Voor en nadelen van reisbrureaus


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
C

Christoph

Guest
Mijn eerste prikbord op hiking NL

Hallo,

Wie reeds het bericht over Mera Peak van Niels heeft gelezen kent ondertussen al ongeveer mijn mening over reisbureaus. Aan al de rest zou ik willen zeggen dat reisbureaus vogens mij een 'total waste of money" zijn, voor mensen die alles behalve avontuurlijk zijn aangelegd. En voor de rijken onder ons een makkelijke manier zijn om ook eens iets van de wereld te zien zonder zelf al te veel moeite te moeten doen. (met alle respect voor de gasten die al een zware tocht gedaan hebben met een reisbureau). Maar volgens mij is het veel leuker om zelf een gidsbureau (in een vreemd land) binnen te stappen en zo alles zelf te regelen. Ik ben wel een tegenstander van mensen die gewoon op eigen initatief een berg oplopen waar ze zichzelf en anderen in gevaarlijke situaties brengen. Zoals ik reeds in een vorige post heb gezegd de prijs zo laag mogelijk houden vind ik best o.k. maar de kwaliteit en veiligheid moeten gewaarborgd blijven. Hiermee bedoel ik dat ik liever in Nepal een bureau binnen stap waar de mensen voor 200procent weten waar ze mee bezig zijn en de prijs laag kunnen houden, dan hier bij ons een reisbureau binnnen stap waar ik veel meer betaal en de mensen niet zo ervaren zijn.
Maar dat is mijn persoonlijke mening, hebben jullie daar enige reactie op?

De groeten.
 
Hoi,

Ik vind dat je nogal veralgemeniseert. Of een reisbureau weggegooid geld is hangt maar helemaal van je doelstellingen af namelijk. Ik heb er bijvoorbeeld gewoon geen 4 vrije dagen voor over om om wat stempels in mijn paspoort te gaan leuren bijvoorbeeld (mijn transsib visums heb ik dus door een reisbureau laten regelen). En meestal boek ik mijn tickets ook via een reisorganisatie, ik heb namelijk helemaal geen behoefte aan nog meer 'avontuur' tijdens vliegreizen (daar gaat al genoeg mis meestal).
Om het gelijk aan rijk en makkelijk te koppelen vind ik ook nogal kort door de bocht. En nu ik toch bezig ben ;-), om 'respect' te laten afhangen van de 'zwaarte' van een tocht klinkt ook nogal twijfelachtig. Is 'zwaar' voor jou synoniem met 'avontuurlijk'? En is 'avontuurlijk' jouw criterium voor 'goed'? En zoja, moet dat dan voor andere mensen ook gelden volgens jou?
Voor mij is 'avontuurlijk' meer iets als het verleggen van mijn grenzen en dat kan op allerlei manieren.

Ik ben het trouwens wel met je eens dat je veel zelf kunt regelen en dat dat erg leuk en bevredigend kan zijn. Om degenen die daar niet de tijd/moeite voor over hebben gelijk 'alles behalve avontuurlijk' te noemen vind ik dus nogal kortzichtig. Amen...

greetings,

Nico

(ps: nog 1 dag werken en dan ga ik naar de andere kant van de wereld, geboekt via een reisorganisatie ;-)).
 
Ik ben het met Nico eens dat je het allemaal erg algemeen voorstelt.
Er zijn zo veel verschillende nivo's van "georganiseerd" reizen dat er voor heel veel mensen wat leuks bij zit.
En het kan zeker zijn voordelen hebben:
Ik ben zelf ooit 1 keer met SNP naar de Tropen geweest, en 1 keer met alleen tickets en een Lonely Planet in mijn rugzak.
Wat ik weet is dat ik met SNP verhoudingsgewijs veel en veel meer gezien heb omdat er veel van te voren geregeld was waardoor er bijzondere verplaatsingen mogelijk waren (Het lijkt zo vanzelfsprekend als er na 3 dagen in het regenwoud ergens een bootje op je ligt te wachten dat je naar het volgende gedeelte vervoert, maar dat is het natuurlijk niet, dat vergt veel geregel)
De tweede keer was ik wel vrijer om te doen en laten wat ik wilde en was ik iets goedkoper uit.
Enne bijde keren waren avontuurlijk genoeg, met verdwaalpartijen op de Cerro de la Muerte, Boa constrictors snachts op het strand enz enz.

Maar jij brengt het alsof georganiseerd/geboekt reizen gelijk staat aan suf achter een gidsje aan sjokken die je 's ochtends verteld waar je 'avonds zal eten en hoe je de sleurhut mag wegzetten. Dat kan ook, maar is een andere doelgroep.

Rob
Die ook georganiseerd een serieuze wandelberg beklommen heeft, daar veel geleerd heeft en nog steeds een voorstrander is van deze manier van kennismaken met bergsport is.
Ohh, Nico & Petra: have a good time!!!

Deze verrekijker vergroot 8 x.
Zal ik je eens wat vertellen?
Ik heb er gisteren voor de negende keer doorheen gekeken en hij doet het gewoon nog!

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan