Vragen over Nepal.

  • Onderwerp starter Jennifer
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jennifer

Guest
Wie heeft recent nog gewandeld in Nepal en kan mij aan info helpen? Ten eerste wil ik weten of ik vanuit Nederland een geheel verzorgde wandelvakantie moet boeken of dat ik in Nepal zelf de tocht kan boeken? Welke plekken kun je mij aanbevelen?
Ik ben een beginnend hiker en wil niet een te zwaar programma. Heb je tips?

Al vast bedankt,
Jennifer.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Jennifer,

ik ga zelf on november naar Nepal, en ik heb gekozen voor een groepsreis omdat je anders een aantal dagen kwijt bent aan het goed regelen van je trips, en je niets weet over de kwaliteit van de overnachtingen qua hygiene enzo.

Maar dat is een keus die je zelf moet maken. Normaal gaan wij helemaal op eigen gelegenheid en zien we wel waar we uit komen, maar aangezien Nepal een geheel andere cultuur is en een arm land met bijkomende hygiene problemen hebben wij voor een verzorgde reis gekozen waar je ook de nodige vrijheid hebt.

Als je meer wilt weten email je me maar.

Groeten,

Jurgen van Vliet
aka GlowDog
http://www.glowdog.net/glowdog.gif
Email : glowdog@xs4all.nl
IRC : Glowdog , #backpack , IRCNet
 
Hoi

Zelf vertrek ik samen met m'n vriendin in oktober naar Nepal (als de maoisten een beetje rustig blijven ;-) ).

Wij hebben een verzorde trekking geboekt omdat we nog nooit in
Azie zijn geweest. Op deze manier heb je de basis van de reis al gelegd en kun je de eerste dagen aan de cultuur en de mensen in Nepal 'wennen'. Anders moet je meteen het een en ander gaan regelen.

Je bent op deze manier wel iets meer geld kwijt en het is nog steeds geen garantie dat alles vlekkeloos verloopt.

Op de sites van de volgende bedrijven staan beschrijvingen van diverse trekkings.
http://www.snowleopard.nl/
http://www.htwandelreizen.nl/
http://www.summit-nepal.com/

Mvgr..
Martijn..
 
Hallo,

Ik ga ook naar Nepal op 25 september. Wij hebben een individuele reis geboekt bij SNP Natuurreizen. Het is wel fijn als alles "geregeld" is. Je hebt ten slotte vakantie. Wij gaan 3,5 week en dat is eigenlijk te kort om je zaken ter plekke te regelen. Volgens mij maakt het in prijs ook niet veel uit. De tochten zijn er in verschillende zwaartes. Er is er altijd wel eentje bij die jou het meeste aanspreekt. Wij gaan naar de Kala Patar en de Gokio Ri.

groetjes, Linda
 
[laatste wijziging op 03-02-02 om 12:58]Hoi,
wij zijn in oktober/november 5 weken aan het wandelen geweest in Nepal. Wij hebben alleen de vliegtickets en de eerste 2 nachten in Katmandu van tevoren geregeld (rugzakpakket van Oad), en dit is ons zeer goed bevallen.

Ter plekke hebben we vervoer geregeld naar Jiri (startpunt van de Everest-trek), maar dat zou zelfs met een busdienst kunnen (niet aan te raden). Vanuit Jiri is de trek prima te doen zonder dat er vantevoren al is vastgelegd waar je slaapt e.d. Er zijn onderweg voldoende dorpjes met overnachtingsmogelijkheden. Mocht je het onderweg zwaar krijgen, dan is er ook onderweg nog de mogelijkheid om dragers te huren. Ook een gids is niet strikt noodzakelijk, met de Lonely Planet en een kaart kom je in het Everest gebied overal.
(overigens is het wel/niet inhuren van dragers en/of gids een discussie omdat dit voor Nepalese begrippen goed en eerlijk werk is, terwijl wij dit misschien wel als een vorm van slavernij zien. Voor deze mensen is dit vaak de enige mogelijkheid om fatsoenlijk hun inkomen te verdienen.)

Wij vonden het ongeorganiseerd reizen heerlijk. De tijd aan jezelf, als je een middag geen zin meer hebt, dan blijf je in dat dorp, en anders loop je door. Naarmate je hoger komt kun je ook te maken krijgen met hoogteziekte, wij hebben het idee dat je in een groepsreis meer risico loopt omdat de groep moet vasthouden aan het reisprogramma.

De Everest-trek is geen lichte trek, maar met een goede conditie ook goed te doen. Wij zijn begonnen vanaf Jiri, belangrijkste motivatie was om dit te gebruiken als acclimatisatietocht. Je kunt ook invliegen op Lukla, maar dan mis je wel een zeer mooi gedeelte. Het risico op hoogteziekte is dan iets groter. Naarmate je meer op hoogte komt gaat bijvoorbeeld ook de kou steeds meer een rol spelen (we begonnen in Jiri met 1 laag kleding, en bij Gokyo eindigden we met 7 (!) lagen kleding.

Ik kan je de Everest-trek zeker aanbevelen, prachtig gebied, en misschien ook wel belangrijk: je loopt nooit alleen, er lopen best veel andere trekkers rond.

Veel plezier!

Groeten, #####
 
Vorig jaar de Jomosom track gelopen samen met twee dochters en aanhang. Vanuit Kathmandu met de bus naar Pokhara. Vandaar heel luxe en spectaculair naar Jomosom gevlogen. Mijn dochters hadden al een andere tocht achter de rug maar voor mijzelf was dit de eerste tocht vandaar dat we het rustig aan gedaan hebben. We hebben 8 dagen gelopen. Eerst 2 dagen naar Muktinat op 3800m. Daarna in zes dagen meer dalen dan klimmen naar het eindpunt. Mijn oudste dochter heeft alles zelf geregeld en dat is prima bevallen. Er wordt veel met dragers gelopen maar wij hebben de bagage zelf gesjouwd. (eerlijk is eerlijk, ik had de lichtste rugzak) De route is vrij toeristisch maar zeker de eerste dagen kom je niet veel mensen tegen. Het was een geweldige ervaring. Ik zou het zelfs in mijn eentje nog wel eens over willen doen. Het is handig voor de eerste nacht in Katmandu al een overnachting te regelen maar als je de vliegveldhal uitkomt staan er massa's chauffeurs van busjes te azen op klanten voor de hotelletjes, dus dat gaat dan ook vanzelf.
Wilma
 
Ik heb in 2000 de Annapurna gedaan met aansluitend de Jomsontrek en het annapurna basecamp. Je kan het prima zelf doen (zoals de meeste wandelaars). Wel even op de binnenlandse sitiuatie letten!

Op vliegveld staan al mensen klaar om je naar hun hotel te brengen. Op de trek zelf kan je in elkaar dorp/ gehucht slapen. Het toerisme wordt geregeld door een stichting. Dit heeft als voordeel dat er enige kwaliteit geboden wordt tegen vastgestelde (lage) prijzen. Laat je wel inenten van te voren want het blijft een ontwikkelingsland.

Ik ga in 2003 weer op eigen gelegenheid.

Hilko

Ps: Je zult zeker een keertje flink aan de dunne raken, geniet er dan maar van want je heb ervoor betaald!!!!!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan