Vreemde tip tegen insecten


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hoi allemaal,

Zojuist werd de volgnde tip/trick ingestuurd:
Marmite is een oer-Brits broodbeleg, en is te koop in de supermarkt. "Als je Marmite hebt gegeten, scheidt de huid een geur af die mensen niet kunnen ruiken, maar insecten op rooftocht des te beter", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "De theorie wordt ondersteund door het feit dat er steeds meer malaria voorkomt in landen waar rijst als basisvoedsel van de buitenste thiaminerijke buitenlaag is ontdaan."

Dacht eerst dat het wellicht onzin is, maar na een beetje 'Googlen' blijkt het nog te kloppen ook. Weird! :7

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het gaat hier om de grote hoeveelheid vitamine B die in de marmite zit en die ook aanwezig is in het schilletje van de rijstkorrel. Wie wel eens omgaat met vitamine B oplossingen weet wat voor sterke lucht die afgeeft en dat diezelfde lucht ook in marmite te herkennen is. In zilvervliesrijst zit een stuk minder.
Het verhaal dat het insectenafwerend is is mij ook bekend, net als bij knoflook, maar ik zou er maar niet op vertrouwen; bij mij werkt het in ieder geval van geen kanten. Gewoon DEET kledderen!

Zie ook:
http://www.nathnac.org/healthprofessionals/iba.html
en:
http://www.travelhealthline.com/z_insect.html

Groet, Jaap
 
Toevallig (of was het niet toevallig..?) was ik vorig jaar in Schotland in augustus samen met een Belg (maar wel een lieve), een auto en een heel klein tentje, en een paar miljard midjes (of hoe je dat ook schrijft). Ik kon liters DEET gebruiken, maar dat helpt dus ECHT niet. Op één van de camping hadden ze hét middel: eén of andere zijdezachte lotion van Avon (jeweetwel: dat cosmetica merk wat je alleen via consulenten kunt kopen).
Maar goed, ik vond ook dat dat niet zo goed hielp, maar je rook in ieder geval wel lekker :9 en is nog goed voor je huidje ook.

Conny
 
Deet helpt wel, maar niet tegen extreme hoeveelheden muggen. Ik zorg altijd in de eerste plaats voor mugdichte kleding, petje met muggennet en een tent met kleinmazig muggengaas.
Als ik buiten de tent zit, pak ik me helemaal in, maar mijn handen smeer ik in met Deet. Je ziet dan dat het gros van de muggen aarzelt om te steken. Af en toe gaat er toch eentje op mijn handen zitten en die moet ik dan wegjagen.
Met wandelen is het genoeg om mugdichte kleding en een gewoon petje op te hebben (anders prikken ze in mijn scheiding). Gezicht en handen insmeren met deet is dan afdoende, zolang je een beetje in beweging blijft.

Linda

Die dus zelden bruin wordt in zulke gebieden.
 
Hoi

Afgelopen zomer ben ik erachter gekomen dat DEET prima werkt tegen midges. Je moet het alleen direct OP de midge spuiten, daar gaat ie dood van. Ik kwam erachter toen ik net wat van dat gif op me had gespoten en een migde doodleuk op de (nog natte plek) was komen zitten. Daar kon ie dus niet zo goed tegen.... Maar goed, voor langere tijd werkt het dus inderdaad niet echt nee.

Groeten Arjen
 
Tja, vroeger(?) hadden ze in Zweden een spulletje onder de naam djungelolja dat erg goed werkte tegen de knutjes, hetgeen volgens mij gewoon de zweedse variant van midges is...
Maar of dat spul nog te koop is?

Groetz,
Dennis

- Veel erger dan midges: sandflies -
 
>Tja, vroeger(?) hadden ze in Zweden een spulletje onder de
>naam djungelolja dat erg goed werkte tegen de knutjes, hetgeen
>volgens mij gewoon de zweedse variant van midges is...
>Maar of dat spul nog te koop is?
>
>Groetz,
>Dennis
>
>- Veel erger dan midges: sandflies -

mwaw, ik vond ze beide wel meevallen eigenlijk. Door een bizar gelukje ben ik blijkbaar voor beiden immuun (zijn het niet gewoon dezelfde beesten eigenlijk?). Ze steken wel, ik krijg ook wel rode vlekjes, maar het jeukt niet, gek he? (muggen is andere koek helaas).
 
Tja, mij steken ze ook niet. Maar in Ierland had ik een paar honderd midgets rond mijn hoofd, dat viel nog wel mee. In Nieuw Zeeland had ik duizenden zoniet tienduizenden sandflies op de camping in Omarama, er zaten er zoveel dat de kleur van mijn tent niet meer te herkennen was en je echt door grote wolken van die krengen liep. Ze staken me dan wel niet, maar zaten wel in neus, oren en ogen....
Overigens, dat was de enige camping waar ik sandflies had op een paar in New Plymouth na.

Groetz,
Dennis

- Trouwens, aan het Myvatn in IJsland vliegt ook nogal wat rond ;-) -
 
Djungelolja had als ingredient: DEET 40%
Op de website: http://www.shenet.se/recept/insektsmedel.html staat:
I Djungelolja och US622 är DEET (n,n-dietyl-m-toluamid) det verksamma ämnet
DEET 40% is vanwege eventueel gezondheidsrisico in veel landen uit de handel genomen. Dat is gewoon onzin: van de DEET die je smeert wordt 30-40% door het lichaam opgenomen en die opname is onafhankelijk van de concentratie naar later is gebleken.
Op grond van het veelvuldige gebruik door miljoenen mensen, en de afwezigheid van bijwerkingen, heeft een of andere internationale gezondheidsorganisatie (ik weet niet meer welke) twee jaar geleden geconcludeerd dat het een veilig middel is.

Over kleiner dan klein gesproken: het kan kleiner dan midgets of knutjes. In Canada noemt men ze noseeums (No-see-thems). Je ziet ze niet, maar ze JEUKEN!

Krab ze!
Jaap

Overigens: krabben helpt, of beter: masseren van de jeukplek. De antistollingsmiddelen van de mug, die de huid aanzetten tot histamineproductie die jeuk veroorzaakt worden dan dieper onder de huid gebracht waar ze door het immuunsysteem onschadelijk worden gemaakt. Je moet geen honderd bulten hebben natuurlijk...
 
nog een Vreemde tip tegen insecten

Ik zag een tijd terug op TV een briljante manier om insecten weg te houden. Het was bij een programma van NGC waar een westerse wetenschapper een of ander onderzoekje wou doen in een die-hard jungle. Prima, maar dat trok hij helemaal niet met de beesten daar. Maar een van de gidsen wist wel wat.

Bij een termietennest (verlaten of actief, dat weet ik niet) brak hij een ongeveer een vuistgroot stuk van het nest af. 's Avonds bij het kampvuur maakten ze een bedje van kolen waarop ze het stuk termietennest legden. Dit brandde vervolgens als een soort wierrook langzaam op. Blijkbaar is de geur/rook die daar af komt erg vervelend voor insecten...

Het programma ging helemaal niet over dit soort dingen, maar over het onderzoek. Aangezien het een van de locals was die het middel wist lijkt het me vrij betrouwbaar, maar ik heb het nooit zelf gedaan. Mocht iemand eerdaags een termietennest tegenkomen, probeer het eens zou ik zeggen! ;)

Groeten!
Gerben



"It's about fears and controlling your fears. About knowing your limits and knowing the limits that nature is imposing on you. I am dealing with that every day - it is part of what I like."

->Gilles Voirol, freeride snowboarder 1975 - 2002<-
 
RE: nog een Vreemde tip tegen insecten

Insectenverbranding... verassen en uitstrooien...
Dit is de gebruikelijke methode welke door de bekende antroposoof Rudolf Steiner is voorgesteld in de Landbouw, om op een biologisch-dynamische wijze voedsel te verbouwen in tegenstelling tot de fabriekmatige wijze welke met kunstmest- en gofstoffen in de tegenwoordige tijd is voorzien. Ik wil jullie met deze wijze van insectenwering een optimale inspiratie toewensen en, succes.
Broer van Velden
per j.v.melick@hccnet.nl:-)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan