Vrouw overleeft 5 weken wildernis


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Kwam dit tegen op een internetsite, interessant artikel!

Vrouw overleeft 5 weken wildernis
Een Amerikaanse die vijf weken geleden in een nationaal park vast kwam te zitten, is zondag met behulp van een helikopter gered, meer dan twee weken nadat de zoekacties naar haar waren gestaakt. De vrouw, Carolyn Dorn, was op 6 december begonnen aan een wandeltocht van twee weken door een natuurgebied in de staat New Mexico, maar kwam vast te zitten bij een rivier die door regen- en sneeuwval was gestegen. Ze wilde niet riskeren dat ze door het koude water onderkoeld zou raken, en heeft al die tijd in haar tent doorgebracht om haar krachten te sparen. Haar voedselvoorraad was toereikend voor twee van de vijf weken wildernis. Enkele dagen voor haar redding werd ze bij toeval door twee broers gevonden, die de afgelopen twee jaar het gebied vaak bezocht hadden, maar er nooit een mens waren tegengekomen. Omdat de vrouw te verzwakt was om mee te gaan, lieten de broers haar achter met voedsel en een leesboek, en gingen op hulp uit. Anderhalve dag later bereikten zij de bewoonde wereld en lichtten de autoriteiten in, waarna een reddingsoperatie op touw werd gezet.
 
Klinkt als een verstandige vrouw die geen gevaarlijke risico's neemt door te grote koude rivieren over te steken. Zo zie je maar dat als je al je kampeerspullen bij je hebt, je niet zo kwetsbaar bent en het best een poosje uit kunt zingen. Wat me wel verbaast is dat ze niet naar een alternatieve route heeft gezocht. Maar het blijft onmogelijk om de situatie te beoordelen zonder het gebied te kennen. In ieder geval had ze geluk dat ze uiteindelijk gevonden werd.

Ik heb trouwens een boek gelezen van iemand Canada in de breedte is doorgestoken. Die had ook problemen bij rivieren waar ijsschotsen in dreven. Bij had z'n kleren uitgetrokken om die droog te houden en een goretex jas en broek aangetrokken. Vervolgens overgestoken. Dat was erg koud, maar ging net. Maar toen bleven een paar van z'n honden achter aan de overkant en moest hij nog een keer heen en weer om ze naar de goede kant te leiden. Toen was hij bijna onderkoelt geraakt en moest meteen warme kleren aan en een kampvuurtje maken. Hij vond het oversteken van deze rivier het gevaarlijkste deel van de tocht, gevaarlijker dan de ontmoetingen met diverse beren.

Linda
 
Hier het volledige verhaal:
http://abcnews.go.com/US/wireStory?id=2794866&page=1

De 52 jarige vrouw had dus de rivier overgestoken en kon later niet meer terug omdat deze ietsje groter en dieper was geworden.

Grappig detail is dat de jongens die haar gevonden hebben wel gewoon de rivier overgestoken zijn om haar te voorzien van eten en drinken en ze maar anderhalve dag hoeften te lopen voor hulp......

Zoals Linda al schreef weet je niet alle details maar ik heb er wel zo'n m'n bedenkingen bij.
 
nog wat extremer

"Vrouw na achttien jaar terug uit jungle

HANOI - Een vrouw die als achtjarig meisje verdween op het platteland van Vietnam, is na achttien jaar teruggevonden. Zij leefde al die tijd in de jungle en is volkomen verwilderd, zo vertelde haar vader aan de Vietnamese media.

Ro Cham H'pnhieng verdween in 1989 bij het hoeden van de koeien.

Haar vader Ksor Lu dacht dat zijn dochter was opgegeten door wilde dieren. Tot zaterdag, toen houthakkers een 'woudmens' vonden dat hun lunch had opgegeten.

De vrouw had haar tot haar enkels, kon niet praten en haar huid was over haar hele lichaam donker geworden.

Lu vertelde dat hij desondanks zijn dochter direct herkende. Het bleek enige moeite te kosten de Vietnamese Mowgli te socialiseren.

Zij weigerde zich te wassen, kleren te dragen of met stokjes te eten. Maar na enkele dagen toonde de vrouw zich al coöperatiever, aldus haar vader."

http://www.nu.nl/news/949275/24/Vrouw_na_achttien_jaar_terug_uit_jungle.html

opmerkelijk verhaal.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan