Voettocht naar Rome

  • Onderwerp starter Onderwerp starter rose
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
[laatste wijziging op 04-03-03 om 22:58][laatste wijziging op 04-03-03 om 22:51 ][laatste wijziging op 04-03-03 om 22:49 ]Eindelijk is het zover. Ik heb de knoop doorgehakt en ik ga alles op alles zetten om volgend jaar mei naar Rome te lopen.
Op het internet staan diverse verslagen over deze voettocht, echter een gids schijnt er niet te zijn.

Ik wil op mijn verjaardag, 19 mei 2004 starten in Vaals. Ik heb het Pelgrimspad tot Vise gelopen en het Pieterpad tot Maastricht en binnenkort loop ik via Maastricht naar Vaals. Ik wil dus in Vaals beginnen en dan naar Aken. Vandaar de E8 volgen.Ik kies voor een route door Duitsland omdat ik die taal machtig ben. Maar ook het verslag van iemand heeft indruk op mij gemaakt.

Wie kan mij helpen aan tips omtrent overnachtingen, gedetailleerde routes, etc, etc...
Ook tips over wat mee te nemen. Ik ben nooit langer dan 2 dagen achterelkaar op pad geweest. Dus dan heb je niet veel nodig. Maar voor 90 dagen...? Dus ik zal wat meer nodig hebben. Ik neem echter geen tent mee. Wel een slaapzak. Overnachten wil ik in herbergen/pensions of bij particulieren.

Het is iets waar ik al heel lang over nadenk en heb willen doen. In eerste instanties wilde ik naar Santiago maar dat is zo commercieel geworden.Het geeft me een goed gevoel deze beslissing eindelijk genomen te hebben. En er was zat twijfel...

Groetjes,
Rose
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Mijn rector is ook ooit eens naar Rome gelopen en heeft daar een boekje over geschreven, ik zou alleen niet weten hoe het heet, laat staan of het nog te krijgen is. Het was wel een heel interressant boekje om gewoon wat te weten over de route. Als je het op wil zoeken hij heet Plaisier, maar de rest weet ik niet. Als je interresse hebt wil ik het wel opzoeken.

Groetjes

Maarten
 
Hallo Maarten,

Zoeken op de naam Plaisier bracht me wel bij een site over ene Jacgues. Echter weinig over een voettocht naar Rome.

Bedankt voor je reactie. Misschien is google dus toch niet zo een goeie zoekmachine?

Groetjes,
Rose
 
Hallo Marcel,

Hartelijk dank voor de site. Het is nog moeilijk om een route door Italie te vinden. Florence is een optie maar dan kan je beter via Frankrijk en Zwitserland naar Italie lopen. Het liefst loop ik door Duitsland in verband met de taal.

Een route door Oostenrijk naar Bolzano is een optie. Een andere site die ik gevonden heb geeft hier een voorbeeld van. Ik ga dan bij Füssen de grens over tussen Duitsland en Oostenrijk. De route door Duitsland is dan wel een omweg, maar wel zeer mooi.

Het verkrijgen van gedetailleerde wandelkaarten voor Italie schijnt nog het moeilijkst te zijn wanneer ik de diverse sites moet geloven.
Mijn grootste angst is dat ik voor paden komt te staan langs afgronden, boven de boomgrens... Ik ben geen alpinist. En mijn veiligheid gaat voorop.

Daarnaast wil ik via Assisi naar Rome. De route Bolzano - Florence - Assisi - Rome, is dan het meest logisch.

Bedankt voor uw reactie. Op deze manier kan ik vele opties bekijken en vergelijken.

Rose
 
[laatste wijziging op 10-03-03 om 02:54]Sorry, helaas kan ik het bericht niet meer wijzigen. Maar ik bedoel dus Toscane in de eerste alinea i.p.v. Florence.

Rose
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan