vraagje: leathermann xe6 of leathermann XTI


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb een vraagje.

Ik wil graag een leathermann aanschaffen, ik heb al een tijdje mijn oog op een leathermann Xe6 en op the leathermann XTI maar daar zit naar mijn idee weer te veel op en ga ik denk ik nooit gebruiken zoveel schroevedraaiers en dergelijke.

Wie heeft er een Leathermann xe6 en wil zijn ervaringen delen hier op het prikbord???

Groetjes Debbie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ik heb idd gekeken maar de info van de xe6 vind ik wat weinig.
Misschien nog een actieve buitensporter die er ervaring mee heeft???

groetjes Debbie
 
Hee Debbie,

Heb geen van beide maar gebruik wel al jaren de Wave, de voorloper van de Charge serie.

Het voordeel van de Charge tov de XE6 is dat de messen met 1 hand te openen zijn (zooo handig), messen zijn een stuk groter wat de veelzijdigheid ten goede komt en alle dingen worden netjes gelocked.

De enige design fout die ik voor de Wave kan verzinnen is dat de schroevendraaiers niet locken, gebeurt me dus regelmatig dat ze inklappen tijdens gebruik en das niet fijn. Weet niet zeker of de messen van de XE6 gelocked worden maar als dat niet het geval is dan zou ik zeker voor de Charge gaan, je komt er dan niet vanaf met slechts een paar geschaafde knokkels:(

Oh ja, als je voor de Charge gaat overweeg dan de Xi ipv de XTi, dat schaartje is erg handig en je gaf zelf al aan dat je niet veel zag in de bitjes.

Je koopt een Leatherman voor het leven, een paar tientjes meer mag dan best....

Gr,
Jan Anne
- The savings on the budget model are soon forgotten, the enjoyment of the extra quality of the better model lasts a lot longer -
 
Hoi Debbie

Ik ben in het bezit van de xe6.
Gebruik hem regelmatig, en bevalt uitstekend.
Alles wat erop zit gebruik ik, en heb tot nu toe nog niks gemist.
Zit geen lock op, maar hij klikt wel zodanig vast dat ik er nog geen ongelukken mee gemaakt hebt.
Zit 1 kruiskop en 3 gewone schroevedraaiers op die erg stevig vastlocken.
Gekartelde mes erg fijn bij het snijden van fruit.
Ik vind het een prima geval van handigheid, en klein en bijzonder stevig.

gr marcel:)
 
Hey Debbie,

ik heb beide leatherman's, en ik vindt ze beide iets hebben qua uiterlijk en gebruik. De xe6 is met zijn 8 x 3 X 2.2 cm. en een gewicht van 350gram een handige leatherman. Maar heeft nergens een lock op de onderdelen en dat kan soms wel eens pijnlijk uitdraaien. Alle gebruikers van tools waarvan de tools niet locken kunnen het waarschijnlijk bevestigen: dat het wreed pijnlijk kan zijn dat je schroevendraaier dichtklapt net op een moment dat je er kracht opzet. Nog een nadeel dat eerder vernoemd werd, de messen kunnen niet met 1 hand worden geopend. Voordelen: een goed schaartje, kurken-openener en een betere stopjes-trekker dan de meeste leathermans.
De is 10 x 3.5 x 1.7cm en weegt een 400 gram. Deze zijn nadeel is de grootte en het gewicht tegenover de XE6. Maar heeft mijn inziens meer voordelen. Alle onderdelen hebben een lock, de bitsen zijn verwisselbaar en dus meer veelzijdiger in gebruik( je hoeft ze ook niet allemaal constant mee te nemen). Ook een voordeel vindt ik is dat er op het kartelmes een strap-cutter zit waarmee je veiliger autogordels of dunne koordjes kan doorsnijden. Ook heb je hierop 2 zeer kleine schroevendraaier(tjes) die je kan gebruiken voor bvb. je bril of dergelijke te herstellen. Er word zelfs een riemclip meegeleverd waarmee je de leatherman makkelijk aan je broeksriem hangt zonder dat je het etui nodig hebt. Dit is voor mij een nadeel aan de XTI: de lederen etui's zijn pakken steviger dan nieuwe stoffen etui's, maar bij de XE6 wordt er geen etui meegeleverd.
Ik denk dat je het beste eens naar naar de winkel gaat en verschillende leatherman's vastneemt en eens goed de functies overweegt en voelt hoe deze in je hand liggen.

Grtz Nick.
 
Hoi Debbie,

Ik zat met eenzelfde overweging, ik heb besloten voor de Charge te gaan vanwege het locken en het feit dat 'ie iets groter uitgevoerd is (wil 'm niet per se als vervanging van m'n zakmes maar echt als tool). Ik zou wel de Ti versie overwegen ipv de XTi, die heeft een schaartje ipv de tweede bit-houder bij Xti en ik denk meer nut te hebben van een schaartje.

grt,
-- Leon

(edit: oops, hele thread lezen voor replyen, Jan-Anne heeft al eenzelfde antwoord gegeven)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan