vragen over south-west coast path


Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste wandelaars,

Ik wil met een vriendin de 'south-west coast path gaan wandelen en het liefst doen we dat op eigen kracht. Nou vroegen we ons af hoe het zit met Bed&Breakfast gelegenheden. Zijn er veel, moet je ruim vooraf reserveren? wat kost het ongeveer? Voor een georganiseerde reis betaal je voor 7 dagen 575 euro (slapen + eten) maar is dat wel goedkoper als je het zelf regelt?
Ook andere tips zijn natuurlijk welkom,
alvast bedankt!
groetjes, Bregje
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hee Bregje,

Ik heb er nog nooit van gehoord de south-west coast path. Vertel er eens wat meer over, zoals bv in welk land het ligt. Ik denk Engeland.

Eins
 
Volgens mij heb ik ooit eens iets gelezen over een bijna 1000km lange LAW rond Cornwall in idd Engeland.
Lijkt me wel wat lang om in 7 dagen te doen ;-)

Maar zelf nooit gelopen.

Groeten, Arjen
 
Het South West Coast Path (swcp) is in het Verenigd Koninkrijk erg bekend en terecht, want het is een van de mooiste lange afstandspaden van de serie National Trails. Het heeft een eigen website www.southwestcoastpath.com en een eigen Association: www.scwp.org.uk
Het pad loopt van het westelijk Cornwall via Devon naar Somerset. Op internet zag ik een aantal beschrijvingen van de tocht. Ik herinner me prachtige landschappen en zeegezichten, maar ook een paar badplaatsjes, river crossings en militaire oefenterreintjes tussendoor, dus erg afwisselend ook wat betreft eenzaamheid. Veel tochten en individuele wandelaars doen een gedeelte van het pad.
Een gebruikelijke prijs voor B&B is 20-25 pond(30-40 euro) p.p.p.n. Het openbaar vervoer per trein is in U.K. wel veel duurder dan bij ons dank zij de geprivatiseerde spoorwegmaatschappijtjes. Die prijzen zijn met enige moeite wel op te zoeken of na te vragen via internet of Brits Verkeerbureau.Ik denk dat je met wat eigen initiatief veel goedkoper uit bent, dat is gewoon meestal zo. Bovendien zijn de National Trails goed gemarkeerd zodat je goed op eigen kracht de weg kunt vinden. De oude zeevaarders zouden zeggen: " Godspeed and Good Luck!"

Boelo
 
Bregje,

waarschijnlijk gaat die georganiseerde tocht over de helft van het meest populaire stuk: van Bude naar Fallmouth. dit hele stuk zou je af kunnen leggen in ongeveer 15 dagen. het mooie is dat Trailblazer er een prima boekje over geschreven heeft: http://www.trailblazer-guides.com/books/main.html/main/40

Trailblazers zijn prima leesvoer, dus ik zou het ook zeker aanschaffen.

nadeel van deze route is dat wildkamperen niet echt geaccepteerd is en ook op sommige plekken haast onmogelijk. wel zijn er campings, maar die brengen de nodige kosten met zich mee. het gegeven niet fulltime wild te kunnen kamperen op deze route maakt voor veel mensen deze toch minder aantrekkelijk.

de beginvraag over 575 euro. van dat geld zou je makkelijk een zelf georganiseerde 7 daagse trektocht kunnen maken. persoonlijk vind ik het nogal veel geld, ik zou dan graag iets langer op pad willen of in een moeilijker gebied lopen.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan