voedsel zelf drogen

  • Onderwerp starter Jan De Ceuster
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jan De Ceuster

Guest
Hoi,

Ik heb gezien dat er toestellen bestaan die voedsel drogen. Heeft iemand daar ervaring mee? Heeft iemand ervaring met zelf voedsel voor een hike te drogen op andere manieren? Wat is er mogelijk en heeft het uberhaupt wel zin om zelf dingen te drogen?

een hoop vraagjes,
groetjes,
Jan
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

hoi,

in dat grijs verleden heb ik dan thuis geprobeerd in de oven en dat lukt prima. Met groenten dan. Snij alles heel fijn plaats op een rooster en laat drogen in de oven op heel lage temperatuur en met de ovendeur op een kier. Kan lang duren maar lukt. ook bv boontjes doen het prima.
Eerst kook ik deze en dan droog ik ze.
het probleem blijft vlees. Gerookte ham droogt fantastisch maar ik weet niet hoelang dat houdbaar blijft.
ik zag een voedseldroger of hoe noem je dat in de ispc. een groothandel voor horeca. er is er eentje in gent maar ook in nederland bestaat die.

groetjes

geert
 
Thanx Raymond,

blijkbaar moet ik toch nog es leren zoeken voor ik iets post... ;)
Blijft mijn vraag natuurlijk of het nuttig is. Gevriesdroogd trekkersvoer is vermoedelijk kwalitatief beter (over smaak valt te redentwisten natuurlijk). En je hebt al die moeite niet om dingen te drogen.

Met de oven drogen lijkt me ook de ultime vorm van inefficientie. Het verbruik zal zodanig hoog zijn dat ik mij afvraag of het financieel zelfs nog loont.

Dus probeer ik nog altijd de pro en contra's te bepalen van zelf dingen te drogen.

Mijn enigste ervaring met zelf fruit proberen te drogen dateert van een heel ver donkergrijs verleden. Ik heb toen te dikke stukken appel proberen te drogen in de zon en was teleurgesteld dat ze na een uurtje nog niet droog waren...:)

groetjes,
Jan
 
Met magnetron..

Hoi!

Ik droog kleine hoeveelheden voedsel in mijn magnetronnetje, gaat prima. Tot nu toe heb ik het alleen met kruiden en groene bladgroenten gedaan maar dat lukt goed.

Kleinsnijden, tussen keukenpapier leggen en dan even uitproberen welk vermogen voor jouw magnetron gebruikt moet worden, bij mij gaat het het beste op 500W. Of het de moeite waard is om grote hoeveelheden te drogen, ik betwijfel het, veel werk en het blijft tamelijk duur...

Groets, Rob.
 
RE: Harvestmaid voedseldroger

[laatste wijziging op 08-06-02 om 02:59]Wij gebruiken al jaren twee Harvestmaid voedseldrogers voor groepen van 6 tot 12 personen (NKBV Vreemde Voettochten). Per reis gaat er zo'n 50-125 kg voedsel mee.
Zo'n droger kan tot 4 kg voedsel in 6-12 uur drogen.
Ingredienten zoals groenten, fruit, rösti, vlees, champions, e.t.c. zijn prima te drogen. We combineren dit met droogvoer uit de supermarkt. De deelnemers zijn er altijd razend enthousiast over. :9 :9 :9
Sinds er geen Summer Season meer is moet je toch wat...

Helaas is er geen Nederlandse importeur meer, wel kun je ze in de States bestellen.
Hier is een bruikbare link:
http://www.seasoned.com/issues/199802/f.pr.p1.html
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan