vogezentocht met véél vragen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

In april willen we met enkele vrienden een trektocht in de vogezen doen, het plan is om nabij La Bresse aan lac des corbeaux te starten en de eerste dag nog een tweetal uur te wandelen, overnachting in abri op l'altenberg. Dag twee: over col de bramont, ronde tete, rainkopf, rothenbachkopf en dan overnachten weer in een abri net na batteriekopf. Dag drie: Col de herrenberg, door foret de herrenberg naar mittlach, richting petit hochneck en overnachten in de tent aan lac de fischboedle. Dag 4: petit hochneck, hochneck, col des faignes en in abri aan lac de lispach overnachten. Dag 5: richting lac des corbeaux en overnachten in abri aan collet de l'etang. Dag 6: terug naar lac des corbeaux en ofwel naar huis ofwel nog een laatste overnachting aan lac des corbeaux. Vinden jullie deze route realistisch? Zijn de af te leggen afstanden niet te lang? Welke problemen kunnen we verwachten? Moeten we bv klimgerei mee hebben? Is er mogelijkheid tot bevoorrading in Mittlach of elders onderweg? Weet iemand ons iets te vertellen over de abris die we willen aandoen? Is er parkeerplaats aan lac des corbeaux? Heel wat vragen dus, met hopelijk heel wat antwoorden.

greetz Da Blanka
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo laurens, ik had deze link ook al gevonden. Maar aangezien onze tocht volledig over kaart 3618 OT loopt is er geen enkele van toepassing op ons.Ik heb al lang zitten zoeken achter een lijstje met de abris van kaart 3618 maar nog steeds niet gevonden! Blijkbaar is die kaart toch niet zo populair.

toch bedankt hoor
 
Hallo da Blanka,

Ik ben eens met pasen in de vogezen geweest en geslapen in herbergen.
We hebben in die tijd toch nogal wat mooie stukjes route moeten overslaan i.v.m. ijs en sneeuw.
Wel fijn weer maar met de korte broek door de sneeuw.
Er zijn overigens genoeg mooie route's te vinden dus zal wel geen groot probleem worden.
Veel plezier !

Groeten,

Jan
 
De hutjes die vol ingekleurd zijn op de kaart zijn prive, normaal heb je daar geen toegang.
Niet ingekleurde hutjes zijn publiek. Maar je kan niet zien of het een open of gesloten schuilhut is.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan