ik ook geen grote eter daar ik vaak zelfs aan zo'n kant en klare pasta maaltijd voldoende heb (met 2 personen).
Het leuke van Globetrotter zijn de verschillende zakjes en extra cupjes kruiden, maar met slecht weer is dat juist weer onhandig (hoe minder handelingen hoe handiger in dat geval), zeker als er meerdere pannen nodig zijn.

Groeten,
Jasper
 
Grand'Italia heeft ook pakjes droogvoer waar alleen water bij hoeft. De lijn heet 'Pasta & Sugo' en is verkrijgbaar in een stuk of 6 smaken (of 3 als je vegetarier bent, zoals ik). Verkrijgbaar bij Digros voor ca. 1.60 euro per zakje. Een zakje weegt 200 gram en levert ca. 1700kJ (400 kcal) energie per 100 gram onbereide mix. Dat is per 100 gram vaak meer dan de maaltijden van globetrotter.nl. De zakjes zijn ruim een jaar houdbaar. Eigenlijk moet je er een eetlepel boter bijdoen, maar dat lijkt me niet echt nodig. De maaltijden moeten bereid worden met 450ml water en moeten 5 minuten koken. Ik zal eens kijken of het eetbaar wordt als je het alleen aan de kook brengt zonder door te koken (wel een minuut of 5 wachten uiteraard). Met de zakjes van Lidl is dat geen probleem, dus ik verwacht dat het ook met deze zakjes wel iets eetbaars opleverd. Per 100 gram product: 11 gram eiwitten, 76 gram koolhydraten, 5 gram vetten.

Raymond.
 
Ha Buitenbeentje,

Voor mij is Globetrotter voeding niet meer weg te denken in mijn buitensport activiteiten. Als vrijwel enige aanbieder op de markt bieden zij mij een scala aan gedroogde ingredienten van hoge kwaliteit en in geschikte hoeveelheden tegen een redelijke prijs. Hierdoor ben ik eindelijk verlost van het hapklare brokken denken van mensen achter merken als Adventure Food, voor wie eten nauwelijks meer lijkt te zijn dan het opnemen van de voor de prestatie noodzakelijke hoeveelheid energie. Voor mij is eten een van de dagelijkse hoogtepunten, cultureel en sociaal, juist ook tijdens meerdaagse zwerf activiteiten. Hun ingredienten stellen mij instaat om vooraf, en/of onderweg een telkens wisselende mix te maken van noodzakelijke voeding en feestelijke eten.

Kortom voor mij ligt de nadruk vooral op de beschikbaarheid van ingredienten, en niet zo zeer op recepten of voorverpakte maaltijden.

Rolf
 
>Grand'Italia heeft ook pakjes droogvoer waar alleen water bij
>hoeft. De lijn heet 'Pasta & Sugo'

Dat is mijn "supermarkt favoriet", vooral de variant met pesto en die met olijven vind ik goed te eten.

Ik doe er nooit boter bij en maak het door .5 liter kokend water in het zakje te mikken, de zaak een beetje op te rollen en een minuut of 7-10 te wachten. Daarna uit het zakje eten, scheelt weer afwas. De gebruikte zakjes kunnen gemakkelijk opgerold worden en in een ziplock mee naar huis...

De hoeveelheid is (voor mij) iets te veel voor 1 maar wat weinig voor twee, dus meestal wat extra's erbij (een paprika of stuk worst of zo) of een soepje vooraf...

grt,
 
Ander alternatief

Voor degenen die wel eens in Noorwegen op stap gaan, kan ik dit merk aanraden: Real turmat. Overal te koop in oranje gekreukelde zakken. Bij de keten XXL in Oslo te koop voor ongeveer 5 euro per zakje, in de rest van het land ongeveer 2 keer zo duur. Het zijn eenpersoons zakjes. Kokend water in het zakje, doorroeren, zakje dichtbinden en 5 minuten wachten. Je kunt direct uit het zakje eten, dus je enige afwas is je lepel. Ik heb ze dit jaar voor het eerst geprobeerd en vond de zakjes verrassend veel smaak hebbenm in ieder geval meer dan de supermarktzakjes. Op mijn volgende tocht ga ik proberen om geen pannen en brander mee te nemen, maar alleen een keteltje dat boven een kampvuur kan. In combinatie met deze zakjes moet dat toch een hoop gewicht besparen. Aleen moet ik dan wat zorgvuldiger plannen of er genoeg hout is voor een kampvuurtje. Is meestal wel het geval waar ik op stap ga.

http://www.drytech.no/index.php?&lang=eng&ID=50

Linda
 
Vooropgesteld: de maaltijden van globetrotter zijn heerlijk !! Maar wat een gehannis zeg met al die zakkies en bakkies. Ik hou kortweg twee soorten wandelingen: 1. weekendjes in Nederland 2. Vakanties in de bergen weg van de civilisatie. Voor mijn weekendjes in Nederland is gewicht geen issue en koop ik grotendeels vers in en ga ik 's avonds uitgebreid kokkerelen.

Voor vakanties koop ik bij globetrotter een kilo diverse gedroogde groentes in en maak ik thuis een aantal heerlijke sausen die ik droog met mijn american harvest. Sausen en groentes zijn moeilijk te scoren onderweg,wegen maar weinig, maar zijn essentieel om een lekkere, gezonde maaltijd te maken. Ik zorg dat het geheel thuis in dagporties is gedeeld en hup in de groentezak. Eenmaal onderweg doe ik eens in de paar dagen een dorpie aan waar ik mijzelf van de zware koolhydraten en vetten (rijst, macaroni, aardappelmeel, muesli, noten, chocola) voorzie.
 
Ga binnenkort een deel van een LAW lopen en heb al dingen bij globetrotter bestelt, mooi even uitproberen voor volgend jaar naar Zweden of Zwitserland.
AF komt dat niet bij BEVER vandaan? Heb daar volgens mij maar 1 keer iets van gehad (elandenvlees ofzo...apart iets) maar dat was precies genoeg voor mij alleen.
En zelf drogen lijkt me inderdaad ook top, nu koop ik wel eens van dat "Beef Jerkey" voor onderweg maar het is zo lekker dat zo op is, en vrij prijzig ook (althans bij BEVER) heb al recepten opgezocht op i-net en binnenkort maar eens thuis in de oven proberen, als nou echt bevalt kan ik altijd nog een "droog-oven" kopen.
 
RE: Ander alternatief

>Voor degenen die wel eens in Noorwegen op stap gaan, kan ik
>dit merk aanraden: Real turmat. Overal te koop in oranje
>gekreukelde zakken. Bij de keten XXL in Oslo te koop voor
>ongeveer 5 euro per zakje, in de rest van het land ongeveer 2
>keer zo duur. Het zijn eenpersoons zakjes. Kokend water in het
>zakje, doorroeren, zakje dichtbinden en 5 minuten wachten. Je
>kunt direct uit het zakje eten, dus je enige afwas is je
>lepel. Ik heb ze dit jaar voor het eerst geprobeerd en vond de
>zakjes verrassend veel smaak hebbenm in ieder geval meer dan
>de supermarktzakjes. Op mijn volgende tocht ga ik proberen om
>geen pannen en brander mee te nemen, maar alleen een keteltje
>dat boven een kampvuur kan. In combinatie met deze zakjes moet
>dat toch een hoop gewicht besparen. Aleen moet ik dan wat
>zorgvuldiger plannen of er genoeg hout is voor een
>kampvuurtje. Is meestal wel het geval waar ik op stap ga.
>
>http://www.drytech.no/index.php?&lang=eng&ID=50
>
>Linda

Hoi Linda,

Zijn de "Field Rations" ook bij XXl te koop? bedoel je XXL sport & villma? Ga in februari beetje wandelen in het Saltdal (Graddis richting Bodo/Rognan) en gezien gewicht en calorische waarde lijkt me dit wel wat!

Groeten, Patrick.
 
RE: Ander alternatief

Hoi Patrick,

Die field rations heb ik er nog nooit gezien. XXL is typisch een winkel die grote partijen van populaire producten verkoop, maar de winkel heeft geen breed assortiment. Ze hebben de gewone avondmaaltijden (ca. 8 soorten) en ook ontbijt (muesli/havermoutpap). Dat laatste vind ik te duur voor wat het is.

Koop het wel in in Oslo, want de winkel zit niet op zoveel plaatsen in het land. En ja, XXL sport en villmark is dezelfde winkel. Als je in Oslo het centraal station uitloopt aan de voorkant en dan langs een rond gebouw, loop je er bijna tegenaan.

http://www.finn.no/kart/?street=storgata&no=2&zipcode=0155&knr=&gnr=&bnr=

Neem je wel je ski's of sneeuwschoenen tijdens bij het wandelen?

Groeten,

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Ander alternatief

Hoi Linda,

Helaas van die field rations; leek me gemakkelijk en "uitgebalanceerd". Maar de gewone maaltijden zijn ook goed; het scheelt weer bagage in het vliegtuig.
Omdat ik vanuit Zweden kom (Luleå, Piteå, Arvidsjaur, Graddis) kom ik niet in Oslo; gelukkig bestaat er echter Internet en sturen ze de spullen naar Graddis!
Ik neem alle benodigde zaken mee op m'n (zelfgemaakte)pulka, en ben dus voorbereid op sneeuw.
Badankt voor je tips!

Groeten,

Patrick
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan