voor de vegetariers!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo allemaal!

hier even een tip voor de hikende vegetarier:

de Bioburger! dit is een soort poederachtig spulletje wat je alleen met wat water hoeft te vermengen, en bal/schijf van hoeft te "kleien" en bakken. De smaak is ff wennen, maar is verder zeer goed binnen te houden! je hoeft het niet gekoeld te bewaren en dus ideaal voor op tocht.

je hoeft thuis alleen maar portieverpakkingen te maken in stevige plastic zakjes, en ergens een soort van maatbekertje van te maken (een klein plastic PET flesje ofzo, en daar een paar maatstreepjes op maken)

ik koop ze bij "de schep" een reformwinkel in veldhoven, maar vraag er eens naar bij de plaatselijke reformwinkel. je hebt ze in noten en groentensmaak (bij ons dan, misschien zijn er meer varianten)

groeten marleen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dat spul ken ik.. Ik vond alleen dat het niet te bakken was. Het viel steeds uit mekaar. Tip van mij is om naast water er wat olijfolie en kruiden doorheen te mixen. Dat maakt de smaak wat beter.
Maar in ieder buitensportzaak heb je die gevriesdroogde maaltijden staan. Vergetarisch en veganistisch. Dit aangevuld met wat zelf gevonden planten etc zorgt voor een goede voeding.

Voor de echte biofreaks. de ANWB heeft een buitensporteet boekje uitgebracht met daarin allemaal ideen over te eten planten en soep trekken van bomen etc, zelf meuslirepen maken etc. Met een beetje flora kennis is zo iedere vegetarier onder dak, alleen moet je wel voorzichtig zijn want niet alle planten zijn gezond en "leave no trace".
 
ja klopt, een mooie bal blijft het niet heb ik gemerkt, ik 'roerbak' het dan ook altijd maar en mix het dan door de rijst of pasta of wat er dan ook verder op 'tafel' staat.

maar bedankt voor de tip van de ANWB en de olie, ga ik zeker proberen!
 
idd.. alles gewoon roerbakken. Werkt altijd..:)...

Maar ik heb laatst weer die adventure food maaltijden gemaakt. En die zijn best wel goed te eten. Alleen gruwelijk duur..

Ja het is zwaar om vegetarier (in mijn case zelfs bijna vegan) te zijn en te buitensporten..
 
Zelfs ik als carnivoor gebruik die poederburgers. Domweg omdat ze zo makkelijk mee te nemen licht en relatief goedkoop zijn!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan