vraag natuurgebied?

ik heb me net aangemeld voor dit forum. Want ik had vraag waar ik bepaalde natuurgebieden kon vinden (voor fotografie)
Nu kom alleen discussie forums tegen op deze site.
Weet er iemand of ik wel bij het juiste forum ben?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

oh, ik was iets te gehaast. En zag dat op dit forum ook ruimte voor vragen is.
Het is namelijk zo dat ik graslanden wil fotograferen. Ik zoek dan met langer gras (vanaf ong halve meter) Het is ook belangrijk dat het toegestaan is het gebied te betreden. Zodat ik van allerlei richtingen kan fotograferen. Heb veel gezocht op internet. maar veel graslanden vrij kort.
Weet er iemand waar er wel van dit soort graslanden zijn? (liefst nederland, maar buitenland evt ook)
 
afbeeldingen van dwingerseveld en doldersumseveld bekeken.
Ik zocht ook grasland wat goed groen is. Helaas nij deze gebieden niet. maar misschien weet er iemand nog wat groenere graslanden
 
een halve meter gras en groen zal een utopie zijn in nederland,, bij deze lengte is gras allang zaad aan het vormen en aan het afrijpen.
Akkerbouw gewassen zijn geen natuurgebied m kijk eens naar zuidamerika , de pampa.s of andere continenten .
 
Wat goed dat er zo'n kaart is. en blauwgraslanden is precies wat ik zoek. Maar de aangestipte gebieden zijn zo groot dat blauwgrasland moeilijk te vinden is.
 
Maar de aangestipte gebieden zijn zo groot dat blauwgrasland moeilijk te vinden is.

Wilt u toelichten wat u daarmee bedoelt? Als u inzoomt dan kunt u de locatie aanklikken en krijgt u de naam van een gebied. Dat is toch een geweldig nauwkeurige aanduiding ?!

Marla
 
Gebied word inderdaad aangegeven. Maar de (grote)gebieden bestaan niet alleen uit blauwgraslanden. maar ook uit allerlei andere soorten natuur. Daarom is het erg lang zoeken naar lang gras
 
U wilt dus liefst dat wij u op de vierkante meter nauwkeurig aangeven waar u het gewenste gras voor uw foto kunt vinden?
Wellicht kunt u aan de hand van het gebied contact opnemen met de beheerder van het gebied (van Natuurmonumenten bijvoorbeeld) omdat deze zijn gebied op zijn duimpje kent. Wij zijn hier wandelaars en zijn in beweging. Dan is het meer toeval als iemand nog precies weet waar hij hoog gras heeft gezien.

Persoonlijk kan ik me trouwens geen gebied met een grote oppervlakte aan hoog gras herinneren (wel op een berghelling in Andorra)
Het helpt trouwens ook als u een referentiebeeld geeft van wat u zoekt en hoe groot dat gebied dan voor uw foto moet zijn.

Marla
 
Dat ik wil weten waar het grasland is, komt omdat als ik al die gebieden ga nazoeken ik misschien over maand nog bezig ben (erg moeilijk zoekwerk)
 
Wat goed dat er zo'n kaart is. en blauwgraslanden is precies wat ik zoek. Maar de aangestipte gebieden zijn zo groot dat blauwgrasland moeilijk te vinden is.

Inderdaad Rolf, wat een handige kaart!

En Mark800, als je op die kaart inzoomt op sateliet, kun je verrekte nauwkeurig de plaats bepalen.

Ik ken bijvoorbeeld drie gebieden bij Den Bosch: drunense duinen ligt op grond van de hemelrijkse hoeve. Neem gewoon contact op met die lui, vinden ze vast leuk. In Oisterwijk heb ik vaker langs de Rosep gestruind. Geen idee of dat ook daadwerkelijk geopend is om te betreden; ik kijk niet zo naar bordjes. Onder Den Bosch bij de eendenkooi loop ik geregeld door het gebied. Onder andere het pimpernelblauwtje komt voor aan de andere kant van de straat. Het aangegeven grasland is mss niet het hele jaar te betreden aangezien hier een rijke vogelpopulatie trekt/verblijft. Wederom geen idee: ik hou me alleen aan rustgebiedverboden en vergeet de rest zodra ik t lees.

Maar google maps is your friend. De door Rolf gegeven kaart is na inzoomen op sateliet nauwkeurig en als je vervolgens met streetview inzoomt op die weg, kun je zelfs de borden lezen. Weet je gelijk of je erin mag. Vanuit je luie stoel!
 
Als het "goed groen" moet zijn loont het zich nog een paar maanden te wachten: ik was rond de kerst min of meer in dit gebied van Rolf's kaart (ok, ietsje meer richting Achel) en die foto had op dat moment genomen kunnen zijn... alles was geelbruin...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nou... het was een beetje droog afgelopen zomer... Ik sprak met een stel dat daar in de buurt woont en er regelmatig komt en volgens hen was (rond de kerst) het grondwater pas sinds een week weer hoog genoeg zodat er water in de vennen stond... (het is voornamelijk zandgrond, dus water zakt snel weg, het grondwaterpeil bepaald dus hoeveel vocht beschikbaar is)
 
Laatst bewerkt:
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan