Voor de klimmers...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Op 12 september opent de DAV (Duitse Alpenvereniging) een nieuw klimgebiedje in Nordrhein Westfalen, in Wuelfrath. Tot nu toe was voor de mensen in het oosten van het land de keuze beperkt tot 2 kleine klimgebieden: Een gebiedje bij Keulen, Nideggen genaamd, en in Nierenhofen, vlakbij Essen heb je de Isenberg, waar we op 12 mei van dit jaar nog met een paar mensen zijn wezen klimmen (bekijk de foto's in het fotoalbum: http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3091&password= )

De Bochumer bruch is vrij dichtbij Nierenhofen, en minstens zo leuk, want 40 m hoog, 2 keer zo hoog als Isenberg. Het klimmen vindt er plaats op kalk, en omdat het een nieuw gebied is is het dus niet zo gladgeklommen. Zie voor meer info en een routebeschrijving http://www.bochumer-bruch.de/aktuelles.html

In de hoop u allen hiermee voldoende geinformeerd te hebben :),
Pieter
Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
mooi,

binnenkort eens even checken. Weet je zo ook of er een camping in de buurt zit en waar men de kaartjes kan halen? Heb hun site nog niet nageplozen.

groet
Richard
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan